• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Fonduri europene nerambursabile pentru grupurile de producători din sectorul pomicol – cine poate lua finanțare și în ce condiții

    agrointeligenta.ro -

    Producătorii de fructe din România vor fi încurajați să se asocieze în perioada următoare, când Programul Național pentru Dezvoltare Rurală PNDR 2014-2020 va fi aprobat. Astfel, între submăsurile de finanțare dedicate sectorului pomicol se află și una care sprijină înființarea grupurilor de producători.

    Este vorba despre Submăsura 9a – Înființarea grupurilor de producători în sectorul pomicol.

    Obiectivele submăsurii sunt:
    •Îmbunătățirea performanțelor generale ale exploatațiilor pomicole;
    •O mai bună integrare pe piață a producătorilor primari;
    •Creșterea veniturilor producătorilor prin comercializarea în comun a producției;
    •Crearea și promovarea lanțurilor scurte;
    •Respectarea standardelor comunitare de mediu si climă, siguranță alimentară etc.

    Cine poate beneficia de acest sprijin

    Beneficiarii Submăsurii 9a sunt grupurile de producători din sectorul pomicol care se încadrează în definiția IMM-urilor și care au fost recunoscute oficial de către autoritatea competentă după 1 ianuarie 2014 și înainte de solicitarea sprijinului.

    Valoarea finanțării neramburasabil acordate pentru înființarea grupurilor de producători din sectorul pomicol este 100% public și nu poate să depășească anual 10% din valoarea producției comercializate în primii 5 ani și 100.000 euro/an.

    Sprijinul nerambursabil se plătește sub forma unui ajutor forfetar degresiv, în tranșe anuale, pe o perioadă care nu poate depăși cinci ani de la data la care grupul de producători a fost recunoscut.
    Sprijinul nerambursabil se calculează pe baza producției comercializate anual prin intermediul grupului. În primul an, se poate plăti grupului de producători un sprijin calculat pe baza valorii medii anuale a producției comercializate de membrii acestuia, în ultimii trei ani înainte de aderarea la grup.

    Sprijinul nerambursabil se va acorda ca procent din producția comercializată prin intermediul grupului astfel:
    • anul I – 10%
    • anul II – 8%
    • anul III – 6%
    • anul IV – 5%
    • anul V – 4%.



     


    Te-ar mai putea interesa

    Furtuna Renata ajunge în România – sunt așteptate ploi, vijelii și temperaturi scăzute Comunele din România unde fermierii primesc subvenții APIA în plus la hectar Vremea de schimbă radical. Șefa ANM anunță ploi și temperaturi cu minus

    Ultimele știri

    Raport EFSA: Carnea de pasăre și ouăle produse în România sunt sigure pentru consum! John Enoiu, Naturevo – La ce să fie atenți fermierii după valul de ploi și temperaturi scăzute Adrian Pintea, MADR, anunț despre plata subvențiilor APIA