• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Vicenţiu Cremeneanu, preşedintele Alcedo: “ALCEDO – un brand puternic construit cu pasiune!”

    agrointeligenta.ro -

    Acum 25 de ani, pe data de 13 mai 1990, se înfiinţa o firmă pe nume ALCEDO care avea în plan să ofere tratamente fitosanitare fermierilor dar şi consultanţă.

    În 13 Mai 1990 patru foşti cercetători, Nicolae Săndulescu, Constantin Stăncescu, Alexandru Alexandri şi Viorel Mitran, colegi la Institutul de Protecţia Plantelor Băneasa, au pornit pe acelaşi drum împreună. O parte importantă din viaţă şi-au dedicat-o acestui business, de multe ori solicitant, dar şi plin de satisfacţii. 25 de ani mai târziu, ALCEDO este cel mai mare distribuitor naţional de produse pentru protecţia plantelor şi seminţe din România şi unul din principalii jucători pe piaţa de distribuţie de îngrăşăminte.

    Istoria unui brand puternic porneşte de la dorinţele fondatorilor şi se scrie datorită echipei. Iar în ALCEDO vorbesc de o echipă eficientă, inteligenţă care înţelege diferenţa dintre aspectele care nu trebuie niciodată schimbate, şi cele care trebuie adaptate în permanenţă cerinţelor şi schimbărilor pieţei. M-am alăturat acestei echipe pe 13 Aprilie 1997 şi pot spune că a fost cu noroc, pentru că evoluţia ALCEDO mi-a adus şi îmi aduce în continuare mari satisfacţii. Este foarte simplu să creşti atunci când ceea ce faci, faci cu pasiune şi plăcere. Uitându-mă înapoi, pot spune că în toţi cei 25 de ani, ALCEDO şi-a dublat cifra de afaceri la fiecare 5 ani.

    Echipa pe care o conduc înseamnă oameni pregătiţi care să ofere serviciile de care fermierii au nevoie. Echipa reprezintă de fapt, oameni dornici de performanţă şi conştienţi de faptul că succesul se construieşte cu îndrăzneală, depăşind graniţe şi obstacole de orice natură. ALCEDO nu are şi nu a avut fluctuaţii de personal. În cei 25 de ani de activitate cei care s-au alăturat echipei ALCEDO, au crescut odată cu compania, s-au integrat, au evoluat şi au rămas fideli acesteia.

    De asemenea, profesionalismul şi respectul cu care echipa noastră tratează problemele fermierilor sunt două dintre elementele definitorii ale business-ului ALCEDO. Fermierii îşi doresc ca afacerea lor să le aducă profit, la fel cum şi ALCEDO îşi doreşte. Succesul muncii noastre este ilustrat de succesul în activitatea agricolă pe care clienţii noştri îl au, deci este aproape firesc să ne dedicăm fiecărui client, să ne bucurăm de succesele lui şi să fim alături de el de la prima întâlnire până la obţinerea rezultatelor dorite. ALCEDO a crescut alături de fermieri. Avem în portofoliu fermieri care, atunci când şi-au început activitatea, aveau câteva hectare şi care acum lucrează câteva sute sau chiar câteva mii. Astăzi lucrăm cu peste o treime din fermierii din piaţă şi le mulţumim pentru că au încredere într-o companie precum ALCEDO.

    Un alt ingredient al succesului nostru este colaborarea excepţională cu furnizorii. Încrederea şi dorinţa de a creşte împreună sunt cuvintele care caracterizează relaţiile noastre cu furnizorii. Este necesar să amintim astăzi că primele noastre colaborări au fost cu Oltchim, UC Turda, Chimcomplex Borzeşti, Rohm and Haas, Makhteshim Agan (Adama), Cyanamid. Pentru mulţi poate aceste nume, astăzi înseamnă istorie. Pentru noi înseamnă un punct de plecare, pentru că portofoliul nostru de furnizori cuprinde astăzi toate marile nume din sectorul nostru de activitate, fie că vorbim de producători, de produse pentru protecţia plantelor, seminţe sau îngrăşăminte.

    Ne mândrim, de asemenea, că în aceşti 25 de ani, pe lângă brandul ALCEDO, am reuşit să creştem şi un alt brand la fel de apreciat în piaţa produselor de protecţia plantelor. Acesta este ALCHIMEX şi este numele uneia dintre cele mai moderne fabrici de formulare de produse de protecţia plantelor din lume. Formulăm astăzi produse, nu numai pentru piaţa românească. Produsele formulate în ALCHIMEX ajung în alte 21 de ţări, ceea ce înseamnă aprecierea pentru calitatea muncii depuse la ALCHIMEX.

    Nu trebuie să uităm că, pentru a avea succes, trebuie să susţii echipa cu o reţea logistică bine dezvoltată. Depozitele ALCEDO ne permit să susţinem livrările pe întreg teritoriul României. Este important ca fermierii să aibă marfă atunci când au nevoie, altfel este mult prea târziu. Spaţiile de depozitare pe care le deţinem respectă toate standardele din domeniu, pentru ca marfa să poată fi depozitată corespunzător. ALCEDO a crescut pentru că oferta noastră prezintă soluţii complete: produse, consultanţă, livrare şi preluare de produse agricole. Ca urmare, ne-am creat şi propria bază de transport şi ţinând cont de specificul business-ului nostru, deţinem astăzi 4 silozuri în Călăraşi, Neamţ, Timiş şi Satu Mare.

    Evoluţia pieţei agricole din România, ne obligă să fim cu un pas înaintea solicitărilor. Calitatea ofertei noastre este înţeleasă şi promovată ca etalon, dar şi ca un stimul al dezvoltării mediului de afaceri din sectorul nostru, reuşind, astfel să obţinem respectul şi încrederea tuturor partenerilor de afaceri, fie că vorbim de clienţi, furnizori sau bănci.

    Atunci când domeniul de care eşti pasionat este şi domeniul de activitate, descoperi în fiecare zi bucuria de a lucra, de a comunica şi colabora, ai mereu soluţii şi eşti tot timpul la curent cu noutăţile. Vrem să le mulţumim tuturor celor care ne-au fost alături în toţi aceşti 25 de ani!

    Din anul 2011, ALCEDO face parte din grupul Sumitomo Corporation, care este reprezentat în România de mai multe companii, printre care: ALCEDO, Summit Agro România (SAROM) şi Sews România SRL (Sumitomo Electric Wiring Systems România). ALCEDO are în componenţa sa 3 firme, şi anume: ALCEDO-firma de distribuţie, ALCHIMEX (din 1998) formulator de produse de protecţia plantelor şi îngrăşăminte şi GEEA (din 1993)- editură şi agenţie de publicitate.



     


    Te-ar mai putea interesa

    Ministrul Agriculturii încearcă să îi convingă pe fermieri să se fiscalizeze: Veți plăti impozite mai mici! Timac Agro România anunță schimbări în structura managerială a companiei La 10 ani de la lansarea brandului ADAMA, compania omologhează 5 produse noi în România

    Ultimele știri

    Au apărut, în piață, primele roșii românești. Prețul lor – dublu față de cel al cărnii Porumbul de talie mică de la STINE a fost desemnat produsul anului în SUA România ar putea avea un laborator care să efectueze analizele pentru mierea din afara UE