• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • BASF a încheiat procesul de achiziție a operațiunilor și activelor de la Bayer

    agrointeligenta.ro -

    BASF a încheiat procesul de achiziție a unor segmente de operațiuni și active de la Bayer. Tranzacția completează în mod strategic activitățile BASF în domeniul protecției plantelor, al biotehnologiei și al agriculturii digitalizate și marchează intrarea companiei pe piața semințelor, a erbicidelor neselective și a nematocidelor pentru tratamentul semințelor, se arată într-un comunicat de presă remis către Agrointeligența – www.agrointel.ro.

    Acest pas strategic adaugă active valoroase portofoliului nostru de soluții agricole și ne întărește potențialul de inovare. Per ansamblu, aceasta asigură clienților noștri o ofertă mai cuprinzătoare și mai atractivă„, a spus dr. Martin Brudermüller, Președintele Consiliului Directorilor Executivi și Chief Technology Officer în cadrul BASF SE.

    Această achiziție transformă rolul BASF în agricultură. Ne îmbunătățește poziția pe piața soluțiilor agricole și creează noi oportunități de creștere„, a adăugat Saori Dubourg, membru al Consiliului Directorilor Executivi din cadrul BASF SE și responsabil pentru divizia Agricultural Solutions. „Suntem nerăbdători să pornim în această călătorie comună și le urăm bun-venit la BASF noilor noștri colegi.

    În octombrie 2017 și în aprilie 2018, BASF a semnat acorduri de achiziție pentru operațiunile și activele cedate de Bayer, în valoare de 7,6 miliarde de euro, în numerar, în contextul în care Bayer a achiziționat Monsanto. Prin această achiziție, aproximativ 4.500 de angajați se alătură companiei BASF. Acordurile includ următoarele active Bayer: operațiunile la nivel global cu glufosinat de amoniu; operațiunile cu semințe inclusiv genetica, cercetarea și capabilitățile de ameliorare, precum și mărcile înregistrate pentru anumite culturi de câmp în diferite țări; operațiunile cu semințe de legume; platforma de cercetare-dezvoltare pentru hibrizi de grâu; o gamă de produse pentru tratamentul semințelor; anumite erbicide pe bază de glifosat din Europa pentru utilizări preponderent industriale; întreaga platformă digitală pentru agricultură xarvioTM; precum și anumite erbicide neselective și proiecte de cercetare pentru nematocide. Aceste tranzacții sunt în prezent finalizate, cu excepția operațiunii cu semințe de legume, a cărei închidere este așteptată în cursul lunii august.

    Clienții au de câștigat în urma acestei achiziții, deoarece vor avea acces la mai multe instrumente pentru a-și crește producția, calitatea și rentabilitatea culturilor. „Având soluții puternice, de la semințe până la recoltare, și beneficiind de o capacitate de cercetare și dezvoltare extinsă și performantă, vom stimula competiția pe piață. Pentru clienți asta înseamnă că vor continua să aibă posibilitatea reală de a alege, atât astăzi cât și în viitor„, a explicat Markus Heldt, președintele diviziei Agricultural Solutions, din cadrul BASF. „După luni întregi în care am pregătit transferul operațiunilor și o acomodare lină a noilor angajați, suntem cu toții dornici ca, în sfârșit, să începem – o nouă echipă cu operațiuni și expertiză extinse.

    Pentru a reflecta amploarea noului portofoliu pe care îl deține în domeniul agricol, BASF a redenumit divizia “Crop Protection”, aceasta devenind “Agricultural Solutions”. În plus, divizia a creat o nouă unitate globală de operațiuni pentru semințe și însușiri genetice.

    Prin intermediul aplicației WhatsApp puteți fi la curent cu cele mai recente comunicate de presă ale BASF, pe telefon sau tabletă. Vă puteți înregistra pentru serviciul de știri la basf.com/whatsapp-news


    Te-ar mai putea interesa

    Ouăle maronii vor fi înlocuite în magazine de ouăle albe. Fenomenul, explicat de fermieri Comunele din România unde fermierii primesc subvenții APIA în plus la hectar A apărut în supermarketuri carnea de miel adusă din Australia

    Ultimele știri

    UE intenţionează să îşi majoreze exporturile de alimente în China, în pofida tensiunilor comerciale Micii fermieri – subvenție APIA de 98,80 euro/ha. Banii se virează acum în conturi Lista produselor agricole din Ucraina pentru care se pot introduce taxe vamale