• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Cum va fi vremea și cât va ploua, până pe 8 septembrie, în fiecare regiune

    agrointeligenta.ro -

    În următoarele două săptămâni, vremea va începe să se răcească în majoritatea regiunilor țării, iar maximele nu vor mai depăși 25 de grade Celsius începând din data de 29 august, potrivit prognozei publicate de Administrația Națională de Meteorologie.

    BANAT

    Regimul termic din timpul zilei va fi marcat de scădere treptată a temperaturilor, de la 28 de grade C, în prima zi, până la 23 de grade C, pe 29 august. De la sfârșitul lunii și până pe 8 august, temperaturile maxime vor fi relativ constante, în jurul valorii medii 24 de grade Celsius. Temperaturile minime vor fi de 16-17 grade C până pe 29 august, după care scădea spre 11-12 grade C.

    Aversele, însoţite de descărcări electrice, se vor semnala pe arii extinse între 26 şi 30 august şi, din nou, pe 2 şi 3 septembrie.

    CRIȘANA

    Maximele termice vor scădea de la valori medii de 25-26 de grade C în primele zile, până la 21-22 de grade C între 29 şi 31 august. Pe 1 septembrie vremea se va încălzi uşor, iar apoi, până la sfârşitul perioadei de prognoză, regimul termic diurn se va menţine relativ constant la valori medii de 22-24 de grade C.

    Minimele vor fi de aproximativ 15 grade C în intervalul 26 – 29 august și vor scădea treptat, până la valori de 10-11 grade C, pe 3-4 septembrie, și se vor menține la acest nivel până pe 8 septembrie.

    Ploile, mai ales averse, însoţite şi de descărcări electrice, se vor semnala pe arii extinse între 26 şi 30 august şi, din nou, pe 2 şi 3 septembrie, dar pe arii mai extinse şi mai importante cantitativ vor fi pe 28 şi 29 august.

    TRANSILVANIA

    În primele zile, temperaturile maxime vor fi de 26 de grade Celsius, după care vor avea o tendinţă de scădere treptată, până la 20 de grade C pe 30 şi 31 august. Între 1 şi 8 septembrie, maximele vor fi de 20-22 de grade C, ușor mai scăzute de valorile normale ale perioadei.

    Minimele termice vor scădea de la valori medii de 14 grade C, înregistrate între 26 şi 29 august, până la aproximativ 8 grade Celsius în intervalul 4-8 septembrie. Ploile vor fi prezente zilnic pe tot parcursul perioadei, dar probabilitatea pentru averse mai importante cantitativ şi pe arii extinse va fi semnificativă între 26 şi 30 august şi, din nou, pe 2 şi 3 septembrie.

    MARAMUREȘ

    În primele trei zile, maximele vor fi, în medie, de 25 de grade C, dar pe 29 august vor scădeapână la valori de 20-22 de grade Celsius. Temperaturile minime vor fi de aproximativ 14 grade C până pe 30 august, apoi vor marca o scădere treptată, spre valori medii de 10 grade Celsius, după data de 3 august.

    Vor fi averse pe tot parcursul intervalului, dar pe arii mai extinse şi mai importante cantitativ vor fi în zilele de 26, 28 şi 29 august.

    MOLDOVA

    Până pe 8 septembrie, maximele termice se vor menţine la valori medii de 22-24 de grade C. Cele minime se vor menţine în jurul valorii de 15 grade Celsius până pe 29 august, apoi vor scădea spre 11 grade C în intervalul 4-8 septembrie.

    Averse şi descărcări electrice se vor semnala pe arii extinse între 26 şi 30 august şi, din nou, pe 2 şi 3 august.

    DOBROGEA

    Temperaturile maxime vor fi în scădere treptată, de la valori medii de 29 de grade Celsius, în prima zi, spre 24-25 de grade C în intervalul 31 august – 8 septembrie.

