• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • /menu>

    Când încep plățile pentru tancurile de răcire și cine poate beneficia de acest ajutor de minimis

    Vlad Macovei -

    Peste 300 de solicitări au fost deja întregistrate de autorități din partea fermierilor care doresc să beneficieze de ajutorul de minimis pentru achiziționarea unui tanc de răcire. Perioada de depunere a cererilor a fost prelungită până pe 15 aprilie, dar este bine de știut faptul că fermieri, crescătorii de animale, nu pot primi banii individual, ci doar grupurile sau asociațiile pot face această solicitare.

    ”Avem 324 de solicitări în prezent, așa că am majorat perioada pentru că am luat în considerare faptul că luna decembrie este una complicată din punct de vedere agricol, al mobilizării celor din sistem. Ca atare, am prelungit perioada de depunere până la 15 aprilie, urmând ca plățile să se facă până la începutul lunii iunie, după verificările dosarelor”, a explicat pentru Agrointeligența Daniel Botănoiu, secretar de stat în Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

    Autoritățile române au obținut o prelungire de încă șase luni a acestei măsuri ce va fi promovată în mod direct, prin vizite de lucru în țară. ”Vom pleca în teritoriu, cel puțin regional, mi-am propus să mergem, să explicăm că este o măsură care ajută fermierul să își garanteze un venit. Discutăm de cei mici, cei care au până în cinci vaci, fermieri care la ora actuală sunt, sub o formă sau alta, pe lângă subzistență, obligați să ducă acele sticle de plastic pe o bicicletă, să le vândă la oraș sau în piețe. Eu cred că putem să realizăm un comerț civilizat și să susținem industria pentru că, dacă recunoaștem că avem în continuare lapte neconform, penalizăm industria producătoare de brânzeturi din România”, ne-a mai declarat Botănoiu.

    Din mai ar putea să înceapă plățile

    Pe măsură ce se depun cererile, adică până pe 15 aprilie, urmează circa o lună de zile de verificare a documentației și depunerile spre plată. ”Estimăm că în mai-iunie se vor da primii bani. Sunt cei care au depus mai devreme – cele peste 300 de dosare deja înregistrate, vor primii primii bani. Se aplică principiul ”primul venit, primul servit”, în limita sumei alocate de 17 milioane de euro”, potrivit secretarului de stat. El a explicat că asocierea fermierilor este obligatorie pentru a beneficia de acest ajutor de minimis ”pentru că acestea sunt condițiile impuse la astfel de măsuri de sprijin, pentru a nu perturba piața. Ajutoarele de stat nu se dau către o companie sau la o persoană fizică, ci se dau cu scopul de a reglementa o anumită deficiență în piață sau o anumită pierdere de venit„.


    Te-ar mai putea interesa

    Ouăle maronii vor fi înlocuite în magazine de ouăle albe. Fenomenul, explicat de fermieri Fertilizarea castraveților cu îngrășăminte bio – 6 rețete simple Un tânăr întors din Olanda și-a făcut plantație de lalele. Grădina poate fi vizitată gratuit

    Ultimele știri

    Ministrul Agriculturii din Ucraina a demisionat din cauza acuzațiilor de corupție Comerțul agroalimentar al UE – creștere pozitivă. Excedent comercial de 5 miliarde de euro Polițiștii au prins trei hoți de vaci. Animalele furate au fost returnate fermierului