• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Studiu Rodale Institute (SUA): Agricultura organică, soluția la problemele încălzirii globale și insecurității alimentare

    agrointeligenta.ro -

    Rodale Institute, un ONG din Statele Unite specializat în dezvoltarea agriculturii organice  – numită și bio sau ecologică, a publicat recent un raport despre impactul pozitiv pe care l-ar putea avea acest tip de agricultură asupra schimbărilor climatice și a dezvoltării comunităților.

    “Suntem la momentul cel mai critic din istoria speciei noastre, cu modificări artificiale ale climei ce amenință securitatea omenirii pe Pământ”, începe raportul Rodale Institute, intitulat “Agricultura organică regenerabilă și schimbările climatice”.

    În 2012, emisiile totale anuale globale de gaze cu efect de seră au fost de aproximativ 52 giga tone de CO2, iar acestea trebuie să scadă, cât de repede posibil, la 41 de giga tone de CO2, “dacă vrem să avem o șansă de a limita încălzirea la o creștere de 1,5 grade Celsius, punct peste care nu am îndrăzni să trecem”, se arata în document.

    Studiu arată că, deși oamenii sunt constienți de faptul că depind de inovațiile tehnologice în încercarea de a reduce emisiile, rezultatele întârzie să apară. Una dintre cauze este, se pare, costul ridicat al unor tehnologii, precum cele folosite în argicultura convențională. Cercetătorii afirmă că s-ar putea absorbi peste 100% din emisiile de gaze cu efect de seră, înregistrate anual, dacă s-ar renunța la practicile agricole convenționale.

    Citiți mai multe despre acest studiu pe www.economiczoom.ro


    Te-ar mai putea interesa

    ANM a emis o alertă meteo de vijelii și averse torențiale în 18 județe până joi dimineață A apărut în supermarketuri carnea de miel adusă din Australia Furtuna Renata ajunge în România – sunt așteptate ploi, vijelii și temperaturi scăzute

    Ultimele știri

    Raport EFSA: Carnea de pasăre și ouăle produse în România sunt sigure pentru consum! John Enoiu, Naturevo – La ce să fie atenți fermierii după valul de ploi și temperaturi scăzute Adrian Pintea, MADR, anunț despre plata subvențiilor APIA