• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • SURSE: DOUĂ VASE AȘTEAPTĂ ÎN CONSTANȚA să fie încărcate cu animale. FERMIERII NU PRIMESC ACTELE! EXPORTUL, ÎN STAND-BY!

    agrointeligenta.ro -

    Dezvăluirile din ultimele zile făcute de Agrointeligența – www.agrointel.ro au făcut să tremure ferestrele la ANSVSA la București, dar și prin țară, în DSV-uri. Am primit numeroase încurajări din partea medicilor veterinari din țară, dar și a fermierilor să continuăm să prezentăm problemele cu care se confruntă specialiștii veterinari din județele României.

    Culmea face ca tocmai de ceva zile să stea acostate la Constanța două vase uriașe ce așteaptă să fie încărcate cu animale – ovine și bovine. Problema este că deși ambarcațiunile sunt ancorate în România și așteaptă ”marfa”, fermierii și cei prin care ei vând animalele nu pot onora încă înțelegerile parafate. Motivul, spun sursele noastre: actele pentru transportul animalelor nu sunt gata, iar directorii de la mai multe DSV-uri din țară se tem să elibereze documentele pentru transportul interjudețean. Paradoxul face ca toate ”belelele” să se adune în Constanța, județul de baștină al actualului președinte ANSVSA, Geronimo Brănescu.

    Fără ca SNIIA să fie funcțional, o parte din directorii de la DSV-uri dovedesc un mare curaj și au decis să nu încurce fermierii. Semnează pe propria răspundere pentru transportul animalelor, mai ales că acesta se face în cele mai bune condiții, cu camioane specializate. Cât despre o soluție ”generalizată”, se pare că aceasta mai trebuie să aștepte până joi, pe 16 august. De ce? Pentru că ziua de astăzi, de miercuri, 15 august, este una de sărbătoare și sistemul bugetar este blocat.

    Vă reamintim că, în premieră, Agrointeligența – www.agrointel.ro a anunțat introducerea unei noi taxe de 9 euro pe lună de către furnizorul Sistemului Național de Identificare și Înregistrare a Animalelor – SNIIA, compania IQ Management. Taxa este jurtificată de firma respectivă ca fiind necesară pentru a acoperi funcționalitățile suplimentare de punere în acord cu legislația pentru prelucrarea și protecția datelor personale. Pentru stațiile care nu achită taxa, accesul la SNIIA este blocat, situație în care se regăsesc și DSV-urile care, legal, nu pot acoperi taxa din bani publici, responsabilitatea unei decizii revenind ANSVSA. Numai că ANSVSA nu mai are contract cu IQ Management, așa că totul este ”în aer”. Cea mai gravă consecință a situației este imposibilitatea DSV-urilor de a elibera pașapoartele pentru bovine, dar și alte documente pentru care evidența trebuie obligatoriu trecută în sistem Pe moment, o parte din partea ”birocratică” este ținută provizoriu, mulți directori de DSV asumându-și răspunderea pentru o serie de documentații eliberate în această perioadă și care ar urma să fie trecute, oficial, și prin SNIIA, odată cu rezolvarea chestiunii legate de taxă, acces etc.

    Citiți și:

    HAOS ÎN ZOOTEHNIE: EXPORTURILE SUNT BLOCATE! HÂRTIILE pentru animale NU POT FI ELIBERATE!

    MEDIC VETERINAR – DEZVĂLUIRI EXPLOZIVE: ESTE BLOCAJ TOTAL ÎN ZOOTEHNIE. DSV-urile NU POT ELIBERA PAȘAPOARTE pentru ANIMALE!

    TAXĂ DE 9 EURO/LUNĂ – introdusă ÎN ZOOTEHNIE pentru PRELUCRAREA DATELOR PERSONALE!

    DEZVĂLUIRI despre ”TAXA PERSONALĂ” din zootehnie: ”ESTE ABUZIVĂ! Noul SNIIA – O BĂTAIE DE JOC!”

    INFORMAȚIILE pe care le așteptau CRESCĂTORII DE ANIMALE despre SNIIA!

    Dacă aveți mai multe informații despre acest subiect, despre ce se întâmplă în DSV-uri în această perioadă și cum sunt afectate fermele de animale, vă rugăm să nu ezitați să ne contactați! Răspundem la telefonul redacției: 0744.311.359 sau pe e-mail redactia@agrointel.ro.


    Te-ar mai putea interesa

    Abatorul familiei Gagea exportă carne de oaie în 13 țări: ”Vrem să producem Nuggets de miel” Comunele din România unde fermierii primesc subvenții APIA în plus la hectar ANM a emis o alertă meteo de vijelii și averse torențiale în 18 județe până joi dimineață

    Ultimele știri

    Praful saharian, o problemă nouă în ferme. Cum sunt afectate culturile agricole Miei vânduți din portbagaj. Polițiștii au împărțit amenzi Secretar de stat – anunț de ultimă oră despre plata ajutorului de 100 de euro la hectar