• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Un elvețian de orgine rusă și-a făcut fermă de melci la Marea Azov. Moluștele au fost aduse din Franța

    agrointeligenta.ro -

    O afacere neobișnuită există de câțiva ani în Rusia, în zona Primorsko-Akhtarskii. Este vorba de unica fermă din zonă unde se cresc melci de viță de vie. Locul unde este amplasată acum ferma, în apropiere de Marea Azov, a  fost ales de investitorul elvețian de origine rusă.

    S-a dovedit că acest loc este favorabil pentru afaceri exotice precum creșterea melcilor din considerentul meteorologic, deoarece aici întotdeauna este umed și cald.

    Ferma a fost inaugurată în anul 2005. Fondatorii au arendat terenul și au început să construiască „casele” pentru melci. Primii melciau fost aduși din Franța și lăsați să crească în aer liber, amplasați în carcase speciale.

    Fiecare melc cu greutatea de 20 de grame aduce pe an până la 20 de kilograme de urmași.

    În prezent, la fermă se găsesc circa 500.000 de moluște terestre. În ciuda simplității aparente, o astfel de afacere este greu de condus. Melcii au nevoie de o pășune imensă și de mâncare specială.

    Melcii se hrănesc cu un amestec special: o treime este format din cretă, restul din vitamine și semințe zdrobite. Pe zi, „rezidenții târâtori” mănâncă până la 200 de kilograme de furaje.

    Zilnic sunt recoltate peste zece mii de cochilii de melci. Delicatese produse de melcii de aici, pot fi găsite în supermarket-uri din Moscova, Sankt Petersburg și Rostov-pe-Don.

    Sursa: fermierul.md

    Foto: Facebook


    Te-ar mai putea interesa

    Cultura de bob de la semănat la recoltare. Tehnologie de cultivare Soiul de afine care face fructe uriașe, demne de Cartea Recordurilor Fermierul Alexander Degianski a semănat floarea-soarelui și a intrat la porumb: ”Ne adaptăm în funcție de loc”

    Ultimele știri

    Pericle Sălceanu – student bursier și om de bază în ferma de 3.000 de oi a familiei Satul cu cea mai gustoasă brânză. Oile pasc iarbă pe soluri sărăturate și bogate în minerale Prețul grâului și porumbului de pe stoc și din noua recoltă în portul Constanța