• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • În Dâmbovița cresc legumele care nu-s doar bio, sunt și…fericite

    agrointeligenta.ro -

    O găselniță. Așa ar spune unii unei idei pe care o mică fermă din comuna dâmbovițeană Tărtășești a găsit-o pentru a-și promova produsele. Agricultorii și-au denumit legumele ”fericite” pentru că sunt crescute cu mult drag și în condiții ecologice.

    Produsele fermei din Tărtășești nu sunt cu nimeni mai prejos decât ale altor ferme din jur și nici nu sunt singurele de pe piață crescute în condițiile agriculturii ecologice. Doar că ele sunt au fost caracterizate ca fiind ”fericite” și de aici a demarat un interes pentru ele și consumul lor. ”Legumele Fericite sunt plantate cu dragoste şi crescute cu grijă pe un teren odihnit zeci de ani. Cultivarea şi irigarea se fac cu invazie minimă, pentru a preveni eroziunea solului: plantele sunt udate lent, prin picurare. Seminţele sunt selectate din culturile anilor anteriori sau din surse care exclud modificările genetice sau tratarea cu substanţe chimice”, se arată c iz poetic pe site-ul afacerii.

    5 pe inalt

    Secretul unui brand simplu, care să atragă atenția și să aducă legumele ei în față a fost unul pe care Victoria Buligoanea l-a prins al oraș, la multinaționala unde, potrivit wall-street.ro, a activat în departamentul marketing comercial. Cu dorul de copilărie și de grădinărit, tânăra de 38 de ani a revenit pe meleagurile natale și s-a apucat de cultivat cam tot se găsește într-o gospodărie respectabilă. Ca să-și scoată legumele din anonimat, le-a dat un nume haios și a început să își promoveze marfa pe internet și a creat un site ce include și un blog. Aici nu doar poți să comanzi produsele fermei, dar afli și despre pasiunile celor care muncesc acolo și primești sfaturi și povețe din popor.

    ”Dovleceii-s mai puțini, au mai apărut câteva gulii albe, suc de roșii să tot bem, ardei iute l-am pus și la borcan iar corcodușele coapte în copac dar și pe site. Dovleacul mic pitic este gata și el iar fasolea uscată așteaptă să fie adunată. Deși soarele pare să topească totul în cale, buruienile își fac în continuare de cap – noroc cu ardeiul iute pentru migrene”, este prezentată, romanțat, situația din august a fermei.

    5 rasaduri site

    Marcă înregistrată la OSIM

    Din februarie anul acesta, ”Legumele fericite” au devenit marcă înregistrată și nu mai poate fi folosită decât de posesorii săi care, la un an de când au intrat pe piață și-au extins distribuția produselor nu doar la zona Capitalei, ci și în restul țării.

    Pont Agrointel

    Personalizarea unei afaceri, oricât de mică ar fi ea, aduce un plus produselor. Dacă pe lângă timpul rămas după munca la fermă mai aveți inspirație și chef să creați gânduri sau poezii, nu ezitați să le faceți publice odată cu oferta produselor pe care le comercializați. Veți fi uimiți ce comunitate și ce aprecieri se vor construi în jurul afacerii dumneavoastră și a fermei cu personalitate pe care o administrați.

    Foto: legumefericite.ro

    Articolul a fost publicat în ediția de august a revistei Agrointel


    Te-ar mai putea interesa

    A apărut în supermarketuri carnea de miel adusă din Australia Abatorul familiei Gagea exportă carne de oaie în 13 țări: ”Vrem să producem Nuggets de miel” ANM a emis o alertă meteo de vijelii și averse torențiale în 18 județe până joi dimineață

    Ultimele știri

    Raport EFSA: Carnea de pasăre și ouăle produse în România sunt sigure pentru consum! John Enoiu, Naturevo – La ce să fie atenți fermierii după valul de ploi și temperaturi scăzute Adrian Pintea, MADR, anunț despre plata subvențiilor APIA