• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • TEHNOLOGIA INNVIGO sau cum să obții PROFIT MAXIM la o recoltă de 7 tone/ha cu SOIURI ROMÂNEȘTI DE GRÂU!

    Oana Timar -

    Pentru compania INNVIGO, zona de vest a țării reprezintă o regiune agricolă importantă în agrobussines, lucru ce s-a remarcat în sezonul de producție 2017 și 2018 prin instalarea unor loturi demonstrative la grâu la SCDA Lovrin, cu scopul analizei performațelor de producție ale produselor folosite în protecția plantelor realizate prin analiză comparative a producțiilor obținute cu alte tehnologii de renume în agricultură.

    Cu prilejul întâlnirii organizate la sfârșitul lunii mai 2018, de SCDA Lovrin, jud. Timiș, la care au participat mai bine de 200 de producători agricoli din zona de vest a țării, au fost trecute în revistă: stadiul de dezvoltare și performanța celor două soiuri de grâu create de SCDA Lovrin, Alex și Ciprian, în condițiile de secetă din acest an, având în vedere că la nivelul perioadei evenimentului, cultura de grâu era sub influența secetei din primăvară. Pe soiurile de grâu menționate din acesta platformă au fost aplicate tehnologiile recomandate de producătorii de produse fitosanitare. Încă de anul trecut, compania INNVIGO s-a implicat în această acțiune tehnologică punând la dispoziție soluțiile tehnologice complete pentru combaterea buruienilor, bolilor, dăunătorilor și nutriție foliară.

    Deoarece rezultatele de producție obținute pentru cele două soiuri de grâu din sezonul 2017 în zona de vest au fost la un nivel de performanță ridicat, am considerat necesar să aplicăm aceeași tehnologie și în cursul anului 2018 în aceași locație la Lovrin, pentru a valida încă o dată calitatea și eficientă produselor INNVIGO în condiții variabile de climă , deoarece anul 2018 a fost afectat în această zonă de secetă atmosterică pe perioada împăierii, formării spicului și umplerea bobului (BBCH 37-61). Dacă pe această platformă, în 2017, au participat 7 companii care au testat tehnologiile proprii pentru a analiza performanțele soiurilor Alex și Ciprian, în acest an au fost 9 companii care au venit în această platformă și au prezentat în condiții de producție tehnologiile pe care le oferă fermierilor pentru cultivarea cerealelor păioase: Adama, Arysta, Albit, Agritecno, Bayer, BASF, Chemirol, DuPont, Holland Farming, Innvigo şi Timac Agro.

    Tehnologia care redefinește performanța prezentată de compania INNVIGO conține verigi tehnologice aplicate pentru combaterea buruienilor, atât dicotiledonate anuale și perene precum și a buruienilor graminee problemă (Apera , Avenă și Echinocloa) într-un stadiu incipient de vegetație pentru a reduce concurența dintre buruieni și plantă de cultură – acesta fiind unul din factorii limitativi de producție pentru orice soi de grâu.

    De asemenea, este obligatorie combaterea bolilor prin tratamente secvențiale preventive cu fungicide în funcție de agenții patogeni care pot să afectează cultura, combaterea dăunătorilor prin 1-2 aplicări în funcție de condițiile climatice ale anului și aplicarea fertilizanților foliari pentru a obține maximul de potențial al soiurilor de cereale cultivate .

    Cum se obțin peste 7 tone de grâu/ha pe secetă cu eficiență financiară?

    Pe platforma demonstrativă din acest an de la SCDA Lovrin s-au asigurat condiții unitare de testare a celor două soiuri de grâu care să asigure validarea performanțelor de producție în condiții tehnologice diferite din orice colț al țării unde se valorifica sămânța SCDA Lovrin, astfel: semănatul soiurilor de de grâu a început în toamna anului 2017 prin fertilizarea terenului care s-a efectuat în  3.10.2017 prin alocarea unei norme de îngrașăminte de 200 kg/ha (15:15:15) cu încorporarea îngrășămintelor urmată de semănat la data de 12.10.2017 – grâul Ciprian și Alex fiind tratat cu fungicid Vitavax 2,5 l/to. În primăvara anului 2018 s-au aplicat fertilizări faziale în 14.04.2018 Azotat 230 kg/ha, iar protecția culturii a început la data de 20.04.2018 prin aplicarea erbicidelor: Trimax 50 SG 40g/ha + Galaper 200 EC 0.5l /ha + Herbos 110 EC 0,7l/ha în tank mix cu fungicide Propico250 EC 0,5l/ha + Zizan 500 SC 0,5l /ha.