    Cele minime vor scădea de la valori medii de 19 grade C, în intervalul 26-29 august, până la aproximativ 15 grade C între 4 şi 8 septembrie. Probabilitatea de ploaie va creşte între 27 şi 30 august, când sunt de aşteptat şi intervale cu averse mai importante cantitativ şi pe arii mai extinse.

    MUNTENIA

    În primele două zile, media temperaturilor maxime va fi de aproximativ 32 de grade Celsius, caracterizând o vreme călduroasă, dar apoi valorile termice vor scădea, până la 25 de grade, și se vor menține la acest nivel până pe 8 septembrie.

    Minimele vor fi de 17-18 grade C până pe 29 august, apoi vor scădea treptat până la 12-13 grade C în intervalul 1-8 septembrie.

    Probabilitatea pentru averse pe arii mai extinse va creşte pe 28 şi 29 august, când izolat se vor cumula cantităţi de apă mai importante şi, din nou, pe 3 septembrie.

    OLTENIA

    Până miercuri inclusiv, vremea va fi călduroasă, cu maxime de 31 de grade C. După 29 august şi până la sfârşitul intervalului, temperaturile maxime se vor situa în jurul valorii de 24 de grade C.

    Minimele vor fi de aproximativ 17 grade C în primele nopţi, iar de la sfârşitul lunii vor scădea, în medie, cu două grade Celsius.

    Ploi pe arii mai extinse se vor semnala între 27 şi 29 august şi, din nou, pe 3 august, dar mai importante cantitativ şi pe arii ceva mai extinse vor fi pe 28 august.

    Limite normale pentru nivelul precipitațiilor și umiditatea solului

    Aprovizionarea cu apă a solului agricol, la nivel local, se va încadra în limite satisfăcătoare în Muntenia, Oltenia şi Transilvania, relevă prognoza agro-meteorologică valabilă pentru perioada 24-30 august 2013, publicată de Administraţia Naţională de Meteorologie.

    Astfel, în nord-vestul Munteniei şi al Olteniei, precum şi în sudul Transilvaniei, aprovizionarea cu apă a solului se va încadra în limite satisfăcătoare, apropiate de optim, iar în stratul de sol 0-20 cm/ogor conţinutul de apă va înregistra valori scăzute şi deosebit de scăzute, seceta pedologică fiind moderată, puternică şi extremă, în aproape toată ţara.

    De asemenea, în cultura neirigată de porumb pe profilul de sol 0-100 cm, conţinutul de umiditate va prezenta valori scăzute (secetă pedologică moderată) şi deosebit de scăzute (seceta pedologică puternică şi extremă), în majoritatea regiunilor agricole.

    Din punct de vedere meteorologic, perioada următoare se va caracteriza printr-o vreme mai caldă decât în mod normal, în aproape toată ţara. Temperatura medie diurnă a aerului se va situa între 17 şi 28 de grade Celsius, abaterile termice pozitive fiind între 1 şi 7 grade Celsius, la nivelul întregului teritoriu agricol.

    Pe de altă parte, maximele vor fi cuprinse între 22 şi 35 de grade Celsius, în toate zonele de cultură, în timp ce temperaturile minime ale aerului se vor încadra între 11 şi 22 grade Celsius. Potrivit ANM, la nivel local, sunt prognozate ploi sub formă de averse, însoţite de descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului, în cea mai mare parte a ţării. Izolat, vor fi condiţii de producere a grindinei, iar cantităţile de apă pot fi mai însemnate din punct de vedere agricol.

    Sursa: evz.ro


    Te-ar mai putea interesa

    Un tânăr întors din Olanda și-a făcut plantație de lalele. Grădina poate fi vizitată gratuit Mușcate: plantare, îngrijire, înmulțire Comunele din România unde fermierii primesc subvenții APIA în plus la hectar

    Ultimele știri

    MARSAT vine în sprijinul micilor fermieri care vor să își cumpere utilaje cu fonduri europene! Parlamentul European a votat simplificarea PAC cu flexibilitate pentru condițiile de mediu Stațiunea Dancu, ”pepinieră” de vaci campioane. Producția medie de lapte în ferma ”de stat”