• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Bunătățile micului agribusiness ”Coșul de legume”, ingrediente de bază pentru gustările FruFru și Starbucks

    agrointeligenta.ro -

    Povestea celor două familii de tineri care au lăsat viața de la oraș pentru a se dedica unei ferme  din apropierea Capitalei a reușit să mai adune un succes. Pe pagina de Facebook a deja brandului ”Coșul de legume”, deținătorii micii afaceri din agribusiness au anunțat că au devenit furnizori pentru producătorul de gustări sănătoase – FruFru. Acesta din urmă are mai multe puncte de vânzare în Capitală, iar produsele sale ”fără bazaconii” pot fi găsite și în cafenelele din România ale celui mai cunoscut brand din domeniu – Starbucks.

    ”De anul acesta, produsele fără bazaconii de la FruFru vor fi făcute cu legume de la  Coșul cu legume! Iar produsele frufru pot fi cumparate de azi și în Starbucks”, au anunțat tinerii fermieri pe Facebook.

    În forma sa actuală, Coșul de legume a pornit în anul 2011, cu Andrei și Alexandra Barbu care au vrut să își hrănească fetița cu alimente sănătoase. Și pentru că cererea era din ce în ce mai mare, la sfârșitul lui 2012, lui Andrei Barbu și soției sale Alexandra, li s-au alăturat Matei și Sabina Dumitrescu, care au devenit asociați.

    Cele două familii cultivă o suprafață de 16 hectare, însămânțată cu soiuri vechi de legume, fructe și plante aromatice. ”Avem convingerea că este important să avem produse lipsite de biostimulatori, pesticide și îngrășăminte chimice, însă la fel de important este conținutul de vitamine, minerale și fitonutrienți”, se mai arată pe site-ul afacerii.

    Venituri și pe timp de iarnă

    ”Coșul de legume” s-a adaptat rapid pieței și nu s-a mulțumit ca iarna să fie un sezon mort pentru business. Așa că au inclus în oferta loc produse locale: zacuscă, murături, gemuri, pâine făcută în casă cu dovleac, nucă sau alune. Mai mult, în sezonul rece, afacerea a început să dea bucureștenilor oportunitatea de a cumpăra pui de țară, crescuți la curte doar cu legume, lucernă și cereale. ”Chiar dacă este iarnă, când în mod natural niciun fel de legumă nu mai crește, încercăm să vă fim aproape și să vă oferim produse cât mai sănătoase: Pui crescut liber, brânză de bivoliță, murături asortate, zacuscă, gem de mere cu nucă, goji și merișor, peltea de gutui și multe altele”, și-au anunțat fermierii luna trecută toți clienții fideli, abonații ”Coșul cu legume”.

    Tot în lunile reci, tinerii producători au participat și au organizat o serie de evenimente menite să promoveze principiile unei alimentații sănătoase.

    cosul de legume la starbucksMihai de la Frufru si Matei de la Cosul de legume „bătând palma” (foto Facebook)

    Povestea tinerilor fermieri și a afacerii ”Coșul de legume” o puteți citi AICI.


    Te-ar mai putea interesa

    Leguma cu care fermierii pot la lovitura în această toamnă. Se vinde cu cel puțin 2 euro/bucata Îngrijirea roșiilor vara. Sfaturi pentru o recoltă bogată chiar și la peste 35 de grade Varza plată, cultura de suflet a lui Ionuț Rotariu, un tânăr întors din străinătate să facă agricultură acasă

    Ultimele știri

    România ar putea avea un laborator care să efectueze analizele pentru mierea din afara UE UCPR: Produsele avicole obținut în fermele din România sunt sigure din punct de vedere al sănătăţii Situație fără precedent în SUA: Gripă aviară depistată la vaci de lapte