• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Magiunul de prune Topoloveni poate intra în magazinele bio din Elveția

    agrointeligenta.ro -

    Magiunul de prune Topoloveni ar putea intra pe piața elvețiană, în marile lanțuri de magazine cu produse bio și naturiste, magiunul fiind recomandat chiar de ambasadorul Confederației Elvețiene la București, Jean Hubert Lebet, care a vizitat fabrica fabrica de magiun Topoloveni a producătorului român Sonimpex.

    La intrarea în fabrică, ambasadorul a fost întâmpinat de doi câini din rasa elvețiană Saint Bernard care păzeau borcanele cu magiun proaspăt ieșite de pe linia de producție, arătându-se încântat de această legătură simbolică între tradițiile din țara sa și cele românești.

    Ambasadorul i-a sfătuit pe producătorii magiunului de prune să ia legătura cu lanțurile de produse bio și naturiste din Elveția, care se află în căutare de produse sănătoase, magiunul putând fi considerat ‘ciocolata din prune’, un dulce natural și sănătos, recomandat consumului încă de la vârsta de șase luni.

    Potrivit directorului general al Sonimpex, Bibiana Stanciulov, compania a intrat în acest an pe piața bio, obținând primul certificat de acest fel pentru magiunul de prune, ceea ce ar putea aduce debutul exporturilor de magiun pe piața elvețiană.

    „Am intrat în al nouălea an de existență, am intrat în zona bio, obținând luna aceasta primul certificat de acest fel pentru magiunul de prune, dar am obținut și un proiect de promovare a produsului în Elveția. Toate acestea au o mare însemnătate pentru noi (…). Așa cum după vizita Principelui Radu am devenit furnizori ai Casei Regale a României, sperăm ca după vizita Excelenței Sale să începem exportul de magiun de prune în Elveția. Este ciocolata noastră de prune, singurul produs alimentar care a adus România pe harta produselor cu Indicație Geografică Protejată, apreciat și de renumitul Institut de Gust și Calitate de la Bruxelles—ITQI, cu două stele Michelin din trei posibile’, a declarat, joi, Bibiana Stanciulov, producătorul magiunului de prune Topoloveni.

    Compania Sonimpex este singurul producător român din domeniul prelucrării și conservării fructelor fără zahăr adăugat, fără aditivi și fără agenți de conservare, având în portofoliu, pe lângă Magiunul de prune Topoloveni, și o gamă de circa 10 dulcețuri fără zahăr adăugat și fără conservanți, dar și o zacuscă de vinete și o pastă de tomate.

    Magiunul de prune Topoloveni deține certificarea de Indicație Geografică Protejată (IGP) la nivel european din 8 aprilie 2011, aceasta fiind prima distincție de acest fel primită de un produs românesc tradițional. Magiunul natural de prune Topoloveni este produs după o rețetă păstrată din anul 1914.

    Sursa: Agerpres


    Te-ar mai putea interesa

    ANM a emis o alertă meteo de vijelii și averse torențiale în 18 județe până joi dimineață Când se plantează roșiile în grădină – calendar Lege nouă: Obligație pentru toți conducătorii de tractoare

    Ultimele știri

    Raport EFSA: Carnea de pasăre și ouăle produse în România sunt sigure pentru consum! John Enoiu, Naturevo – La ce să fie atenți fermierii după valul de ploi și temperaturi scăzute Adrian Pintea, MADR, anunț despre plata subvențiilor APIA