• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Ce producători români vor reprezenta România la ”Săptămâna Verde” de la Berlin

    agrointeligenta.ro -

    Primul eveniment internațional la care producătorii români vor fi prezenți în număr important este ”Săptămâna Verde”, ce se desfășoară în perioada 17-26 ianuarie la Berlin.

    Numărul expozanților care vor reprezenta România este de peste 20, potrivit site-ului evenimentului, aici fiind inclus și Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale. ”Pavilionul național va include un spațiu pentru personalul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, un spațiu comun dotat cu utilități, iar restul de 246 metri pătrați vor fi împărțiți în mod egal, cu titlu gratuit, pentru expozanți. Fiecare expozant va dispune de un spațiu de expunere cu dotări standard. La această manifestare participă în fiecare an aproximativ 70 de țări, numărul vizitatorilor fiind de ordinul sutelor de mii”, se arată într-o comunicare oficială  Consiliului Județean Maramureș, care acoperă costurile pentru cei 9 expozanți din regiune.

    Produsele tradiționale cu carne de porc Mangalița, în fruntea listei

    Unul dintre expozanții care vor reprezenta România la Berlin este Sc Toto SRL din Maramureș, companie renumită pentru produsele sale tradiționale din carne de porc mangalița. Tot din aceeași zonă va merge la Berlin și Ansamblul Folcloric Național Transilvania. Acesta va fi prezent și va da spectacole la standul Maramureșului, prestația corpului de balet a ansamblului și a taragotistului Dumitru Dobrican fiind, în fiecare an, unul din punctele de atracție pentru vizitatorii de la Săptămâna Verde.

    Alte produse foarte cunoscute la Pavilionul 109 – România vor fi magiunul de Topoloveni, dulcețurile de dovleac și de harbuz din Bucovina (brandul ”La Baciu”) și mierea apicultorilor reuniți în Prisăcarii Hercules Cooperativa Agricola, o asociație ce deține un adevărat palmares în atragerea de fonduri europene pentru activitatea membrilor săi.

    Lista participanților, așa cum apare pe site-ul  Târgului ”Săptămâna Verde”
    Asociația de produse tradiționale și organice din Maramureș SC Toto SRL
    Buda Sorin AF
    Firisar Monica Carmen PFA
    Hotea Ioan AF
    If Suciu Nicolae
    La Baciu
    Les Daniel
    MADR
    Palaguta Barlea
    PFA Chise Florian
    PFA Radu Razvan Iulian
    Pop Ioan Gheorghe PFA
    Prisăcarii Hercules Cooperativa Agricola
    SC Bio Gardena SRL
    SC Bradet SRL
    SC Distileria Voica SRL
    SC Dru Agro SRL
    SC Mirdatod Prod SR
    SC Roxar Prod Com SRL
    SC Sonimpex Topoloveni SRL
    SC Stauder SRL
    SC Tual Fast Change 98 SRL

    ”Săptămâna Verde” –  o istorie de 88 de ani

    A 79-a ediţie a expoziţiei Săptămâna Verde, cel mai mare târg agroalimentar din lume, îşi va deschide porţile vineri, 17 ianuarie, în capitala germană. Târgul, care are o istorie de 88 de ani, va avea ca ţară invitată anul acesta Estonia şi va fi inaugurat joi de ministrul german al agriculturii, Hans-Peter Friedrich.

    Săptămâna Verde, care se va încheia în 26 ianuarie, va reuni 1.650 de expozanţi din 70 de ţări diferite care vor prezenta 100.000 de specialităţi provenite din întreaga lume. Organizatorii speră să primească 400.000 de vizitatori din întreaga lume, între care şi 100.000 de specialişti în domeniu, pe o suprafaţă care ocupă 124.000 de metri pătraţi, repartizaţi în 26 de saloane la Centrul Berlin ExpoCenter City.


    Te-ar mai putea interesa

    Andrei și Oana Nicola s-au întors din Anglia pentru a-și face fermă de Angus la Porumbacu de Jos Abatorul familiei Gagea exportă carne de oaie în 13 țări: ”Vrem să producem Nuggets de miel” Comunele din România unde fermierii primesc subvenții APIA în plus la hectar

    Ultimele știri

    Raport EFSA: Carnea de pasăre și ouăle produse în România sunt sigure pentru consum! John Enoiu, Naturevo – La ce să fie atenți fermierii după valul de ploi și temperaturi scăzute Adrian Pintea, MADR, anunț despre plata subvențiilor APIA