• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Calendarul târgurilor apicole 2015: Unde poți cumpăra cea mai bună miere și cele mai ieftine echipamentele pentru apicultură

    agrointeligenta.ro -

    Agrointeligența vă prezintă un calendar al târgurilor apicole pentru anul 2015. 

    24-25 ianuarie 2015Târgul apicol din Târgu Mureș 2015 – prima ediție, organizată în interiorul Sălii Polivalente. 

    Organizat de Stupina BIA, evenimentul are loc în Sala Polivalentă din municipiul și oferă posibilitatea expunerii unor utilaje apicole mai mari care necesită spațiu acoperit. Toata suprafața de expozitie aflându-se la nivelul parter, transportul mărfii expuse este, de asemenea, înlesnit. Dacă acest târg se va dezvolta, e posibil ca pe viitor să fie expuse aici și utilaje mai mari cu tehnologie de ultima oră, având în vedere că spațiul închis permite o mai bună pază pe timpul nopții a standurilor expoozanților.

    5-7 februarieTârgul Apicol Slobozia, Ediția a VI-a. Organizator Costea Ștefan – stefy.costea@gmail.com, 0733.002.012 sau 0766.649.371.

    Târgul apicol din Slobozia se organizează anul acesta pe Stadionul Municipal, unde au fost expuse standurile cu produse, iar seminariile pe teme apicole s-au ținut în sala de spectacole a Palatului Copiilor. Temele abordate ţin de dezvoltarea exploataţiilor apicole, importanţa consolidării caracterelor de rasă la populaţiile de albine, aspecte legate de impozitarea activităţilor apicole, rentabilizarea fermei apicole şi valorificarea produselor apicole în concordanţă cu standardele UE . A treia zi a Târgului Apicol de la Slobozia este rezervată primirii unei delegaţii de apicultori din Bulgaria şi deplasărilor în teren la Casa Mierii de la Ciulniţa şi la unitatea de depozitare şi procesare a mierii ,,Moş Costache “ de la Ion Roată.

    7-8 februarie Târgul apicol Craiova 2015 – Ediția a II-a se va organiza în Centrul expozițional (interior). Organizat de Stupina BIA

    Stupina BIA, în colaborare cu Primăria Municipiului Craiova, Consiliul Județean Dolj, Asociația APIS Oltenia Craiova și Centrul Multifuncțional Craiova, invită apicultorii și populația din Craiova, întreg județul Dolj și întreaga Oltenie să participe la cea de a II-a ediție a Târgului Apicol Craiova, care se va desfășura în perioada 7-8 Februarie 2015, la Centrul Multifuncțional Craiova, strada Târgului nr. 26. Ca și anul trecut se vor întâlni aici cu producători direcți și comercianți din toată țara de echipamente și utilaje apicole, inventar apicol, stupi, rame, faguri și produse apicole.

    14-15 februarie Târg apicol la Târgu Jiu – în Piața Prefecturii din centrul orașului Târgu Jiu. Organizat de Stupina BIA

    UPDATE: Târgul apicol de la Târgu Jiu a reușit să reunească zeci de producători de miere din toată țara, fiind considerat un eveniment de succes de către toți vizitatorii, dar și de către organizatori, care au beneficiat de vremea bună care a scos lumea din casă în căutarea celor mai bune produse apicole.

    20-22 februarieTârgul Mierii la Câmpina, județul Prahova. Este organizat și în acest an de Asociația Apicolă Valea Prahovei – vezi date de contact pentru înscrieri

    Considerat unul dintre cele mai importante evenimente apicole, ediția din acest an a Târgului apicol de la Câmpina a fost un nou succes, beneficiind de o participare consistentă și public numeros, venit inclusiv de la București pentru a cumpăra miere de calitate direct de la producător. Locația este potrivită, deja cunoscută de toată lumea din apicultură și ușor de reperat pentru cei care ajung în Câmpina pentru prima dată. De mare succes se bucură și concursurile tematice pregătite anual de organizatori.

