• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • 60% din puii comercializați în Marea Britanie, infectați cu o bacterie periculoasă

    agrointeligenta.ro -

    Suspiciunile privind calitatea cărnii de pui de pe piața europeană continuă să facă vâlvă. După ce, recent, o asociație de consumatori a cerut să fie interzisă administrarea antibioticelor la păsările din ferme, acum un studiu pune pe jar consumatorii din Marea Britanie.

    Agenția de Standarde Alimentare, organizația guvernamentală responsabilă de securitatea alimentară din Anglia, a făcut publică o cercetare privind prezența unei bacterii periculoase la carnea de pui din magazine.

    Rezultatele au fost de-a dreptul înspăimântătoare: 59% din carnea de pui din supermarketuri prezintă o bacterie periculoasă pentru organismul uman. Este vorba de spre Campylobacter jejuni, un microorganism comun la păsări, responsabilă pentru infecții intestinale grave la om, infecții ce, în unele cazuri, pot cauza chiar și decesul pacientului.

    Totodată, studiul englez a arătat că bacteria este prezentă nu doar în carnea de pui, ci și pe suprafața ambalajelor acesteia, ceea ce face ca riscul să fie și mai mare întrucât microorganismul este distrus prin gătire, însă manipularea pungii face ca infecția să poată apărea independent de consumul de carne.

    Specialiștii atrag atenția că Campylobacter este cel mai frecvent agent patogen întâlnit în carnea de pui, chiar mai des întâlnit decât Salmonella. Se estimează că bacteria depistată la aproape 60% din puii comercializați este cauza morții a 100 de britanici în fiecare an. Peste Ocean, în SUA, bacteria ucide 125 de americani pe an, în timp ce alți 2,4 milioane suferă de infecții cauzate de acest microorganism periculos.

    Bacteria depistată în carnea de pui poate fi ușor distrusă prin gătirea cărnii la temperaturi ridicate, astfel că puiul procesat termic nu reprezintă nici un fel de risc.

    Sursa: ModernFarmer.com


    Te-ar mai putea interesa

    Abatorul familiei Gagea exportă carne de oaie în 13 țări: ”Vrem să producem Nuggets de miel” Andrei și Oana Nicola s-au întors din Anglia pentru a-și face fermă de Angus la Porumbacu de Jos Comunele din România unde fermierii primesc subvenții APIA în plus la hectar

    Ultimele știri

    Fonduri europene pentru achiziția de utilaje – AFIR a publicat a doua versiune a Ghidului Polonia: Fermierii – subvenție de 250 euro/ha pentru grâul vândut până pe 10 martie Fermele și cooperativele pot accesa un nou ajutor pentru gunoiul de grajd