• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • MARIUS ZĂRNESCU, un profesionist pentru care AGRICULTURA ESTE TOTUL!

    agrointeligenta.ro -

    Agricultura este totul pentru Marius Zărnescu. Primii pași i-a făcut încă din adolescență, când a terminat cu brio un liceu cu profil agricol. De atunci, toate drumurile au condus către job-ul de azi, șef de fermă la SC Agromec Impex din localitatea Vlad Țepeș, în județul Călărași.

    Pasiunea asta cred că am avut-o în sânge, părinții ne-au îndemnat să facem lucrul acesta. Am terminat un liceu agricol, am făcut îmbunătățiri funciare, a venit Revoluția și din 1996 sunt aici. Aici stăm, din 24 de ore, de multe ori 20, în permanență peste 15. Dacă nu aș pleca la câmp o zi, ar fi greu. Nu greu, foarte greu. La noi e o vorbă, copiii niciodată nu ți-i crești tu, tu îți crești nepoții. Părinții ne-au crescut copiii, noi să creștem copiii copiilor. Așa e agricultura asta”, este mărturia lui Marius Zărnescu.

    Agromec Impex lucrează o suprafață de 1.700 de hectare la neirigat, dar de un an de zile există și 148 de hectare irrigate prin picurare, la porumb. La așa teren mult, Marius Zărnescu are nevoie de parteneri de nădejde. Iar Limagrain este stâlp de bază la ferma de la Vlad Țepeș.  

    Grâul de la Limagrain le face cu ochiul tuturor vecinilor. Soiurile Avenue și Alcantara sunt vedete. “Cultivăm Limagrain pentru producțiile pe care le obținem și pentru calitatea producției. Grâul lor a devenit foarte panificabil. Apreciez foarte tare rezistența la boli, la secetă, mai ales în condițiile lui 2018, soiurile Limagrain mi-au demonstrat că au un grad ridicat de rezistență la secetă. Noi am mai avut ani dificili. Foloseam foarte multe soiuri românești. Nu am avut aceleași rezultate ca acum. Erau rezultate mult mai slabe și productia la hectar era mult mai mică”, explică agronomul Zărnescu. Despre soiurile Limagrain puteți afla mai multe și pe site-ul www.lgseeds.ro.

    Grâul Limagrain a avut parte de o atenție deosebită la Agromec Impex. Nicio etapă din lanțul tehnologic nu a fost sărită. Totul pentru un profit cât mai mare. Cum planta premergătoare a fost rapița, s-a făcut o dezmiriștire, urmată de o lucrare cu un utilaj tip scarificare. După încă o lucrare cu un combinator, s-a trecut la semănat și s-au aplicat îngrășăminte chimice. Primul tratament din toamnă a fost cu un fungicid. În primăvară, s-a venit cu erbicidare, s-a aplicat un fungicid, un insecticid și un biostimulator de creștere. S-au mai făcut două tratamente, iar la apariția spicului s-au aplicat un fungicid și un insecticid. Iar roadele se văd. “Noi facem tehnologie de vârf, de top. Așteptăm producția minima de grâu undeva la peste 8500 kg la hectar. Cele mai plăcute producții le-am avut acum un an cu Avenue pe o suprafață de 67 de hectare, undeva la 10.500 kg la hectar. În toți anii, soiurile Limagrain au fost în frunte”, spune Marius Zărnescu. Caracteristicile soiurilor de grâu Limagrain se pot găsi pe site-ul www.lgseeds.ro.

    Nu doar grâul îl face fericit pe Marius Zărnescu. Rapița este o cultură care aduce un profit bun fermei Agromec Impex. La acest profit contribuie hibrizii de la Limagrain. 15 hectare au fost semănate cu hibridul Artoga, iar primele impresii au fost excelente. Artoga a rezistat foarte bine la secetă, iar producția s-ar putea situa în jurul a 4 tone pe hectar. Și hibrizii Limagrain sunt prezentați în detaliu pe www.lgseeds.ro.

    Rezultatele bune ale Agromec Impex au făcut din această ferma un etalon în zona Călărașiului. “Ceilalți fermieri întreabă ce am pus acolo, de ce arată așa bine. Trebuie să îi spui omului: Uite, am avut grâul de acolo, uite, acela este Avenue sau este Alcantara sau Apache. În plus, un lucru important este relația cu echipa Limagrain. Ei sunt primii care ne spun ce soiuri au mai apărut și ne întreabă dacă vrem să le testăm. Automat, având o relație bună cu echipa Limagrain, ai foarte mult de câștigat”, este concluzia lui Marius Zărnescu.


    Te-ar mai putea interesa

    Vasile Crapciu, crescător de vaci: Vânzările la lapte s-au prăbușit. Ne-au invadat supermarketurile Rubin Mihalca s-a întors din Noua Zeelandă pentru a-și face fermă de vaci acasă, la Borlești Tânărul Constantin Ștogrincă se pregătește să ducă mai departe ferma de 1.100 ha a familiei

    Ultimele știri

    Plantele beau, nu mănâncă! Baza agriculturii: Solul! Cum îl facem optim pentru culturile noastre acum, în primăvară, cu cheltuieli minime? S-a publicat Ghidul pentru achiziția de utilaje agricole cu fonduri europene!