    28 februarie- 1 martieTârgul apicol din Arad 2015

    Apicultorii şi consumatorii de produse apicole sunt aşteptaţi în zilele de 7 şi 8 martie 2015 la Târgul Apicol Internațional de Primăvară Ghiroda-Timișoara, aflat la a V-a ediţie. Evenimentul va reuni peste 100 de apicultori din țară și de peste hotare, care vor pune la dispoziția publicului diverse sortimente de miere și produse și accesorii apicole. Vor putea fi achiziţionate, direct de la producători, o gamă largă de produse apicole, produse bio, uleiuri naturale, siropuri din plante şi produse cosmetice. Crescătorii de albine sau cei care doresc să deschidă o afacere în domeniu vor găsi în expoziţie unelte, utilaje, obiecte de inventar apicol, ambalaje, medicamente de uz veterinar, consumabile sau cărţi de specialitate. De asemenea, vizitatorii vor putea lua parte la seminarii pe diferite teme apicole susţinute de invitaţi de seamă din Serbia, Ungaria, Germania, Slovacia, Croaţia, Bosnia Herzegovina şi din ţară.

    7-8 martieZilele Apicultorilor Râmniceni, Râmnicu Sărat, ediția a VI-a

    Târgul se desfășoară în centrul orașului, în apropierea Primăriei, și a ajuns la cea de-a șasea ediție. În ciuda vremii capricioase care poate strica vânzările, apicultorii vin în număr mare la târgul râmnicean întrucât locația le asigură o clientelă bună, atrasă de prețul de producător al mierii și de faptul că încă este sezonul în care produsele apicole au cea mai mare căutare.

    7-8 martie – Târgul apicol ”Pentru un viitor sănătos” 2015 – Cluj-Napoca. Contact organizator Radu Pandrea – info@viitorsanatos.ro, 0745.30.30.49.

    Târgul apicol pentru un VIITOR SĂNĂTOS are şi un caracter educativ şi intercultural, spun organizatorii. Radu Pandrea de la Viitor Sănătos Grup precizează că, alături de produse apicole, vor fi utilaje şi echipamente pentru apicultori, aduse din Bulgaria şi Ungaria, dar şi sesiuni educative şi informative pentru copii şi pentru publicul larg. Deschiderea oficială a TÂRGULUI pentru un VIITOR SĂNĂTOS are loc sâmbătă, 7 martie, la ora 10.00. La ora 11.00, tot sâmbătă, sunt programate un concurs şi o degustare de miere. Târgul poate fi vizitat sâmbătă şi duminică, între orele 09.00-17.00. Intrarea e liberă.

    7-8 martieTârg apicol de primăvară Ghiroda-Timișoara, – Căminul cultural Ghiroda, contact Vasile Dorel Cădariu (primarul comunei Ghiroda), tel. 0755.089.100, email: primariaghiroda@yahoo.com.

    Primul sfârșit de săptămână din luna martie 2015, la Timișoara, aduce Târgul apicol internațional de Primăvară Ghiroda-Timișoara 2015, eveniment așteptat de toți apicultorii și consumatorii de produse apicole.

    14-15 martieTârgul apicol Iași 2015, Ediția a VII-a – Contact organizator dl. Sebastian Ciocan – ciocansebi@yahoo.com, tel. 0740.998.084.

    Locația Târgului de la Iași va fi în Parcarea de la Carrefour Era, la intrarea în oraș dinspre Târgu-Frumos-Lețcani-Iași. ”La primul sens giratoriu de la intrarea în Iași veți face dreapta. Oricum va fi semnalizat, și va fi avantajos pentru cei ce vin din județele Suceava, Botoșani, Bacău, Neamț, și chiar pentru cei din jud Vaslui dacă vin pe varianta orașului Iași”, transmite organizatorul. Conform publicațiilor de specialitate, Târgul Apicol de la Iași a fost clasat pe primul loc pentru doi ani la rând 2013 și 2014, din punctul de vedere al expozanților, dar și al apicultorilor.

    14-15 martieTârgul apicol „Bee smart… bee happy”, Brăila, ediția a III-a – EVENIMENT ANULAT

    UPDATE: Din cauză că locația fusese deja rezervată pentru alt eveniment, Primăria Brăila a refuzat solicitarea Asociației Apicultorilor Profesioniști „Albina Râmniceană” Filiala Brăila. Aceștia anunțaseră organizarea cele de a treia ediții a Târgului apicol „Bee smart… bee happy” în 14-15 martie 2015 la Brăila. ”Ediția din acest an se dorește a fi un omagiu adus inițiatorului evenimentului, apicultorul Ionașcu Florin – Florin Brăileanu, care a plecat dintre noi mult prea repede”, anunță organizatorii. Vom reveni cu amănunte dacă evenimentul va fi organizat la o dată ulterioră.

