• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Răzvan Tomescu, Titan Machinery: ”De la cel mai puternic tractor din lume, la utilaje pentru fermele de familie, agricultorii români găsesc la noi exact ce au nevoie”

    agrointeligenta.ro -

    În SUA, Titan Machinery este numele care definește, pentru fermierul mare sau mic, locul unde știe că găsește cele mai bune utilaje, echipamente durabile, la preț corect, precum și servicii ireproșabile și un colectiv profesionist. Din 2012, brandul originar din Dakota de Nord a intrat și pe piața europeană, iar România a fost prima țară unde a fost deschis un sediu Titan Machinery.

    Despre cum au reușit echipamentele, dar și serviciile de tip american să îi cucerească pe agricultorii români ne spune domnul Răzvan Tomescu (foto), directorul de marketing al Titan Machinery în România.

    Domnule director, pe scurt, care a fost evoluţia companiei Titan Machinery, de la debutul ei pe piaţa românească?

    Titan Machinery Romania face parte din grupul Titan Machinery din Statele Unite ale Americii, care furnizează o mare varietate de echipamente agricole, echipamente de construcții și produse de consum. Grupul deține 110 dealeri nord-americani. La începutul anului 2012, Titan Machinery a decis să demareze extinderea mondială alegând ca primă locație România. Am început cu două sedii în Bucuresti și Timișoara și până la sfârșitul anului, deja deschisesem încă trei, apoi s-a continuat expansiunea europeană în Bulgaria, Serbia și Ucraina, detinând la ora actuală 16 filiale în Europa.

    Cine este clientul Titan Machinery?

    Pe lângă tipicul fermierului autohton, începe să vina din urmă generația tânără, dornică de a duce mai departe experiența acumulată de la cei care au pus bazele ”Grânarului Europei”.

    Care au fost investiţiile companiei în 2013 şi ce obiective vizaţi pentru urmă-toarea perioadă, inclusiv 2014?

    Anul 2013 a fost un an în care am continuat dezvoltarea punctelor de lucru deschise în anul precedent la Cluj-Napoca, Oradea, Roman. Am investit in personal oferind traininguri de specialitate în Statele Unite și Europa membrilor echipei de vanzari și de tehnicieni și ne-am apropiat mai mult de fermieri prin creșterea numărului de demonstrații pe terenurile acestora.

    620_1fff1a36065a5c267aafbd91a22e9e73Titan Machinery RomaniaCare sunt noutățile Titan Machinery în anul 2014?

    În acest an, noi oferim produse noi din gama Case IH, precum noua generație a celui mai puternic tractor din lume la ora actuală: Case IH Quadtrac 620 cu o putere maximă de 692 CP dezvoltată de noile motoare HI-eSCR cu normă de poluare TIER, noul tractor Magnum CVX care vine acum echipat cu transmisie variabilă continuă CVX și o putere maximă de 419 CP sau noua gamă de tractoare Maxxum CVX dotate cu transmisie variabilă continuă. Ne adresăm și fermelor mici introducând pe piață din România tractoarele Farmall 65A cu o putere nominală de 65CP. Pe lângă produsele Case IH, anul acesta am introdus în portofoliul Titan Machinery România și împrăștietoarele de îngrășăminte Sulky, plugurile Gregoire Besson și cositoarele SIP. Apreciez că orice fermier care ajunge la noi găsește utilajul de care are nevoie la un preț corect și o calitate garantată.

    Campanie UNICĂ de finanțare pentru fermieri

    Ce soluții și facilitati de plată feră clienților său Titan Machinery?

    Compania noastră pune la dispoziția fermierilor o campanie UNICĂ de finanțare pentru produsele Case IH cu o dobândă de 1.99% și o perioadă de rambursare de până la 5 ani. În perioada de iarnă. Mai mult, Titan Machinery oferă fermierilor posibilitatea reparării utilajelor lor în printr-un program dedicat și pe care noi l-am numit “REPARI ACUM, PLĂTEȘTI LA VARĂ”. Din câte știm, suntem singurii care oferim astfel de facilități pentru profesioniștii din sectorul agricol românesc, iar seriozitatea serviciilor și calitatea echipamentelor noastre sunt elementele cu care ne adresăm fermierilor și cu care putem spune că reușim să câștigâm atât noi clienți, cât și să îi mulțumim și să îi fidelizăm pe cei mai vechi.

    titan machineryÎn opinia dumneavoastră, care sunt problemele majore cu care se confruntă agricultura românească şi ce poate fi întreprins în acest sens?

    În momentul de față, 70% din parcul de utilaje agricole a depășit durata medie de viață, iar pentru a veni în ajutorul fermierilor ar trebui ușurat și accelerat accesul la fondurile europene. Pentru a evita efectele negative ale secetei, ar trebui încercată și susținută o refacere a sistemelor de irigații, fără de care nu se poate face agricultură modernă cu producții record.

    În încheiere, care este mesajul pe care îl adresați oamenilor de afaceri, în special celor care activează în agricultură?

    Stimați Parteneri, avem încredere în direcționarea investițiilor dumneavoastră pentru a readuce agricultura romanească printre fruntașii Europei.

    Case_03_Quadtrac800x0 Case-Quadtrac-3 CaseIH_Tractor_Maxxum125_high 91_1970_2_seminatriceperortaggiolimpia BTS 1117-H1W004Mai multe informații despre Titan Machinery și portofoliul de utilajeagricole găsiți pe www.titanmachinery.ro


    Te-ar mai putea interesa

    Lege nouă: Obligație pentru toți conducătorii de tractoare Abatorul familiei Gagea exportă carne de oaie în 13 țări: ”Vrem să producem Nuggets de miel” Când se plantează roșiile în grădină – calendar

    Ultimele știri

    Fonduri europene pentru achiziția de utilaje – AFIR a publicat a doua versiune a Ghidului Polonia: Fermierii – subvenție de 250 euro/ha pentru grâul vândut până pe 10 martie Fermele și cooperativele pot accesa un nou ajutor pentru gunoiul de grajd