• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Britanicii sunt avertizați: Feriți-vă de firme dubioase ce vă propun investiții agricole în Bulgaria!

    agrointeligenta.ro -

    Cetățenii Marii Britanii sunt asaltați zilele acestea de un val de reportaje și articole privind firme ce promit câștiguri uriașe celor care doresc să investească în agricultura din Bulgaria. De fapt, aceste societăți vând terenuri la prețuri exorbitante, profitând de faptul că englezii nu cunosc valoarea lor reală.

    Prima regulă pe care britanicii sunt avertizați să o respecte pentru a nu cădea în plasa șarlatanilor este că dacă nu înțeleg un business, să nu se apuce de el. Urmând aceast sfat, recomandarea jurnaliștilor de la The Mirror este de a nu încheia contracte cu firme ce plasează investiții în terenuri agricole poziționate în Bulgaria. Printre acestea și compania InProCom, care își tenta clienții cu anunțuri de genul: ”Pentru 5.000 de lire sterline vă puteți bucura de un profit anual garantat de 12% din investiție, plătibil lunar, semestrial sau anual, direct în contul dumneavoastră!”

    Potrivit InProCom, beneficiul de 12% ar urma să vină din închirierea de terenuri agricole fermierilor bulgari. Ca un bonus, pământurile achiționate ar urma să își mărească oricum valoarea, ajungând ca acei 5.000 de lire să se transforme după primul an într-o valoare de 6.655 de lire. ”În istoria recentă, nici o altă investiție nu a făcut atât de mulți milionari ca cea în imobiliare”, este deviza companiei-capcană.

    Petya-and-Deyan-2087839

    Pe internet, companiile de tipul InProCom (de la International Property Company) se promovează ca afaceri de familie care au pe site chiar secțiuni în care prezintă echipa, în frunte cu  managerul Deyan Margushev și directorul de vânzări Petya Stoynova.

    Într-o întâlnire cu un pretins client, Petya i-a  spus acestuia că banii sunt un pariu ca și câștigat dacă sunt băgați în firma lor. Cu o sumă discutată de 15.000 de lire, directorul de vânzări i-a propus jurnalistului sub acoperire două investiții de două terenuri, fiecare evaluat de 1,7 lire pe metru pătrat.  Un preț pe care britanicii nu îl pot însă aprecia, nefiind în domeniu, spun ziariștii care au apelat la o firmă de specialitate: Brown&Co. Experții au dezvăluit că acele terenuri nu valorau decât cel mult 0,3 lire, o mare parte din suprafețe fiind evaluate chiar la 0,1 lire sterline.

    ”Am avut de nenumărate ori solicitări de la persoane cărora li s-a propus să cumpere proprietăți și terenuri în afara țării, la prețuri exorbitante față de cât valorează ele. Pentru că oamenii nu cunosc situația și prețurile din acea regiune, cad ușor în capcană și cheltuie sume enorme pe achiziții imobiliare care valorează de cel puțin 5 ori mai puțin!”, a declarat Adam Oliver, expert imobiliar.

    ”Există într-adevăr potențial financiar în terenurile agricole din Europa Centrală și de Est, însă doar dacă aceste terenuri sunt cumpărate la un preț corect și administrate ca atare, fiind și poziționate în regiuni bune”, mai spune specialistul.

    Investigația britanicilor a arătat că firma InProCom este o mare șmecherie menită să ia banii englezilor dornici de îmbogățire și să îi facă proprietari peste niște pârloage fără valoare. Diferența de bani ajungând în buzunarul intermediarilor, normal. La registrul comerțului din Bulgaria, britanicii au aflat chiar că numele indicate ca fiind în echipa firmei nu apar în acte, unde proprietar este un anume Anthony Davis.

    Reprezentanții InProCom au refuzat însă să mai discute cu potențialul client când acesta a pronunțat numele patronului societății și nici nu au dorit să explice de ce vând britanicilor terenuri agricole la prețuri de cel puțin 5 ori mai mari decât valoarea lor reală.


    Te-ar mai putea interesa

    Furtuna Renata ajunge în România – sunt așteptate ploi, vijelii și temperaturi scăzute Făinarea la măr. Semnele atacului, combatere Abatorul familiei Gagea exportă carne de oaie în 13 țări: ”Vrem să producem Nuggets de miel”

    Ultimele știri

    Praful siberian, o problemă nouă în ferme. Cum sunt afectate culturile agricole Miei vânduți din portbagaj. Polițiștii au împărțit amenzi Secretar de stat – anunț de ultimă oră despre plata ajutorului de 100 de euro la hectar