Strategii de afaceri

Cum poate crește profitul unei afaceri cu fructe de pădure: Vinul din zmeură este la mare căutare și se vinde cu 70 lei/litru

Cultivarea fructelor de pădure este apreciată ca fiind una dintre nișele profitabile ale agriculturii. Zmeura este printre cele mai agrointeligente culturi, iar fermierii care au înființat deja plantații de zmeur au o nouă oportunitate de a-și valorifica recolta bogată. În afară de vânzările de fructe, aceștia pot produce vin de zmeură, o băutură apreciată în străinătate, dar care, recent, a început să câștige consumatori și în România. Pe site-urile de anunțuri, un litru de vin de zmeură se vinde cu 70 de lei/litru.

Unul dintre producătorii de vin de zmeură din România spune că afacerea sa este abia la încput, dar că a primit reacții pozitive de la toți cei care i-au testat licoarea. ”Am scos la vâncarea 1.000 de litri de vin de zmeură. Am zis să nu îl dau în magazin, ci să încerc să îl valorific singur, pe un site de anunțuri. Vând la sticlă de 500ml, cu un preț de 35 de lei”, a declarat pentru Agrointeligența Gabi Sandu, un fermier din Piatra Neamț.

Agricultorul spune că platanția sa de zmeură nu este foarte mare, așa că pentru a produce o cantitate mulțumitoare de vin, a cumpărat fructe și de la vecini. ”Ideea mi-a venit după ce am băut acest fel de vin în Italia. Mi-a plăcut foarte mult gustul său deosebit, mai aromat și m-am gândit că este o băutură pe placul nostru, al românilor, mai ales că este și un produs sănătos, 100% natural”, a mai declarat Sandu pentru Agrointeligența.

vin de zmeuraVinul preparat din zmeură în loc de tradiționalii struguri este foarte popular în SUA, unde mai multe podgorii au înființat și culturi de fructe de pădure pentru a-și diversifica oferta. Apreciat ca un vin pentru desert, acest sortiment este inclus în concursurile de specialitate. ”Este un vin cu totul special. Este produs în întregime din fructe întregi de zmeură, fermentate cu tot cu pielițe timp de 20 de zile pentru a se intensifica aroma proaspătă a zmeurei. Vinul finit este dulceag, lăsând un gust puternic, ceea ce îl face perfect pentru deserturi fine cu ciocolată. Poate fi combinat și cu șampanie pentru un cocktail răcoritor”, se arată pe site-ul podgoriei Alba din Valea Musconetcong, un producător poziționat destul de aproape de New York.

4 comentarii

 1. Cum se face vinul din zmeura?
  Citesc pe net numai cat costa si ca este o adevarat mana cereasca dar cum se face nimeni nu spune nimic.
  Avem 1 ha de teren intravilan langa casa si dorim de ceva timp sa cultivam zmeur sa facem vin dar se pare ca aceasta informative este de negasit.
  Este aceeasi procedura ca si la struguri?

 2. MAFIOTISM IMORALITATE INCOMPETENTA GOLANEALA ? 14 000 DE SALARIATI DE LA CFR CALATORI INTREABA CUM DE SE MAI AFLA LA CONDUCEREA SOCIETATII MANAGERUL “SMART” DOROBANTU VALENTIN SI GASCA LUI, DUPA ATATEA SI ATATEA RAPOARTE NEGATIVE TOATE CU “IZ” PENAL ALE CORPULUI DE CONTROL AL MINISTRULUI TRANSPORTURILOR, INAINTATE LA DNA SI POLITIA TRANSPORTURI FEROVIARE BUCURESTI ?
  SA INTELEGEM CA CINE INCALCA FLAGRANT LEGEA IN ROMANIA POATE SA FIE RETRIBUIT IMPARARESTE CU 9000 DE EURO NET LUNAR ? ASA SE PARE…
  DL. VICTOR PONTA ,DL. DAN SOVA , PARCA NU SUNTEM TOTUSI IN CRIMEEA !

Scrie un comentariu