• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • IPOTEZĂ privind DISPARIȚIA PE LAC A ȘEFULUI APIA CLUJ!

    agrointeligenta.ro -

    Căutările continuă! În ciuda eforturilor scafandrilor din județele Cluj și Arad, trupul directorului APIA Cluj, Zaharia, n-a fost încă găsit. Acesta a dispărut pe luciul lacului Beliș, unul dintre locurile preferate de șeful teritorial al agenției de plăți. Adrian Zaharia deținea o cabană pe malul lacului și obișnuia des să iasă cu barca, de multe ori însoțit de câinele său.

    Citiți și: DIRECTOR APIA – DISPĂRUT! I-au găsit BARCA ȘI TELEFONUL, trupul este CĂUTAT DE SCAFANDRI!

    Adrian Zaharia, directorul APIA Cluj, este în continuare căutat în zona lacului Beliş, după ce sâmbătă seara, în jurul orei 22.00, un trecător a sunat la 112 deoarece a văzut o barcă cu motor goală care se învârtea în apropierea barajului. Și familia lui Zaharia a raportat dispariția acestuia, astfel că ISU a demarat cercetările cu ajutorul unui sonar şi al unui echipaj de scafandri.

    Prefectul Clujului, Aurel Cherecheş, a declarat că „la nivel de speculaţie, s-ar putea să se fi dezechilibrat”. Întrebat de reporterii Digi 24 dacă Zaharia era cu cineva în barcă în momentul producerii incidentului, acesta a refuzat să cometeze: „Permiteţi-mi să nu fac speculaţii”, a spus el.

    Conform ziardecluj.ro, părinții directorului APIA Cluj, Adrian Zaharia, au ajuns în jurul prânziului la lacul Beliș unde echipe de scafandarii de la ISU Cluj, ISU Arad și echipaje de polițiști îl caută pe fiul lor.

    Adrian Zaharia a dispărut fără urmă , în noaptea de sâmbătă spre duminică, după ce a fost văzut ieșind cu barca pe lacul Beliș. Șeful APIA Cluj obișnuia să se plimbe adesea cu barca, la sfârșit de săptămână, dar mereu, susțin apropiații, purta vestă de salvare pentru că nu ar fi știut să înoate. De data aceasta, sunt martori care ar fi declarat anchetatorilor că șeful APIA Cluj ar fi urcat în barcă fără vestă de salvare.

    Conform ziarulclujean.ro, ieșirea cu barca de sâmbătă seara a venit după o petrecere cu prietenii la cabană, surse din anturajul șefului APIA menționând consumul de alcool al acestuia înainte de a se urca în barcă.

    Șeful APIA Cluj obișnuia să iasă frecvent cu barca pe lacul Beliș. De multe ori, era însoțit de câine său

    Căutările au fost reluate în această dimineață

    Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Cluj (ISU) a început sâmbătă seara căutările şi le-a încheiat în jurul orei 1 noaptea, apoi le-au reînceput duminică de la 6 dimineaţa.

    Presalocală.com a publicat, aseară, informaţia conform căreia bărbatul căutat este Adrian Zaharia, directorul APIA. Informaţia fost confirmată de surse oficiale pentru Adevărul. Mai mulţi martori l-au văzut pe Zaharia urcându-se în barcă aseară, iar în ambarcaţiunea cu motor a fost găsit telefonul său.

    Adâncimea lacului, o problemă pentru salvatori

    Până la oră publicării acestui articol, trupul lui Adrian Zaharia nu a putut fi recuperat. S-au găsit însă vesta sa de salvare și telefonul, precum și barca cu care a ieșit în larg.

    Salvatorii spun că o mare problemă ce îngreunează căutările este reprezentată de adâncimea foarte mare a lacului Beliș. S-a cartografiat fundul lacului în zona barajului de acumulare unde adâncimea depăşeşte 100 de metri. „Scafandrii uzual sunt autorizaţi să facă scufundări pana la 40 de metri. Pentru acţiuni la adâncime mai mare este nevoie de un amestec special, care se va folosi doar dacă va fi identificată exact zona unde se află corpul căutat”.

    Directorul APIA Cluj, Adrian Zaharia, în vârstă de 38 de ani, este căsătorit şi are un copil de circa 2 ani. Zaharia şi-a început cariera politică în PNL şi apoi a trecut la ALDE.


    Te-ar mai putea interesa

    Abatorul familiei Gagea exportă carne de oaie în 13 țări: ”Vrem să producem Nuggets de miel” Comunele din România unde fermierii primesc subvenții APIA în plus la hectar Un tânăr întors din Olanda și-a făcut plantație de lalele. Grădina poate fi vizitată gratuit

    Ultimele știri

    Evaziune cu usturoi din import. Prejudiciul se ridică la 500.000 de euro Ministrul Agriculturii din Ucraina – suspect într-un caz de corupție cu terenuri agricole Ce așteptări au fermierii de la viitorii europarlamentari. Manifestul în 7 puncte al Copa-Cogeca