• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • APIA a încheiat convenţii de finanţare pentru beneficiarii măsurii privind bunăstarea animalelor

    agrointeligenta.ro -

    Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a încheiat convenţii privind finanţarea capitalului de lucru pentru desfăşurarea activităţilor curente de către beneficiarii Măsurii 215 – Plăţi privind Bunăstarea animalelor – Pachetul b – pasări (anul II de angajament).

    Valoarea creditului va fi de până la 90% din suma cuvenită

    Prin încheierea acestor convenţii, APIA emite, la cererea solicitantului, o adeverinţă prin care confirmă că: solicitantul a depus cerere de ajutor pentru Măsura 215 – Plăţi privind bunăstarea animalelor – Pachetul b – pasări în perioada 16 octombrie – 15 noiembrie 2013, suma în euro reprezentând 30% din valoarea sprijinului solicitat de Beneficiar, precum şi faptul că solicitantul nu are notificări de neconcordanţe/neconformităţi emise de către APIA pentru deconturile justificative aferente cererii de ajutor depuse pentru anul I de angajament nerezolvate până la data emiterii prezentei şi/sau valoarea sancţiunilor/reducerilor rezultate nu afectează sumele totale înscrise în adeverinţele emise anterior.

    rsz_poulet

    Valoarea creditului acordat de către instituţiile financiar bancare va fi de până la 90% din suma cuvenită beneficiarului din Plăţile privind bunăstarea animalelor – Pachetul b – pasări, prezentată în adeverinţa emisă de APIA, denominat în lei astfel: pentru creditele acordate de Bancă până la data de 31.12.2013 inclusiv, la cursul leu/euro comunicat de Banca Centrală Europeană la data solicitării creditului; pentru creditele acordate de Bancă începând cu data de 01.01.2014 inclusiv, la cursul leu/euro comunicat de Banca Centrală Europeană din data de 31 decembrie 2013.

    Se garantează 80% din valoarea creditului

    Fondul de Garantare a Creditului Rural IFN SA şi Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii garantează 80% din valoarea creditului contractat de fermier.

    Banca are obligaţia sa informeze beneficiarii privind obligaţia acestora de a suporta contravaloarea dobânzilor, diferenţelor de curs valutar, comisioanelor bancare şi de garantare ce decurg din aceste credite.

    rsz_oies_en_groupe
    Rprezentanţii APIA  reaminteşte recomandarea adresată potenţialilor beneficiari interesaţi să îşi aleagă creditorul numai după un studiu atent al condiţiilor de creditare impuse de fiecare bancă (creditoare), pentru a obţine condiţiile de creditare cele mai avantajoase şi care se potrivesc cel mai bine profilului exploataţiei sale.

    Convenţiile încheiate sunt postate pe site-ul APIA

    Banca trebuie să respecte nivelurile costurilor aferente acordării creditelor pentru beneficiarii plăţilor directe, astfel încât dobânda finală aplicată beneficiarului nu poate depăşi ROBOR 6M + 4%, respectiv între 6% şi 9 % inclusiv comisioanele aferente creditului de maximum 1%, spun oficialii APIA.

    rsz_image41

    Banca trebuie să facă dovada ca în perioada 2008-2012 a acordat credite beneficiarilor axei I – Creşterea competitivităţii sectoarelor agricol şi forestier, axei III – Calitatea vieţii în zonele rurale şi diversificarea economiei rurale şi axei IV Leader din Programul Naţional de Dezvolare Rurală 2007-2013.

    Toate convenţiile încheiate între Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură – Banca şi Fondul de Garantare sunt postate pe site-ul APIA la adresa www.apia.org.ro.

    Foto: beurk.com, crdp-strasbourg.com


    Te-ar mai putea interesa

    Mușcate: plantare, îngrijire, înmulțire Comunele din România unde fermierii primesc subvenții APIA în plus la hectar Un tânăr întors din Olanda și-a făcut plantație de lalele. Grădina poate fi vizitată gratuit

    Ultimele știri

    Ministrul Agriculturii din Ucraina a demisionat din cauza acuzațiilor de corupție Comerțul agroalimentar al UE – creștere pozitivă. Excedent comercial de 5 miliarde de euro Polițiștii au prins trei hoți de vaci. Animalele furate au fost returnate fermierului