• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Biostimulatorul ASFAC, soluția la care a apelat Laurențiu Baciu pentru a-și crește producția la cereale

    agrointeligenta.ro -

    Atipic. Așa a fost caracterizat anul acesta agricol de către Laurențiu Baciu, președintele LAPAR. Prezent la Bacău la o întâlnire a fermierilor care utilizează biostimulatorul ASFAC, agricultorul a declarat că a început și el să folosească acest produs din dorința de a obține producții mai mari.

    Laurențiu Baciu spune că a aplicat biostimulatorul ASFAC pe toate cele 2.200 de hectare pe care le lucrează, lăsând însă și o porțiune de suprafață-martor pentru a putea face o diferență. Precipitațiile abundente din acest an au dat însă peste cap planurile fermierilor din zona Bacăului care au înregistrat pierderi de până la 30% la greutatea hectolitrică a grâului. ”Ca să vezi exact efectul unui astfel de produs trebuie să îl folosești 4-5 ani la rând. Anul acesta, la cultura porumbului se vede cel mai bine (efectul biostimulatorului, n.r.)”, le-a spus Baciu colegilor fermieri.

    De altfel, președintele LAPAR s-a decis să apeleze la biostimulatorul ASFAC după ce a discutat cu mai mulți fermieri care i l-au recomandat. ”Mă bucur că avem și un produs românesc. Stimulatorii contribuie la producție și avem nevoie ca aceasta să crească. Trebuie să ajungem să vorbim de recolte de 7-8 mii de kilograme de grâu la hectar, nu de 3-4 mii cât avem acum. Dacă nu progresăm să ajungem la nivelul celor de afară, vom fi scoși de pe piață”, avertizează președintele LAPAR.

    Baciu spune că, din păcate, a primit deja semnale că anul viitor, prețurile de cereale vor fi chiar mai mici decât în 2014. În acest context, președintele LAPAR i-a anunțat pe agricultori că urmează să aibă o întâlnire cu reprezentanții marilor furnizori de inputuri pentru a ajunge cu aceștia la o înțelegere. ”Vrem ca distribuitori de inputuri să își corecteze prețurile. În ultima vreme, ei nu mai țin cont de ce se întâmplă pe piață și se duc cu 15-20% în sus în fiecare an”, apreciază Baciu.

    Fermierul din Bacău speră ca marile companii din piața inputurilor să înțeleagă că pot să facă profit și cu prețuri mici, dar având mai mulți clienți.

    Ce este biostimulatorul ASFAC

    ASFAC BCO-4 este, în acest moment, unicul biostimulator cu aplicare universală în agricultură, horticultură, viticultură și silvicultură. Aplicat corespunzator, produsul duce la creșteri foarte mari ale producției agricole (cu până la 35%). Odată cu creșterea producției, biostimulatorul asigură și creșterea calității produselor.

    ASFAC BCO-4 este singurul îngrășământ non-toxic, ce poate fi aplicat în orice fază a vegetației, inclusiv în perioada de înflorire. Risc zero în caz de aplicare în exces (nu produce etiolarea, turgescenta, arsuri sau necroze marginale ale frunzelor) și poate fi utilizat cu succes și în agricultura ecologică.

    ASFAC BCO-4 este usor de aplicat, fără costuri suplimentare. Este compatibil cu erbicidele și alte pesticide, putând fi aplicat odată cu acestea, reducând astfel cheltuielile cu manopera de aplicare.

    Rezultate obtinute cu ASFAC BCO-4 atat de către Institutul Național De Cercetare-Dezvoltare pentru Pedologie, Agrochimie si Protectia Mediului (ICPA București) cât și de alte instituții abilitate:

    porumb creștere de 32% rezultând un spor de 3175 kg/ha
    grâu creștere de 34,95% rezultând un spor de 2160 kg/ha
    floarea soarelui creștere de 32,9% rezultând un spor de 682 kg seminte/ha
    rapiță creștere de 20,4% rezultând un spor de 890 kg seminte/ha
    roșii creștere de 35,1% rezultând un spor de 11657 kg/ha
    cartof creștere de 32,4% rezultând un spor de 6743 kg/ha
    viță de vie creștere de 18% rezultând un spor de 3100 kg/ha
    sfeclă de zahăr creștere de 34,14% rezultând un spor de 1,4 tone zahar/ha


    Te-ar mai putea interesa

    Plantele beau, nu mănâncă! Preț îngrășăminte 2024. Cât costă tona de uree, nitrocalcar sau azotat de amoniu la început de an Culturi fără îngrășăminte – cât de mult scade producția?

    Ultimele știri

    România ar putea avea un laborator care să efectueze analizele pentru mierea din afara UE UCPR: Produsele avicole obținut în fermele din România sunt sigure din punct de vedere al sănătăţii Situație fără precedent în SUA: Gripă aviară depistată la vaci de lapte