Utilaje și tehnologii

Pomii pitici, soluția găsită de americani pentru a crește profitul livezilor de caiși și piersici

Producătorii de fructe, la fel ca și restul fermierilor, sunt mereu în căutarea unor soluții pentru a crește productivitatea afacerilor și, implicit, a profitului. Cercetătorii americani au descoperit că randamentul poate fi îmbunătățit cu ajutorul unor pomi pitici care să permită culegerea rapidă și la timp a producției de caise și piersici.

Piersicii și caișii pot să atingă și patru metri înalțime, așa că o mare partea a culesului este pierdut cu mutarea scării în jurul pomilor. Noii arbori, cu dimensiuni mai mici a trunchiului, dar cu coroană la fel de bogată, nu necesită folosirea acestor scări și inclusiv fructele coapte în vârful pomului pot fi culese de persoanele cu o înalțime medie.

Noii pomi vor oferi și mai multă siguranță culegătorilor, cei care frecvent sufereau accidente de muncă, căzând de pe scările folosite la recoltarea fructelor.

Cercetătorii americani dau asigurări și că noua dimensiune a pomilor nu afectează calitățile fructelor, care își păstrează soiul.


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


1 comentariu

  1. Bun exemplu de cum sa facem bani din orice si oricum. Nu mai conteaza ca modificam genetic tot ce e natural si ca ne imbolnavim “din senin” de cancer.

Scrie un comentariu