• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Industria cărnii, mesaj pentru premierul Ponta: ”Aplicarea cotei de 9% pentru TVA la carne și preparate din carne în cursul acestui an este PRIORITARĂ”

    agrointeligenta.ro -

    Asociația Română a Cărnii, Asociația Producătorilor de Carne de Porc din România și Uniunea Crescătorilor de Păsări din România au transmis premierului Victor Ponta o scrisoare deschisă în care îi solicită să reducă TVa la 9% pentru carne și preparate din carne. Scrisoarea celor mai importante organizații din industria cărnii a fost transmisă înainte ca prim-ministrul Ponta să anunțe parlamentarii PSD că intenționează să reducă cota standard de TVA la 20% din 1 iunie, o măsură despre care cei din sectorul cărnii spun că nu le va rezolva problemele.

    Vă prezentăm textul integral al scrisorii transmise premierului Victor Ponta:

    Asociația Română a Cărnii, Asociația Producătorilor de Carne de Porc din România și Uniunea Crescătorilor de Păsări din România salută decizia Guvernului României de introducere în noul Cod Fiscal a cotei de 9% pentru alimentele de bază, inclusiv pentru carne și produse din carne.

    Din nefericire, stimate Domnule Prim-ministru, reducerea TVA de la 24% la 20% în cursul anului 2015 și aplicarea cotei de 9% la carne și preparate din carne încpând cu 1 ianuarie 2016, nu va rezolva problemele stringente cu care se confruntă companiile dina ceste domenii de activitate și anume reducerea evaziunii fiscale și relansarea economică a industriei producătoare de carne și preparate din carne.

    Susținem în continuare că aplicarea cotei de 9% pentru TVA la carne și preparate din carne în cursul acestui an este prioritară, fiind singura modalitate de relansare a sectorului, de reducere a evaziunii fiscale și de diminuare a prețului la raf pentru carne și preparate din carne.

    Introducerea cotei de 20% înaintea celei de 9% nu va reduce absolut deloc prețul cărnii și al preparatelor din carne în magazine și nici nu va permite companiilor din acest sector să își construiască un plan de dezvoltare în parteneriat cu băncile care pot credita acest tip de activitate.

    Mai mult decât atât, Domnule Prim-ministru, o reducere de doar 4% nu va aduce încasările la bugetul de stat din reducerea evaziunii fiscale pe care noi, cei ce am militat și milităm în continuare pentru cota de 9% pentru carne și preparate din carne, începând cu anul 2015, le-am estimat încă de la declanșarea campaniei ”Taie TVA”.

    Solicităm respectuos, Domnule Prim-ministru, menținerea decizie inițiale de reducere a TVA de la 24% la 9% pentru carne și preparate din carne în cursul anului 2015 și aplicarea cotei generale de 20% din 1 ianuarie 2016, asigurând astfel încasări mai mari la bugetul de stat și oferind un bun exemplu și pentru celelalte produse.

    Cu respect,

    Radu Timiș – Președinte Asociația Română a Cărnii

    Ioan Ladoși – Președinte Asociația Producătorilor de Carne de Porc din România

    Ilie Van – Președinte Uniunea Crescătorilor de Păsări din România



     


    Te-ar mai putea interesa

    Vremea de schimbă radical. Șefa ANM anunță ploi și temperaturi cu minus Vremea de Florii, 1 Mai și Paște 2024. Meteorologii au anunțat prognoza meteo de sărbători Comunele din România unde fermierii primesc subvenții APIA în plus la hectar

    Ultimele știri

    Raport EFSA: Carnea de pasăre și ouăle produse în România sunt sigure pentru consum! John Enoiu, Naturevo – La ce să fie atenți fermierii după valul de ploi și temperaturi scăzute Adrian Pintea, MADR, anunț despre plata subvențiilor APIA