Bio şi organic

Studiu Rodale Institute (SUA): Agricultura organică, soluția la problemele încălzirii globale și insecurității alimentare

Rodale Institute, un ONG din Statele Unite specializat în dezvoltarea agriculturii organice  – numită și bio sau ecologică, a publicat recent un raport despre impactul pozitiv pe care l-ar putea avea acest tip de agricultură asupra schimbărilor climatice și a dezvoltării comunităților.

“Suntem la momentul cel mai critic din istoria speciei noastre, cu modificări artificiale ale climei ce amenință securitatea omenirii pe Pământ”, începe raportul Rodale Institute, intitulat “Agricultura organică regenerabilă și schimbările climatice”.

În 2012, emisiile totale anuale globale de gaze cu efect de seră au fost de aproximativ 52 giga tone de CO2, iar acestea trebuie să scadă, cât de repede posibil, la 41 de giga tone de CO2, “dacă vrem să avem o șansă de a limita încălzirea la o creștere de 1,5 grade Celsius, punct peste care nu am îndrăzni să trecem”, se arata în document.

Studiu arată că, deși oamenii sunt constienți de faptul că depind de inovațiile tehnologice în încercarea de a reduce emisiile, rezultatele întârzie să apară. Una dintre cauze este, se pare, costul ridicat al unor tehnologii, precum cele folosite în argicultura convențională. Cercetătorii afirmă că s-ar putea absorbi peste 100% din emisiile de gaze cu efect de seră, înregistrate anual, dacă s-ar renunța la practicile agricole convenționale.

Citiți mai multe despre acest studiu pe www.economiczoom.ro


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


Scrie un comentariu