• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Salata bulgărească, cea mai populară mâncare din Europa. Sărmăluțele românești au intrat și ele în top

    agrointeligenta.ro -

    Cea mai populară mâncare din Europa este salata bulgărească, potrivit unui concurs derulat online de către Parlamentul European cu ocazia alegerilor europarlamentare. Salata vecinilor a obţinut aproape 19.000 de voturi, urmată de ciorba lituaniană de sfeclă roşie, și, pe locul trei, de sarmalele româneşti care au obţinut 1150 de voturi.

    Concursul iniţiat de Parlamentul European face parte din campania “A Taste of Europe”, dezvoltata de Parlamentul European pe Facebook, invitându-i pe europenii din cele 28 de state membre sa celebreze ziua alegerilor prin cine savuroase alături de prieteni. Pe pagina de Facebook destinata acestui proiect, pasionaţii de gătit pot posta idei de preparate din propriile ţări şi pot afla noi reţete de la utilizatori din toată Europa.

    Rețetă de la Chef Cătălin Scărlătescu

    “A Taste of Europe” implică o serie de invitaţi speciali, bucătari celebri din Europa, care au împărtăşit pe Facebook o reţetă inedită din ţara lor. Cătălin Scărlatescu (România), Pierre Lefebvre (Franţa), Clodagh McKenna (Irlanda), Claudio Sadler (Italia), Dominic Jeske (Germania), Konstantinos Erinkoglou (Grecia), Mate Janković (Croatia), Grzegorz Łapanowski (Polonia) şi Osvalde Silva (Portugalia) au trimis propunerile lor inspiraţionale oamenilor din toate colţurile Europei.

    Rețeta lui Chef Cătălin Scărlatescu este “prăjitura bunicii cu pasta de roşii”. “Am optat pentru o reţetă uşoara şi rapidă, însa cu totul şi cu totul specială! Mie îmi aduce cu drag aminte de copilarie şi de zilele petrecute în grădina bunicilor. Sper ca acest gust inedit va trezi amintiri frumoase europenilor de pretutindeni!”, a subliniat Chef Cătălin Scărlatescu.

    Citiți mai mult pe Transilvania Reporter


    Te-ar mai putea interesa

    Furtuna Renata ajunge în România – sunt așteptate ploi, vijelii și temperaturi scăzute Ouăle maronii vor fi înlocuite în magazine de ouăle albe. Fenomenul, explicat de fermieri Abatorul familiei Gagea exportă carne de oaie în 13 țări: ”Vrem să producem Nuggets de miel”

    Ultimele știri

    Stațiunea Dancu, ”pepinieră” de vaci campioane. Producția medie de lapte în ferma ”de stat” Praful saharian, o problemă nouă în ferme. Cum sunt afectate culturile agricole Miei vânduți din portbagaj. Polițiștii au împărțit amenzi