Furaje, seminţe, îngrăşăminte

Importanța erbicidelor în cultura de porumb

Porumbul este o cultură agricolă cu un grad ridicat de îmburuienare, iar necombaterea lor poate avea influență asupra calității producției, atrag atenția specialiștii Alcedo care propun fermierilor un pachet tehnologic, util pentru culturile de porumb.

Este vorba de pachetul Lancelot Plus, comercializat de Alcedo și care conține două erbicide foarte cunoscute și apreciate de către agricultorii din întreaga țară: Astral 40 SC și Lancelot Super.

Astral 40 SC este un erbicid sistemic selectiv, care se absoarbe prin frunze și rădăcini și se translocă spre țesuturile de creștere, stopând diviziunile celulare și cresterea buruienilor, provocându-le uscarea.

Spectrul acțiunii ebicide cuprinde buruieni monocotiledonate anuale (incluzand specii de Setaria, Echinochloa, Digitaria, Panicum, Lolium și Avena), monocotiledonate perene (Sorghum halepense – din rizomi și din semințe, Agropyron repens), precum și dicotiledonate anuale (Amaranthus spp. și specii de crucifere).

Astral 40 SC se folosește în doză de 1,50 l/ha.

Astral 40 SC

Lancelot Super este un erbicid postemergent ce acționează asupra buruienilor dicotiledonate anuale și perene. Este un erbicid sistemic, cu pătrundere în principal prin sistemul foliar și secundar prin rădăcini.

Lancelot Super asigură o combatere eficientă a buruienilor în creștere, și se utilizează în doză de 0,033 kg/ha când porumbul este în faza de 4-6 frunze.

Pentru a obține cele mai bune rezultate, se recomandă erbicidarea când buruienile dicotiledonate au 2-6 frunze, iar în cazul infestărilor cu Cirsium arvense, maxim 10-15 cm înălțime.

Volumul de apă recomandat este de 100-400 l/ha.

Atentie! Este necesar să se asigure o acoperire uniformă a buruienilor cu soluția de tratat.

Cât costă pachetul tehnologic pentru cultura porumbului

Pentru pachetul Lancelot Plus de la Alcedo se obține o reducere de 31.37% la îndeplinirea condițiilor contractuale, ajungându-se la un cost de 179.90 RON/ha fără TVA. De asemenea, pentru cei care doresc să participe în cadrul programului ALCEDO “Cumperi, acumulezi puncte, câștigi garantat!”, pachetul poate fi achiziționat la prețul de 262.14 RON/ha, fără TVA, acumulând un număr de 250 de puncte.
Dacă sunteți interesați de achiziționarea acestui pachet, vă recomandăm să luați legătura cu reprezentantul de vânzări Alcedo din zonă sau să consultați site-ul www.alcedoltd.ro, la secțiunea Produse.

Articol preluat integral de pe  www.alcedo.ro 


Abonați-vă GRATUIT la Agrointeligența - www.agrointel.ro!


Scrie un comentariu