Ştiri agricole

Fermierii sunt averizați: Incendiile izbucnite la silozuri sunt dificil de stins. Se poate pierde toată recolta de cereale

Odată cu încheierea campaniei de recoltare, forfota se mută în zona silozurilor, sistem alimentat de curent electric și unde există riscul izbucnirii unui incendiu, avertizează autoritățile americane. 

Focul poate mistui complet silozurile mai ales că de cele mai multe ori, acestea sunt situate în afara zonelor rezidențiale, în spații cu acces mic la surse de apă. Mai mult, de la o scânteie se poate distruge toată munca dintr-un an, pentru că flăcările se sting greu, iar operațiunea pompierilor poate dura, după estimările din SUA, chiar și 9 zile!

Riscurile unui astfel de accident a fost readus recent în atenția publică de peste Ocean unde un uriaș complex de depozitare a cerealelor a luat foc săptămâna trecută. Este vorba de un siloz aparținând traderului Bunge, iar echipa de intervenție a fost formată dintr-un număr de 24 de pompieri care s-au luptat mai multe zile cu focul.

Partea bună este însă faptul că majoritatea silozurilor sunt asigurate, iar polițele pot ajuta la recuperarea pagubelor materiale.


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


Scrie un comentariu