• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Tractorul Case IH Magnum™ 380 CVX Rowtrac – dublu beneficiu pentru fermier: Și performanță deosebită, și grijă pentru sol!

    agrointeligenta.ro -

    Tractorul Case IH Magnum™ 380 CVX Rowtrac a fost votat recent „Tractorul Anului” de către un juriu compus din 23 de jurnaliști europeni, care lucrează la diferite reviste comerciale din domeniul agricol.

    Mașina agricolă revoluționară își merită din plin titlul acordat de specialiști, cu atât mai mult cu cât acest an a fost desemnat de FAO drept ”Anul Solurilor”, iar Magnum™ 380 CVX Rowtrac se înscrie perfect în seria utilajelor care , prin ambele opțiuni de șenile – cu lățimi de 610 mm și 762 mm, oferă nu doar forță, ci și o compactare minimă a solului, chiar și în condițile unor schimbări bruște de direcție.

    Beneficiind de un randament și o eficiență excelentă de lucru, tractoarele Magnum™ Rowtrac sunt extrem de manevrabile și versatile întocmai ca mașinile agricole pe roți, având în același timp forța de tracțiune specifică utilajelor pe șenile.

    „Organizația Națiunilor Unite (ONU) a proclamat 2015 „Anul Internațional al Solurilor” – și suntem extrem de mândri că am lansat pe piață, chiar acum, acest tractor inovator. Inspirându-ne din experiența inegalabilă câștigată odată cu prezentarea legendarului tractor Quadtrac în anul 1997, am conceput tractoarele Magnum™ Rowtrac, care se bazează pe aceleași principii de folosire a patru puncte de contact cu solul pentru a se reduce compactarea acestuia și a unui concept de șenile triunghiulare, cu antrenare fără alunecare. În componența acestui tren de rulare intră o șenilă confecționată din cauciuc, prevăzută cu caneluri și antrenată de o roată tractoare, de mari dimensiuni, care asigură transmiterea eficientă a puterii dezvolte de motor”, a declarat Dan Stuart, Director de Marketing al Case IH pentru Europa, Orientul Mijlociu și Africa.

    Aderență maximă pe sol în orice condiții

    Șenilele montate pe putea spate oscilează și pivotează independent una față de cealaltă și asigură o amprentă fermă pe sol pentru ca puterea dezvoltată de motor să nu se piardă prin patinare. Astfel, forța de tracțiune a utilajului nu va fi afectată de sarcina exercitată asupra cuplajului în trei puncte sau asupra cârligului de remorcare. Spre deosebire de utilajele agricole echipate cu două șenile, tractoarele Magnum™ Rowtrac nu pierd aderența aproape deloc pe sol, nici măcar atunci când se execută schimbări bruște de direcție la capetele de rând, eliminându-se astfel necesitatea de a trece de mai multe ori printr-un loc pentru se face corecții suplimentare.

    Case_IH-SIMA_2015_Magnum_Rowtrac_1

    „În comparație cu utilajele agricole echipate cu două șenile, tractoarele Magnum™ Rowtrac, având un design special al trenului de rulare, diminuează mult presiunea exercitată asupra solului, transferul de greutate de pe puntea față pe cea spate precum și numărul de mișcări scurte înainte/înapoi care trebuie executate. De asemenea, pentru maximizarea forței lor de tracțiune în condiții dificile de lucru, tractoarele Magnum™ Rowtrac sunt echipate în standard cu diferențiale blocante, caracteristică ce nu este disponibilă și în cazul mașinilor agricole echipate cu două șenile”, mai subliniază Dan Stuart.

    Putere și perfeomanță

    Există trei modele disponibile de tractoare Magnum™ Rowtrac (310, 340 și 380), toate propulsate de un motor Cursor 9, produs de FPT Industrial, având capacitatea cilindrică de 8.7 litri. Propulsorul ce echipează Magnum™ Rowtrac dezvoltă o putere nominală de 380 CP / 2.000 rpm și o putere maximă de 435 CP atunci când funcția Power Boost este activată. Motorul furnizează cuplul maxim de 1.806 Nm în plaja de turații 1.400 – 1.600 rpm. „O caracteristică cheie a puternicului și eficientului propulsor Cursor 9 cu șase cilindri dispuși în linie este tehnologia Hi-eSCR, care permite motorului să respecte normele de emisii poluante Stage IV (Tier 4 Final). Simplă și eficientă, tehnologia Hi-eSCR permite motoarelor acestor tractoare să aibă intervale lungi de efectuare a schimbului de ulei (600 de ore de funcționare)”, a mai adaugat Dan Stuart.

    Clienții au posibilitatea să aleagă între o transmisie de tip Full Powershift și una avansată cu variație continuă (CVX), care încorporează patru rapoarte de viteză mecanice, pentru atingerea unui foarte înalt nivel de eficiență tehnologică. Fiind ușor de utilizat, transmisia CVX asigură transferul instantaneu de putere pentru rularea perfectă a acestor tipuri de tractoare în intervalul de viteză 0 – 40 km/h, fără a fi nevoie de o manetă sau de un comutator pentru selectarea treptelor de viteză. Transmisia CVX îi permite operatorului să prestabilească trei intervale reglabile de viteză pentru a optimiza turația de lucru a utilajului în funcție de tipul lucrării executate.

