• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Internetul de mare viteză a devenit disponibil pentru toţi locuitorii zonelor rurale din România

    agrointeligenta.ro -

    Trei milioane de persoane, inclusiv locuitorii zonelor rurale din România, Spania şi Franţa, care până în prezent nu aveau acces reţeaua fixă şi mobilă, au acum posibilitatea conectării la internetul de bandă largă, au anunţat oficialii Comisiei Europene.

    Conexiunile prin satelit sunt acum disponibile în toate cele 28 de state membre ale Uniunii Europene, ceea ce înseamnă că orice european poate contracta un abonament prin satelit.

    Abonament lunar începând de la 10 euro

    „Fiecare european are acum acces la internetul de bandă largă”, a declarat Ryan Heath, purtătorul de cuvânt al vicepreşedintele Comisiei Europene responsabil pentru Agenda Digitală
    Abonamentul pentru internetul prin satelit costă începând de la 10 euro lunar, însă echipamentul necesar (antena de satelit) are un preţ de 350 euro.

    rsz_farmer-tech_1514484c
    Conexiunile prin satelit sunt acum disponibile în toate cele 28 de state membre, ceea ce înseamnă că orice european poate contracta un abonament prin satelit, inclusiv cele trei milioane de persoane pentru care nu există încă acoperire prin reţelele în bandă largă fixe şi mobile, incluzând aici zonele rurale din Spania, Franţa şi România.
    „Motto-ul meu este Informatica la îndemâna tuturor europenilor, iar acum orice european are concret această oportunitate. Mai avem încă multe de făcut pentru a îmbunătăţi reţelele şi a asigura că cetăţenii au oportunităţi egale pentru a se conecta la internet, însă această oportunitate există.”, a menţionat Neelie Kroes, vicepreşedinte al Comisiei Europene.

    România este conectată în proporţie de 87% la internetul în bandă largă

    Până la sfârşitul anului trecut, 99,4% din gospodăriile din UE aveau acces la servicii de bază în bandă largă, fixe sau mobile, inclusiv 96,1% din gospodăriile situate în zonele rurale. Din cele 0,6 procente rămase (aproximativ 3 milioane de cetăţeni) făceau parte numeroase familii şi întreprinderi din zone izolate sau rurale, unde integrarea serviciilor fixe sau mobile în bandă largă este mult mai costisitoare.
    România este conectată în proporţie de 87% la internetul în bandă largă.
    Oficialii Comisiei Europene au subliniat faptul că în perioada imediat următoare eforturile trebuie concentrate pe investiţii în realizarea reţelelor de mare viteză.

    rsz_neelie5
    „Europa are nevoie de o conectivitate cu viteza luminii. Nu putem lăsa în urmă unele societăţi şi pe unii cetăţeni. Acum, când ne-am realizat obiectivul privind banda largă de bază, trebuie să ne concentrăm imediat pe investiţiile în reţele noi de mare viteză.Accesul la servicii în bandă largă fiabile şi cu preţuri accesibile, cu viteze mai mari, de 30 Mbps şi 50 Mbps, este esenţial atât pentru dezvoltarea economică a Europei, cât şi pentru următoarea generaţie de produse şi servicii digitale cum ar fi televiziunea conectată, e-sănătatea, cloud computing-ul şi automobilele conectate”, a mai menţionat comisarul european Neelie Kroes.

    Prin internet de bandă largă se înţelege, în general, internetul de mare viteză.

    Foto: European Commission, The Telegraph


    Te-ar mai putea interesa

    Comunele din România unde fermierii primesc subvenții APIA în plus la hectar Andrei și Oana Nicola s-au întors din Anglia pentru a-și face fermă de Angus la Porumbacu de Jos Abatorul familiei Gagea exportă carne de oaie în 13 țări: ”Vrem să producem Nuggets de miel”

    Ultimele știri

    Raport EFSA: Carnea de pasăre și ouăle produse în România sunt sigure pentru consum! John Enoiu, Naturevo – La ce să fie atenți fermierii după valul de ploi și temperaturi scăzute Adrian Pintea, MADR, anunț despre plata subvențiilor APIA