• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Ploaia Solidă – produsul miraculos ce va revoluţiona agricultura în zonele secetoase

    agrointeligenta.ro -

    „Solid Rain” (Ploaia solidă) este o substanţă ce se aseamănă la aspect cu zahărul şi care se vinde cu 50$ kilogramul. Acest produs mexican este o pudră miraculoasă ce ar putea rezolva problemele cauzate de secetă în întreaga lume.

    Inventatorul acestui produs, Sergio Jésus Rico Velasco, este un inginer mexican care a petrecut câteva decenii încercând să combată daunele cauzate de secetă în ţara sa. Produsul care l-a inspirat să conceapă Solid Rain este unul inedit – scutecele absorbante pentru bebeluşi, ce absorb o cantitate foarte mare de lichid într-un spaţiu redus.

    lluvia-solidaVelasco a folosit acelaşi principiu pentru a concepe Solid Rain, un polimer foarte absorbant intitulat poliacrilat de potasiu ce are capacitatea să absoarbă până la de 500 de ori mai multă apă decât volumul său. Astfel, un litru de apă poate fi absorbit folosind doar 10 grame de Solid Rain, care se transformă într-un gel solid şi translucid. Apa este reţinută pentru aproape un an, fără a se evapora sau scurge în sol, fiind menţinută în loc până când este consumată de rădăcinile unei plante.

    Guvernul mexican a efectuat un studiu pilot cu ajutorul agricultorilor din statul semi-arid Hidalgo. Testele efectuate pe terenuri agricole aflate unul lângă celălat au arătat o creştere a producţie la hectar cu 300% atunci când a fost folosit produsul Solid Rain. Spre exemplu, culturile de ovăz au produs 2.500 de kg în terenurile fără Solid Rain, dar 5.000 de kilograme pe hectar pe câmpurile în care a fost folosit acest produs. În cazul culturilor de floarea soarelui, terenurile fără Solid Rain au produs 1.000 de kg pe hectar, iar cele care au folosit invenţia lui Velasco au obţinut 3.000 de kilograme la hectar. Diferenţa cea mai mare, însă, a fost înregistrată în cazul culturilor de fasole: 450 kg la hectar versus 3.000 de kg la hectar atunci când s-a folosit Solid Rain.

    Produsul Solid Rain a fost nominalizat de două ori la Global Water Award de Stockholm International Water Institute şi a fost recompensat cu premiul Ecology and Environment acordat de Fundacion Miguel Aleman. Cu toate acestea, în ciuda faptului că este folosit în Mexic de un deceniu, foarte puţină lume ştie de existenţa acestui produs.

    231842-solid-rainProdusul va intra pe piața din SUA

    Acest lucru se datorează în mare parte faptului că produsului nu i s-a făcut reclamă. În ultimii 10 ani, Solid Rain a fost promovat doar de fermierii mexicani care îl foloseau.

    Acum, compania a obţinut aprobările necesare pentru a vinde produsul în SUA, unde doreşte să se adreseze şi proprietarilor de terenuri de golf şi celor ce deţin case cu peluză, nu doar agricultorilor.

    Lorenzo afirmă că Solid Rain mai are un avantaj important: previne pierderea substanţelor nutritive din sol. Frank Torres, un fost fermier din statul mexican Sinaloa, a folosit Solid Rain în ciuda faptului că seceta nu era o ameninţare în zona unde avea el culturile. Cu toate acestea, recoltele sale au crescut cu aproximativ 50%. „Nu mai pierdeam azotul de fiecare dată când udam plantele”, explică Torres. „Astfel, toţi nutrienţii erau absorbiţi de rădăcini”, a concluzionat fermierul.

    Sursa: descopera.ro

    Sursa foto: mexicotoday.co.uk


    Te-ar mai putea interesa

    Ouăle maronii vor fi înlocuite în magazine de ouăle albe. Fenomenul, explicat de fermieri ANM a emis o alertă meteo de vijelii și averse torențiale în 18 județe până joi dimineață Făinarea la măr. Semnele atacului, combatere

    Ultimele știri

    UE intenţionează să îşi majoreze exporturile de alimente în China, în pofida tensiunilor comerciale Micii fermieri – subvenție APIA de 98,80 euro/ha. Banii se virează acum în conturi Lista produselor agricole din Ucraina pentru care se pot introduce taxe vamale