• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • A tras primul semnal de alarmă cu privire la scumpirea alimentelor. Acum îi învață pe români să lupte cu practicile neconcurențiale din marile magazine

    agrointeligenta.ro -

    Deputatul Mircea Dolha, vicepreședinte al Partidului Național Liberal, a avut prima reacție privind un posibil val de scumpiri la alimentele comercializate prin marile rețele de magazine. Parlamentarul confirmă aceste majorări premergătoare reducerii de TVA de la 1 iunie, precizând că la rândul său a monitorizat această practică de care sunt acuzați retailerii.

    ”Menționez că încă din data de 7 aprilie am început să monitorizez prețurile la alimentele de bază și, așa cum mass-media corect a sesizat, scumpirile se țin lanț. Este inadmisibil să crească prețul la roșii când ne apropiem cu pași repezi de vară. La fel, aceleași mere aduse din Polonia la începutul lunii, la finele acesteia costă cu 25% mai mult. Există suspiciuni bine întemeiate conform cărora aceste majorări de preț nu sunt cauzate de producători, ci reprezintă scumpiri artificiale ”operate” de marile magazine care, în acest fel, fură dreptul românilor de a beneficia de un TVA redus la alimente”, susține deputatul Mircea Dolha într-un comunicat de presă transmis redacției Agrointeligența.

    Pe 8 aprilie, la doar o zi după ce premierul Victor Ponta a anunțat decizia reducerii TVA de la 24% la 9% pentru toate alimentele, deputatul PNL Mircea Dolha l-a avertizat public pe șeful Executivului că fără o implicare a autorităților competente din subordinea sa și nu numai, efectul poate fi unul dezastruos.

    ”În ciuda semnalului de alarmă pe care l-am lansat, organismele de verificare au stat cu mâinile în sân în timp ce tăierea TVA s-a transformat în scumpirea imediată a alimentelor. Din păcate, previziunile mele de la începutul lunii s-au concretizat într-un timp extrem de scurt când speculanții pe care frumos îi numim ”marii retaileri” au demarat deja un proces amplu de îngroșare a profiturilor lor, punând povara pe buzunarele fiecărui român”, spune astăzi parlamentarul liberal.

    Îi îndeamnă pe români să semnaleze public prețurile umflate

    Totodată, Mircea Dolha face un ultim apel către fiecare român în parte să depună plângeri pentru fiecare scumpire nejustificată pe care o sesizează la raft în această perioadă, dar și să semnaleze în spațiul public acest furt din buzunarele noastre, ale tuturor cetățenilor.

    ”Dacă Victor Ponta nu își poate face treaba, atunci noi, restul cetățenilor, suntem obligați să ne apărăm singuri interesele, să ne luptăm singuri cu magazinele-gigant. Dar, împreună, sunt convins că vom putea stopa aceste ilegalități și, apoi, ca o victorie finală, îl vom trimite acasă pe Victor Ponta și pe toți cei care nu își fac treaba din funcțiile înalte pe care le ocupă!”, mai spune Mircea Dolha.

    Cere demisia premierului Victor Ponta

    Deputatul PNL apreciază că situația aplicării reducerii de TVA la alimente depășește competențele Guvernui, așa că înainte ca alimentele de bază să devină un lux pentru fiecare cetățean, îi cere demisia premierului Victor Ponta. ”În cele șase săptămâni rămase până la 1 iunie când TVA va fi redus de la 24% la 9% pentru produsele agroalimentare, România are nevoie de decidenți politici preocupați de problemele de zi cu zi ale cetățenilor, de un Guvern care să se implice și să stopeze abuzurile la care românii sunt supuși prin politici de exploatare ce încalcă orice principiu al normelor concurențiale”, spune Mircea Dolha.



     


    Te-ar mai putea interesa

    Cum sunt păcăliți românii care cumpără brânză din piețe și magazine Noua Zeelandă va exporta în UE, fără taxe, carne de vită, de miel și lactate. Acordul de liber schimb, în vigoare de la 1 mai Preț carne 2024. Cât costă un kilogram de carne de porc cumpărată de la un mic fermier

    Ultimele știri

    Ministrul Barbu a anunțat subvențiile APIA care se achită la sfârșitul lunii mai Ministrul Agriculturii încearcă să îi convingă pe fermieri să se fiscalizeze: Veți plăti impozite mai mici! Programul Tomata – schimbare majoră: Fermierii vor primi o subvenție pentru fiecare solar