• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • EFECTUL EUROCEREAL: PROFIT MAI MARE LA GRÂU ȘI RAPIȚĂ în ferma EDMA din Izvoarele!

    agrointeligenta.ro -

    A schimbat o singură verigă tehnologică, iar calculele finale i-au indicat, din prima, un profit mai mare cu cel puțin 10% pe fiecare hectar pe care a fertilizat cu Eurocereal de la Timac Agro. Echipa de la ferma Edma din Izvoarele, județul Teleorman, a extins aplicarea îngrășământului Eurocereal la întreaga suprafață ocupată de culturile de toamnă și chiar în această perioadă efectuează lucrările premergătoare semănatului rapiței, inclusiv fertilizarea.

    Ferma Edma are în exploatare 2.400 de hectare și este recunoscută ca fiind una dintre cele mai performante din România. Nu pentru că ar investi sume uriașe în utilaje sau tehnologii SF, ci pentru că managerul Marius Sandu, alături de întreaga echipă din exploatație, calculează, la centimă, fiecare investiție. Atenția este cu atât mai mare cu cât este vorba despre tehnologia de cultură, acolo unde la Edma nimic nu ajunge în câmpul extins până nu trece de ”testul” unor suprafețe mici, de încercare. Nu a făcut excepție nici îngrășământul Eurocereal de la Timac ce a fost recomandat în exploatație de către reprezentantul companiei recunoscută ca fiind lider în nutriția vegetală.

    Au testat Eurocereal pe 100 de hectare de grâu, apoi l-au extins pe întreaga suprafață a fermei

    L-am testat în primul an pe o suprafață mai mică, văzând că avem calități, producțile au fost mai bune și de calitate mai bună, anul următor l-am solicitat și l-am folosit pe toată suprafața fermei. Ce pot să vă spun este că prima dată am aplicat Eurocereal numai pe 100 de hectare de grâu, iar, din prima, rezultatele ne-au convins să extindem pe toată suprafața”, ne-a declarat Marius Sandu, manager în ferma Edma din Izvoarele, Teleorman.

    După aplicarea Eurocereal, profitul pe hectar a crescut 

    Doar înlocuind vechiul îngrășământ complext cu Eurocereal, la Edma s-a obținut, pe calcule, un profit cu 10% mai mare pe fiecare hectar cultivat cu grâu și rapiță. ”După folosirea produsului s-a văzut clar o creștere a cantității, a producției în primul rând, apoi și calitatea recoltelor a fost mai bună. Mi-am făcut un calcul la plusul de producție, și aduce undeva la vreo 10% cred profitul mai mare. Cel puțin 10%„, ne explică reprezentantul Edma SRL.

    Doza de Eurocereal – 200 kg/ha, pe unele sole 300 kg/ha

    În ferma de la Izvoarele, fertilizarea cu Eurocereal se face în doză de 200 de kilograme pe hectar, chiar 300 de kilograme pe suprafețele mai problematice. ”Produsul Eurocereal îl aplicăm toamna înainte de semănat prin împrăștiere, apoi îl încorporăm cu un disc și urmează semănatul. Cantitatea pe care o aplicăm este în jur de 200 de kilograme, la unele sole am încercat am testat și o cantitate de 300, unde s-a văzut clar o diferență dar acest lucru presupune și investiție mai mare”, ne spune agricultorul.

    Începe fertilizarea de toamnă pentru rapiță

    Pentru fertilizarea la rapița ce va fi înființată în această toamnă, cantitățile de Eurocereal au ajuns deja în ferma de la Izvoarele. Marius Sandu spune că lucrările decurg bine, mai ales că întreaga echipă s-a mobilizat pentru ca terenul să fie pregătit pentru semănat. ”S-a tecut de două ori cu un TopDown, o lucrare la 30 de cm, urmează aplicarea îngrășământului Eurocereal și apoi unul sau două discuri, după care semănăm rapița”, ne explică fermierul în mijlocul solei unde va înființa cultura de rapiță. La Edma se mizează enorm pe oleaginoasa care ocupă anual aproape 40% din suprafața exploatației – 900 de hectare, rapiaț fiind urmată de grâu, orz, secară, porumb, floarea-soarelui, mazăre și chiar 100 de hectare cu muștar.

    Citiți și articolul – EUROCEREAL: ÎNGRĂȘĂMÂNTUL IDEAL pentru FERTILIZAREA DE TOAMNĂ LA GRÂU ȘI RAPIȚĂ

    Le recomand fermierilor care nu au folosit până acum Eurocereal să îl folosească pe o suprafață pe care o doresc dânșii, văd rezultatele și apoi cu siguranță vor aplica pe toată suprafața fermei”, este mesajul lui Marius Sandu pentru fermierii care încă nu fertilizează cu Eurocereal de la Timac Agro.

    Pentru a afla mai multe detalii despre Eurocereal și pentru a comanda acest îngrășământ, luați legătura cu reprezentanții Timac Agro România la telefon: 0724. 224.394


    Te-ar mai putea interesa

    Lege nouă: Obligație pentru toți conducătorii de tractoare A apărut în supermarketuri carnea de miel adusă din Australia Vremea de schimbă radical. Șefa ANM anunță ploi și temperaturi cu minus

    Ultimele știri

    Fonduri europene pentru achiziția de utilaje – AFIR a publicat a doua versiune a Ghidului Polonia: Fermierii – subvenție de 250 euro/ha pentru grâul vândut până pe 10 martie Fermele și cooperativele pot accesa un nou ajutor pentru gunoiul de grajd