Ştiri agricoleViaţa la ţară

Un băiețel din Anglia este, probabil, cel mai tânăr fermier: La doi ani, își îngrijește singur oițele

În timp ce majoritatea copiilor de doi ani se joacă de-a fermierul, micuțul Arthur Jones are deja grijă de propriile sale oițe. Cel mai tânăr fermier din Marea Britanie și, probabil, din lume, supraveghează singur o turmă de 80 de mioare, din care șase ale lui, cu ajutorul unui mini-ATV.

Cea care l-a inițiat în tainele creșterii oilor este bunica lui Arthur, Nicky, cea care îl și ajută pe micul crescător de mioare în sarcinile sale zilnice.

Micuțul fermier a fost deja distins cu trei premii regionale pentru activitatea sa în agricultură, iar familia sa este încântată că timpul petrecut la fermă îl ajută pe băiețel să depășească o problemă cerebrală cu care s-a născut. ”Arthur adoră să își petreacă timpul cu oile sale. Din septembrie, când a început să meargă a vrut să vină la pășune și să mă ajute la îngrijirea mioarelor”, a declarat bunica copilului pentru publicația Daily Mail.

cel mai tanar fermierCa un ciobănaș adevărat, Arthur Jones are propriul baston cu care ”dirijează” oile la păscut. Pentru a se deplasa mai repede pe câmp, el folosește un mini-ATV care îl ajută să țină pasul cu turma. ”Are asta în sânge. El este a cincea generație din familia noastră care va duce mai departe tradiția oieritului”, se mândrește bunica celui mai mic fermier din lume.

arthur jones cu oita fermierul cu bunica baietelFoto: BNPS.co.uk


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


1 comentariu

Scrie un comentariu