    14-15 martieTârgul apicol ”Țara Făgărașului”, ediția a VI-a, la Cercul Militar din Făgăraș, județul Brașov – informatii la Alin Tămaș, nr. tel. 0767551121, e-mail: talingabriel@yahoo.com.

    Cea de-a şase ediţie a târgului apicol de la Făgăraş se va desfăşura anul acesta la Cercul Militar din strada Tăbăcari, în zilele de 14 şi 15 martie. Târgul este organizat de Fileomera în colaborare cu Primăria Făgăraş şi apicultori din Ţara Făgăraşului.

    20-22 martieTârgul Național al Mierii, ediția a 12-a, București, pe platforma apicolă Băneasa (Bd. Ficusului, nr. 42). Organizator: Asociația Crescătorilor de Albine- acaromania@rdsmail.ro, telefon: 021-233.40 19. Înscrierile se fac până pe 13 martie 2015.

    Târgul Național al Mierii a ajuns la cea de-a 12-a ediție și se va ține și îna ceastă primăvară tot pe platforma apicolă din Băneasa, în perioada 20-22 martie. Apicultorii, dar și firmele care comercializează echipamente apicole se mai pot înscrie la târg și pot închiria standuri până pe 13 martie.

    21-22 martie Târgul apicol Târgu-Jiu 2015 – Ediția a II-a va fi organizată în centrul orașului. Organizat de Stupina BIA.

    Evenimentul face parte din seria târgurilor apicole organizate de Stupina BIA în 2015.

    21-22 martieTârgul apicol Făget. Organizator Teclem Prod – persoană de contact Milca Pădurean, 0256320275 și 0735940112

    Târgul Apicol de la Faget ~ Sărbatoarea Apiculturii Bănățene se va desfășura în Parcul Civic al orașului Făget, în zilele de sâmbătă (9.00-17.00) și duminică (9.00-15.00). Și în acest an vor fi prezenți ca expozanți producători și comercianti de produse apicole și materiale pentru apicultură, utilaje, unelte, stupi, rame, etc., producători și comercianți de miere și alte produse ale stupinei, din domeniul farmaceutic-cosmetic, atât din țară cât și din străinatate. Atât expozanții, cât și vizitatorii se vor bucura de un spectacol folcloric cu ansamblurile din zonă.

    26-27 martie – Sărbătoarea Mierii de la Blaj

    Sărbătoarea Mierii de la Blaj este apreciată de unii ca fiind cel mai mare târg apicol din România, iar anul acesta se va desfăşura în centrul municipiului în Piaţa 1848, în zilele de 26 şi 27 martie. La evenimentul mierii vor participa producători de profil din 8 ţări: România, Polonia, Ungaria, Serbia, Slovacia, Turcia, Grecia, Italia, care vor prezenta cele mai noi tehnologii în domeniul apiculturii. Organizatorii «Sărbătorii Mierii» se află la cea de a doua ediție a evenimentului în noua locație, Piața 1848. La «Sărbătoarea mierii» pot participa: producători / comercianţi de echipamente, scule, materiale şi unelte pentru apicultură; apicultori, procesatori, comercianţi de produse apicole; asociaţii, cooperative, grupuri de producători și apicultori individuali; producători de produse tradiționale românești.

    28-29 martieTârg apicol la Galați

    Începând de sâmbătă, de la ora 7,00, se va deschide, la halele Agro-Dunărea (pe Calea Prutului, vizavi de Piaţa Ruşilor), a cincea ediţie a Târgului Apicol din Galaţi. Organizat la iniţiativa lui Matei Saizu, un apicultor gălăţean, târgul va fi deschis sâmbătă până la ora 16,00 şi duminică între 7,00 şi 15,00. Cei interesaţi de produsele apicole ar face bine să nu lase pe ultimul moment vizita la târg, deoarece, din experienţa anilor trecuţi, există posibilitatea să nu mai găsească ceea ce îşi doresc. Ca şi la celelalte ediţii, gălăţenii cu sau fără experienţă în domeniul apicol vor avea ocazia să afle multe informaţii utile şi folositoare despre albine, faguri, dar şi despre utilajele apicole folosite în domeniu.

