• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Pâinea neagră revine la modă

    agrointeligenta.ro -

    Specialitățile de pâine neagră se vând din ce în ce mai bine. Astfel, dacă acum acestea reprezintă 7% din totalul vânzărilor, tendința se va menține și anul viitor, când reprezentanții organizațiilor profesionale așteaptă ca pâinea neagră să dețină 10% din consumul total la nivel național.

    Înainte de 1989, în România se mânca mai multă pâine neagră, care era mai sănătoasă.

    “După această perioadă, la noi s-a născut ideea că nivelul de trai este dat de consumul de pâine albă. În ultimii ani, însă, tendinţa este de creştere pentru consumul de pâine neagră, după câte observăm din vânzările noastre”, a declarat Aurel Popescu, președintele ROMPAN, citat de Mediafax.

    Reprezentantul patronatului a arătat că în alte ţări din UE, consumul de pâine neagră depăşeşte 20% din piaţă.

    Potrivit şefului Rompan, consumul de pâine neagră a ajuns la 7% din valoarea pieţei de pâine, fiind evaluat la 45 de milioane de euro, iar pentru anul viitor se estimează că va atinge o pondere de 10% din piaţă.


    Te-ar mai putea interesa

    Satul cu cea mai gustoasă brânză. Oile pasc iarbă pe soluri sărăturate și bogate în minerale Preț carne 2024. Cât costă un kilogram de carne de porc cumpărată de la un mic fermier Cum sunt păcăliți românii care cumpără brânză din piețe și magazine

    Ultimele știri

    România ar putea avea un laborator care să efectueze analizele pentru mierea din afara UE UCPR: Produsele avicole obținut în fermele din România sunt sigure din punct de vedere al sănătăţii Situație fără precedent în SUA: Gripă aviară depistată la vaci de lapte