• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Vreme schimbătoare în prima săptămână din octombrie

    Ramona Dascălu -

    Primele zile ale lunii octombrie aduc o vreme schimbătoare pe teritoriul țării noastre. După o zi de luni în care vor predomina ploile, urmează o ușoară încălzire în majoritatea regiunilor.

    Luni, 1 octombrie, vremea va fi închisă în regiunile extracarpatice ale teritoriului, unde local va plouă. Izolat în sud-est se vor acumula până la 15-20 de mm, dar în rest cantitățile de apa ce se vor strânge vor fi nesemnificative. Vântul va suflă moderat în sud-vest, nord-est și sud-est și mai mult slab în restul regiunilor. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 17 și 22 de grade în Transilvania și Maramureș, 19-24 de grade în Banat și Crișana (cu cele mai ridicate valori așteptate a se înregistra în sudul Banatului), 15-20 de grade în Oltenia și 17-22 de grade în Muntenia, Dobrogea și Moldova.

    Marți, 2 octombrie, în prima parte a zilei va mai plouă slab în mod izolat în sud-estul țării, în restul teritoriului cerul urmând să fie variabil spre mai mult senin. Vântul va suflă slab în cea mai mare parte a țării, cel mult moderat în nordul extrem al Moldovei. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 17 și 22 de grade în Transilvania și Maramureș, 22-27 de grade în Oltenia, Muntenia și Dobrogea și 19-24 de grade în Moldova, cu valori ușor  scăzute așteptate doar  Obcinele Bucovinei.

    Miercuri, 3 octombrie, în prima parte a zilei vremea va fi frumoasă în toată țara, pentru că mai apoi cerul să se înnoreze treptat în regiunile intracarpatice, aici urmând să își facă intrarea, conform previziunilor Vremea.ro, un front atmosferic modest din punct de vedere al intensității. Va plouă pe arii relativ extinse în interiorul arcului carpatic după orele prânzului, însă ploile vor fi slabe cantitativ. Vântul va suflă moderat în cea mai mare parte a țării, slab spre moderat în sud-vest și moderat spre tare în nordul extrem al Moldovei. Temperaturile maxime vor fi situate în general între 18 și 23 de grade în Transilvania, Maramureș, Banat și Crișana, 23-28 de grade în Oltenia, Muntenia și Dobrogea (cu cele mai ridicate valori așteptate a se înregistra în sudul Olteniei) și 20-25 de grade în Moldova.

    Joi, 4 ocotmbrie, vremea se va răci în toată țara, urmând să devină ușor mai rece pentru începutul lunii octombrie (îndeosebi în Transilvania). Precipitațiile vor fi foarte puține și se vor semnala mai ales la munte sub formă de ploaie, dar și lapoviță și ninsoare la altitudini mai mari de 2000 de metri. Vântul va suflă tare în nord-estul țării și slab până la moderat, cel mult moderat în rest. Maximele termice vor urcă la prânz până spre 13-18 grade în Transilvania, Maramureș, Banat și Crișana, 18-23 de grade în Oltenia, Muntenia și Dobrogea și 14-19 grade în Moldova, cu cele mai ridicate valori așteptate a se înregistra în extremitatea sudică a regiunii.

    Vineri, 5 octombrie, vremea va fi frumoasă în toată țara, cu un cer mai mult senin. Dimineață se va înregistra un îngheț ușor în depresiunile din estul Transilvaniei, însă un astfel de fenomen nu mai reprezintă ceva deosebit pentru zonă respectivă încă din a două decadă a lunii septembrie. Vântul va suflă slab până la moderat în jumătatea estică a țării și mai mult slab în restul regiunilor. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 18 și 23 de grade Celsius la nivelul întregii țări, cu cele mai scăzute valori așteptate în depresiunile din estul Transilvaniei, iar cele mai ridicate în sudul Banatului și în Luncă Dunării.

    În weekend, vremea va fi frumoasă și caldă în toată țara, doar în vestul teritoriului în a două parte a zilei de duminică urmând să existe condiții pentru producerea unor ploi slabe, în mod local. Temperaturile maxime se vor situa în general între 20 și 27 de grade Celsius la nivelul întregii țări, cu cele mai scăzute valori așteptate a se înregistra în depresiunile din estul Transilvaniei, iar cele mai ridicate în Banat.


    Te-ar mai putea interesa

    Prima fermă de lalele din România și-a deschis porțile pentru vizitatori Lege nouă: Obligație pentru toți conducătorii de tractoare Abatorul familiei Gagea exportă carne de oaie în 13 țări: ”Vrem să producem Nuggets de miel”

    Ultimele știri

    Tunsul oilor îi ”arde” la buzunar pe oieri. Prețuri pe județe Egiptul a cumpărat încă 120.000 de tone de grâu din Ucraina Șarpe de doi metri, găsit în cotețul găinilor – jandarmii au intervenit de urgență