    4-5 aprilieTârgul apicol Oltenia Râmnicu Vâlcea – contact Ionuț Tănăsoiu  0745.593.990 (tanasoiuionutcristian@yahoo.com) sau Sorin Mihai – 0730.673.656

    Asociaţia Apicolă Scundu, SC. Plăcerea Naturii SRL în parteneriat cu Primăria Râmnicu Vâlcea, World Vision România– Biroul Zonal Vâlcea şi Asociaţia Apicolă Mihăesşti organizează în perioada 4-5 aprilie 2015, a patra ediţie a Târgului Apicol Oltenia – Râmnicu Vâlcea. Evenimentul se va desfăşura în Râmnicu Vâlcea, în incinta Scuarului Mircea cel Bătrân ( zona centrală- la Ceas), unde s-a organizat şi în anii trecuți. La acest târg vor participa expozanţi cu produse apicole dar şi comercianţi de utilaje şi echipament apicol.

    28-29-30 august Târgul Apicol Apiardeal, Sighișoara 2015, Ediția a IV-a. Organizator Iosif Ștefan Orban – orbanstefan64@yahoo.com, 0758.506.184.

    4-6 septembrie – Târgul Național al Mierii, Ediția de toamnă. Organizator: Asociația Crescătorilor de Albine din România. Evenimentul este programat să se desfășoare pe platforma apicolă din Băneasa, apicultorii putând să își rezerve stand între 3 și 28 august. 

    Ca și la ediția de primăvară, costul unui stand pentru producătorii de miere este de 450 de lei cu TVA inclus, bani pentru care se asigură un cort, scaun și masă. Tariful este valabil pentru toată perioada desfăşurării manifestării şi cuprinde toate facilităţile necesare bunei etalări şi prezentări a mărfurilor. Rezervarea de stand va fi definitivă numai în baza confirmării plății până la data de 28 august 2015.
    Plata se poate face în perioada 3-28 august 2015, numerar la sediul A.C.A. – B-dul Ficusului nr. 42, sector 1, Bucureşti;
    telefon: 021-233.40.19 (doamna Raluca Marcu)
    sau
    prin transfer bancar în contul:
    – RO33CARP041600218821RO01, Banca Carpatica, Sucursala Pantelimon, Bucureşti;
    – RO18RZBR0000060000667235, Raiffeisen Bank, Agenția Dorobanți, București.
    Plăcuţa de identificare a firmei va fi adusă de fiecare participant la târg.
    Pentru rezervări şi plata standurilor vă rugăm să vă adresaţi la:
    Asociaţia Crescătorilor de Albine din România: acaromania@rdsmail.ro, telefon: 021-233.40.19.
    Până în data de 28 august 2015 toți expozanții sunt obligați să trimită pe fax sau e-mail autorizarea/înregistrarea sanitar – veterinară.

    3-4 octombrie – Târgul Apicol Sibiu

    BIA Partner Events și Stupina BIA organizează prima ediție a Târgului Apicol Sibiu 2015 în perioada 3-4 octombrie 2015 în parcarea Sibiu Shopping City (Mall – Carrefour- Auchan), intrarea din direcția Râmnicu Vâlcea/Brașov.

    24-25 octombrie – Târgul Apicol Deva

    Organizat de BIA Partner Events și Stupina BIA, evenimentul a ajuns la a doua ediție și se va ține în parcarea Deva Shopping Centre (Mall – Auchan – Metro – Praktiker), intrarea din direcția Simeria.


     

    10683458_738490529537448_3250012953460674254_o calendarul targurilor apicole

    Listă în curs de actualizare! Vă rugăm să postați la comentarii dacă aveți informații și despre alte târguri apicole din 2015!

    *Unele contacte ale organizatorilor sunt cele din anii precedenți Este posibil să apară modificări în 2015, urmând ca lista să fie actualizată. Vă mulțumim pentru înțelegere!




    Te-ar mai putea interesa

    ANM a emis o alertă meteo de vijelii și averse torențiale în 18 județe până joi dimineață Vremea de schimbă radical. Șefa ANM anunță ploi și temperaturi cu minus Furtuna Renata ajunge în România – sunt așteptate ploi, vijelii și temperaturi scăzute

    Ultimele știri

    Raport EFSA: Carnea de pasăre și ouăle produse în România sunt sigure pentru consum! John Enoiu, Naturevo – La ce să fie atenți fermierii după valul de ploi și temperaturi scăzute Adrian Pintea, MADR, anunț despre plata subvențiilor APIA