Producătorul de tractoare Lamborghini şi Deutz-Fahr a achiziţionat o fabrică în Turcia

Ca urmare a unui parteneriat încheiat cu turcii de la Sahsuvaroglu, demarat încă din anul 2000, referitor la producţia de tractoare de 50-150 cai putere, grupul italian Same Deutz Fahr a preluat progresiv capitalul întreprinderii turceşti. Oficialii grupului italian au anunţat recent că la sfîrşitul lunii februarie s-a realizat achiziţionarea, în totalitate, a filialei producătoare de tractoare din Turcia.

Same Deutz Fahr (SDF), cel mai mare acţionar al firmei germane Deutz-AG (un fabricant de renume in industria motoarelor diesel) a cumpărat toate acţiunile deţinute de familia Sahsuvaroglu în cadrul companiei mixte producătare de tractoare din Turcia.

SDF a preluat şi activităţile comerciale ale filialei turceşti

Achiziţia include toate activităţile comerciale din Istanbul şi activităţile de producţie plus uzina de la Bandirma. În urma acestei tranzacţii, filiala din Turcia va lua numele de Same Deuty-Fahr Traktör Sanayi ve Ticaret A.Ş..

rsz_turcia_3
Compania Same a fost fondată de italianul Francesco Cassani, în anul 1927, în localitatea Treviglio, din provincia Bregamo din nordul Italiei. La începututuri, Same şi a fost una din companiile cele mai renumite din lume în fabricarea de tractoare, motoare, combine de recoltat şi alte utilaje agricole.
Începând anul 2003, compania a devenit cel mai mare acţionar al firmei germane Deutz-AG (producător de renume în industria motoarelor diesel, cotat la bursa de valori mobiliare din Frankfurt).
O un alt demers important al grupului Same Deutz-Fahr a fost achizitia în anul 2005 a firmei Duro Dakovic PSU din Croaţia, din acest moment, grupul completându-şi strategia bazata pe trei căi de afaceri şi anume : tractoarele, motoarele şi combinele de recoltat. Uzina de productie din Croaţia a fost fondată în anul 1982 cu tehnologie de la firma germana Deutz-Fahr şi denumită acum SDF Combines..

Parteneriat cu grupul CLAAS

Produsele companiei sunt fabricate acum în şase amplasamente uzinale şi anume: Treviglio în Italia, Lauingen în Germania, Lublin în Polonia, Ranipet în India. Zupanja în Croaţia şi Bandirma din Turcia.
Gama de tractoare SDF include modele cu puteri cuprinse intre 35-300 CP.

rsz_turcia_2
Same Deutz Fahr fabrică tractoare utilizând mărcile SAME (Società Accomandita Motori Endotermici), Lamborghini, Hürlimann and Deutz-Fahr şi combine sub brandurile Deutz-Fahr and Đuro Đaković. De asemenea, SDF mai produce un număr mai mic de tractoare tractoare pentru AGCO (din SUA).
Anul trecut, SDF a încheiat o înţelegere cu grupul german CLAAS pentru producerea în colaborare a unor tractoare de 70- 110 CP.
Compania are 3.100 de angajaşi, iar în 2012 a realizat o ciră de afaceri de aproape 1,2 miliarde de euro.

Foto: Same Deutz Fahr, Lamborghini Tractors

Be the first to comment

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*