• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Top 10 construcții în formă de animale din lume

    agrointeligenta.ro -

    Construcțiile în formă de animale, denumite construcții zoomorfice, se numără printre cele mai bizare opere arhitectonice din întreaga lume. Portalul www.casadex.ro a creat un top cu 10 dintre cele mai amuzante și simpatice construcții zoomorfice din toate timpurile.

    1-magazin-de-lana-in-forma-de-oaie-noua-zeelanda

    1. În anul 1994, în orășelul turistic Tirau, din regiunea Waikato a Noii Zeelande, un meșter local a construit un neobișnuit magazin de lână în formă de oaie. Datorita formei sale zoomorfice acesta a devenit cel mai cunoscut magazin de lână din lume, iar mica localitate a început să fie vizitată de tot mai mulți turiști.

    2-constructie-in-forma-de-caine-noua-zeelanda

    2. În imediata apropiere a magazinului în formă de oaie se află o altă construcție amuzantă – o cladire în formă de câine. Aceasta a fost ridicată în anul 1998 și este centrul de informare al cochetului orășel turistic, locuit de mai putin de o mie de persoane.

    3-motel-in-forma-de-caine-beagle-idaho-sua

    3. În Statele Unite ale Americii se află o mulțime de construcții în formă de animale. Una dintre acestea este motelul Dog Bark Park Inn, o construcție simpatică in forma unui câine din rasa beagle, din statul american Idaho. Motelul inedit a fost construit în 1997 de un cuplu de artiști și poate găzdui patru persoane, având un dormitor matrimonial și o camera dublă, cea de-a doua fiind proiectată în capul cațelului botezat Sweet Willy. Întregul interior al motelului a fost decorat cu piese de mobilier de inspirație canină.

    4-constructie-in-forma-de-peste-india

    4. O construcție zoomorfică de mari proporții se găsește în Hyderabad, India. Clădirea în forma de pește are patru nivele și este sediul regional al Consiliului Național de Dezvoltare a Pescuitului, aflat în subordinea Ministerului Agriculturii din India. Sediul de birouri atipic a fost ridicat în patru ani și pare sa fi fost inspirată de sculptura în forma unui pește uriaș din Barcelona ce aparține artistului Frank Gehry.

    5-hotel-in-forma-de-crocodil-parcul-kakadu-australia

    5. Hotelul Gagudju Crocodile Holiday Inn, din Parcul Național Kakadu, Australia este poate cea mai reușită construcție în formă de animal din lume. Hotelul în formă de crocodil a fost construit în 1988, are 110 camere și oferă o mulțime de facilități turiștilor, printre care accesul gratuit la o piscină olimpică, la un teren de golf și un teren de tenis, situate în imediata apropiere a crocodilului din cărămidă.

    6-gradinita-in-forma-de-pisica-germania6. În Germania există o grădiniță unică în formă de pisică, îndrăgită deopotrivă de copii și de părinții lor. Accesul în neobisnuita grădiniță se face prin gura felinei, iar in stomacul pisicutei au fost proiectate vestiarul, sălile de clasă, sala de mese și bucătaria. Ochii pisicii sunt ferestrele holului grădiniței, în interiorul labutelor au fost amenajate locuri de joacă pentru micuții care frecventează grădinița, iar coada este un tobogan perfect funcțional. Grădinița cu design unic este opera designerului Tomi Ungerer și a arhitectei d’Ayla-Suzan Yöndel.

    7-biserica-in-forma-de-gaina-florida-sua

    7. Și dacă forma de pisică se pliază perfect pe imaginea unei grădinițe, nu se poate spune că aspectul de găina este la fel de potrivit pentru construcția unui lăcaș de cult. În statul american Florida există o biserica care, dacă e privită dintr-un anumit unghi, capată înfățișarea unei găini. Se pare că aspectul bizar al bisericii construite în 1944 a fost obținut accidental, dar tocmai acesta a făcut-o celebră în intreaga lume, fotografiile cu lăcașul de cult în formă de cloșcă, făcute de turiști, împânzind internetul. Reprezentanții bisericii cu pricina s-au împărțit în doua tabere, doar una dintre ele considerând că popularitatea căpătată datorită aspectului zoomorfic al construcției este binevenită.

    8-constructie-in-forma-de-balena-queensland-australia8. Începând cu anul 1963, pe teritoriul Australiei au început să apară tot felul de construcții bizare, parte dintr-un grup de aproximativ 150 de structuri denumite Big Things (Lucruri Mari). O mare parte dintre aceste structuri au fost incluse în patrimoniu, considerate fiind opere folclorice. Din grupul Big Things face parte și The Big Whale (Marea Balena), din Kinka Beach, Queensland, Australia, construită de Kevin Logan. Din păcate, construcția zoomorfa unicat a fost abandonată, ajungând într-o stare jalnică.

    9-magazin-suveniruri-in-forma-de-urs-koala-australia9. Din același grup de aproximativ 150 de structuri australiene cu aspect neobișnuit face parte și clădirea în forma unui urs Koala, construită în 1989. Giganticul urs de 14 metri înălțime cântărește 12 tone și a fost lucrat în bronz de sculptorul Ben Van Zetton. Recent, Uriasul Koala a fost vândut pentru aproximativ jumatate de milion de dolari. Iar în prezent construcția prietenoasă, în interiorul căreia a fost amenajat un magazin de suveniruri, întâmpină vizitatorii complexului turistic din Dadswells Bridge.

    10-hotel-in-forma-de-elefant-atlantic-city-sua1

    10. Elefantul Lucy este cea mai bătrână construcție zoomorfică din topul de astăzi. Clădirea în formă de elefant a fost construită în 1881, în apropierea Atlantic City, SUA, din dorința autoritătilor de a atrage cat mai mulți turiști în zonă. Elefantul este și în prezent asaltat de multi vizitatori dornici să admire panorama prin ochii pachidermului din lemn, a cărui construcție a costat 25.000 USD, echivalentul a aproximativ 600.000 de dolari în vremurile noastre. De la origini și până în prezent construcția în formă de elefant a servit drept restaurant, tavernă sau sediu de birouri. Iar astăzi Elefantul Lucy este un obiectiv turistic celebru situat în apropierea hotelului “The Elephant Hotel of Atlantic” care îi poartă numele.


    Te-ar mai putea interesa

    Bursa ploilor – cât a plouat până astăzi în fiecare județ Mușcate: plantare, îngrijire, înmulțire Un tânăr întors din Olanda și-a făcut plantație de lalele. Grădina poate fi vizitată gratuit

    Ultimele știri

    MARSAT vine în sprijinul micilor fermieri care vor să își cumpere utilaje cu fonduri europene! Parlamentul European a votat simplificarea PAC cu flexibilitate pentru condițiile de mediu Stațiunea Dancu, ”pepinieră” de vaci campioane. Producția medie de lapte în ferma ”de stat”