    A doilea tratament pentru protecția soiurilor de grâu Alex și Ciprian s-a efectuat după câteva săptămâni în data 4.05.2018 când s-a aplicat în tank mix Dafne 250 EC 0,5l/ha + Zizan 500 SC 0,25l/ha împreună cu insecticidul de contact + Delcaps 0,1l/ha + fertilizant foliar Macoresco 1l/ha.

    Din cauza condițiilor de secetă temporară caracterizate prin temperaturi ridicate și lipsă de precitații din această perioadă, factori favorabili dezvoltării insectelor, a fost necesară o intervenție suplimentară cu Delcaps 0,1 l/ha în data de 14.05.2018. Tratamentul s-a efectuat pe întreaga platformă demonstrativă asigurând astfel un control unitar al dăunătorilor pentru toți participanții la acțiune înaintea evenimentului festiv în câmp de la sfârșitul lunii mai 2018.

    INNVIGO: Ziua grâului la SCDA Lovrin, jud Timiș

    Trebuie menționat profesionalismul echipei care a aplicat și monitorizat evoluția culturilor de-a lungul anului agricol 2017-2018, precum și aplicarea unitară a tratamentelor de protecție la aceleași fenofaze pentru toți participanții la platforma administrată de SCDA Lovrin, precum și a echipei manageriale conduse de specialiști care au asigurat o organizare de succes a evenimentului agricol. Fermierii participați la eveniment au putut vedea mici diferențe de evoluție a plantelor de grâu din platforma afectată de secetă pe care s-au efectuat tratamentele cu pesticide.

    Din cauza secetei prelungite care a afectat întreaga zonă de vest a țării în perioada lunilor aprilie – iulie 2018, și terenul pe care află platforma tehnologică a fost afectat de secetă, astfel încât ambele soiuri de grâu analizate au putut să își manifeste performanțele de producție în condiții tehnologice diferite, dar afectate de stresul climatic al anului 2018.

    După recoltarea celor două soiuri de grâu cultivate în această platformă vă prezentăm rezultatele comparative de producție obținute în cel de al doilea an de testare a Soluțiilor complete la costuri corecte de la INNVIGO.

    INNVIGO: 2018 – rezultate producția obținută cu tehnologia complete în loturile SCDA Lovrin

    Noi produse în curs de testare și lansare

    Pe baza confirmării și în acest sezon a performațelor tehnologice obținute de fermieri în urmă aplicării unei tehnologii complete de la INNVIGO, pentru sezonul viitor vom continua colaborarea cu echipa SCDA Lovrin pentru validarea în continuare a produselor ce le vom introduce pe piață românească, precum și demonstrații similare efectuate și în alte regiuni agricole din sud, centrul și estul Românei. De asemenea, începând din acest sezon 2018, recomandăm o nouă intervenție în combaterea buruienilor prin aplicarea la cereale a erbicidării de toamnă, ca o soluție inovativă pentru fermele cu suprafațe afectate de buruieni-problemă utilizând produsele Galmet 20 SG (metsulfuron 200g/l) în doză de 30 gr/ha și Adiunkt 500 SC (diflufenican 500g/l ) în doză de 0,24-0,3l/ha.

    Pentru primăvara 2019, INNVIGO are o abordare integrată a soluțiilor tehnologice și va lansa noi produse de protecție a plantelor cu aceleași performanțe superioare dovedite în loturile demonstrative, în atenția noastră fiind furnizarea unor soluții economice de dezvoltare a partenerilor noștri prin furnizarea unor produse de calitate cunoscute pentru piață locală care să asigure profitabilitate fermierilor. Nevoile fermierilor sunt permanent în atenţia noastră, iar produsele pe care le lansăm pe piaţa sunt perfect adaptate condiţiilor locale. În acest sens, INNVIGO le propune fermierilor pentru sezonul 2019 Pachete tehnologice Cereale pentru 10-20 de hectare care oferă soluții complete la costuri corecte pentru toate tipurile de fermieri.

    Echipa Innvigo


    Te-ar mai putea interesa

    Grâu semănat pe 21 decembrie. Wladimir Boboschko, Etufarm: Sunt riscuri, ca la orice lucrare România, cel mai mare exportator de grâu din UE de la începutul noului sezon Recomandare Agroshow 2023: Patru soiuri de grâu Limagrain de semănat în acest an!

    Ultimele știri

    România ar putea avea un laborator care să efectueze analizele pentru mierea din afara UE UCPR: Produsele avicole obținut în fermele din România sunt sigure din punct de vedere al sănătăţii Situație fără precedent în SUA: Gripă aviară depistată la vaci de lapte