    Productive și confortabile

    Sistemul Case IH de management automat al productivităţii (Automatic Productivity Management – APM) realizează în mod automat echilibrul optim dintre motor și transmisie, în timp ce sistemul Active Hold Control previne deplasarea în spate a tractorului chiar și atunci când acesta staționează în pantă, fără a fi nevoie să se apese pedala de ambreiaj sau cea de frână. Sistemul Case IH de gestionare a capetelor de rând (Headland Management Control – HMC) îi permite operatorului să înregistreze funcții pentru capetele de rând, sporind astfel eficiența aplicaților repetitive aferente unei parcele de teren.

    „Confortul operatorului reprezintă unul dintre aspectele fundamentale luate în calcul de inginerii Case IH”, afirmă Dan Stuart. „Tocmai de aceea, una dintre caracteristicile speciale ale tractoarelor Magnum™ Rowtrac este cabina Surveyor, care oferă un spațiu interior impresionant de 3.1 mc și o suprafaţă vitrantă de 6.4 mp, pentru a asigura vizibilitatea excelentă a operatorului de jur împrejurul utilajului. Cabina Surveyor a acestor tipuri de tractoare este foarte bine insonorizată, nivelul de zgomot înregistrat în interiorul acesteia nedepăşind valoare de 67 dBA. Aceasta este echipată cu un sistem complet integrat cu Bluetooth pentru radio/telefon și cotiera Multicontroller de ultimă generație. Confortul maxim al operatorului este asigurat și de către sistemul de suspensie al cabinei, care reduce vibrațiile și stabilizează postul de comandă prin minimizarea numărului de mișcări spate-față și sus-jos ale acestuia. Cele cinci setări ale sistemului de suspensie îi permit operatorului să lucreze în condiții optime de confort și siguranță în timp ce sistemul de amortizare semi-activă controlează în mod automat deplasarea scaunului.”

    Precizie ridicată, sistem eficient de iluminat

    Tehnologia Precision Farming (Agricultura de Precizie) reprezintă actualmente una dintre facilitățile vitale ale unor tractoare atât de puternice ca acestea. De aceea, tractoarele Magnum™ Rowtrac vin echipate din fabrică cu soluția integrată Case IH de ghidare automată AccuGuide, care face parte din platforma tehnologică AFS. Acest sistem preia informațiile de corecție de care are nevoie de la 372 de antene care sunt compatibile atât cu sateliții GLONASS, cât și cu cei GPS, în timp ce tehnologia xFill sporește securitatea sistemului prin menținerea sa în funcțiune timp de maxim 20 de minute după pierderea semnalului RTK. Sistemul opțional Telematic Case IH AFS Connect utilizează o combinație dintre sistemul de poziționare globală prin satelit și tehnologia celulară pentru a trimite/primi mesaje de informare despre utilaj, domeniul agronomic şi condiţiile de lucru de pe câmp.

    „Pentru lucrul în condiții depline de siguranță și confort chiar și pe timpul nopții, tractoarele Magnum™ Rowtrac beneficiază și de un sistem impresionat de iluminat cu proiectoare opționale ce încorporează 14 becuri LED și trei unități de tip HID care pot fi rotite la 360 de grade”, adaugă Dan Stuart.

    Caracteristicile principale ale tractoarelor Magnum Rowtrac:

    – Combinație reușită dintre un tren de rulare pe roți și unul pe șenile.
    – Manevrabilitate îmbunătățită, versatilitate superioară și flotație sporită.
    – În versiunea standard, aceste tipuri de tractoare sunt echipate cu diferențiale blocabile pentru maximizarea forței de tracțiune.
    – Sistemul de suspensie al punții-față are cinci setări pentru sporirea confortului operatorului în timpul rulării utilajului.
    – Motorul furnizează cuplul maxim de 1.806 Nm în plaja de turații 1.400 – 1.600 rpm și dezvoltă puterea maximă de 435 CP atunci când funcția Power Boost este activată.
    – Propulsorul Cursor 9, beneficiază de Tehnologia Hi-eSCR only, respectă normele de emisii poluante Stage IV/Tier 4 Final.
    – Clienții au posibilitatea să aleagă între o transmisie de tip full Powershift și una avansată cu variație continuă (CVX).
    – Cabina Surveyor este echipată cu cotiera Multicontroller de ultimă generație.
    – Tractoarele Magnum™ Rowtrac vin echipate din fabrică cu soluția integrată Case IH AccuGuide de ghidare automată.

    Sursa: titanmachinery.ro




    Te-ar mai putea interesa

    Ofertă la tractorul Zetor Fronterra de 136 CP cu dotări premium și garanție: 65.500 de euro Ce se întâmplă cu tractoarele pe care RAR le găsește neconforme la ITP Herculano: Remorci fiabile și eficiente pentru agricultorii români

    Ultimele știri

    De ce merită să fie semănat hibridul de porumb Jumbo 48, de la Rodbun Marcel Ciolacu tranșează problema închiderii supermarketurilor în weekend: „Nu este oportun” George Cățean, fermier: Cea mai vândută telemea din România este produsă în Germania