• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Aviz legumicultorilor mari și mici: Compania Agrosel a obținut primii hibrizi de ardei produși vreodată în România

    agrointeligenta.ro -

    Dacă dorim să vorbim despre cercetarea românească în domeniul horticol, noutatea absolută pe care trebuie să o menționăm prima dată este obținerea de către compania Agrosel a primilor hibrizi de ardei produși vreodată în România.

    Agrosel este o companie privată românească care se ocupă cu crearea de varietăți noi (soiuri și hibrizi), dar și de menținerea unora din varietățile existente, prin ameliorare creativă, respectiv ameliorare conservativă.

    Înființată în 1998, compania are în prezent 95 angajați și un portofoliu cu peste 100 de varietăți omologate și brevetate în România, acestea regăsindu-se și în Lista Oficiala a Soiurilor de Plante din Romania. La obținerea acestor varietăți au lucrat specialiștii proprii, în colaborare cu amelioratori cu vastă experiență în domeniu.

    10535621_686053041476903_823363123155259880_o

    Agrosel are deja rezultate notabile în materie de creații noi la ardeiul gras (Daciana F1, AS 153 F1), lung (Napoca F1, Potaisa F1, AS 263 F1), gogoșar (Traian F1) și iute (Iancu F1). Toți acești hibrizi se remarcă în primul rând prin gradul ridicat de adaptabilitate la condițiile de climă și sol din România, dar și la tehnologia folosită de către cultivatorii români. Folosind hibrizii Agrosel puteți satisface însă și pe consumatorul român, producțiile obținute fiind conforme cu nevoile și gusturile acestora. La stabilirea obiectivelor de ameliorare, specialiștii Agrosel au ținut să introducă pe lângă caracteristicile de producție absolut necesare de altfel și însușiri de calitate cu referire specială la gust. S-a încercat astfel și s-a și reușit obținerea de legume cu gust bun, adică tomate cu gust de tomate, ardei cu gust și aromă specifică etc. Putem afirma astfel că Agrosel încearcă și reușește să readucă pe piața legumicolă din România soiuri și hibrizi românești, creați în România pentru români”, a declarat dr. Ing. Ștefan Nanu, coordonator științific în cadrul Agrosel.

    Oferirea unui material biologic viabil, cu însușiri superioare (puritate, facultate germinativă, energie germinativă, umiditate), condiție de bază în reușita unor culturi legumicole, nu ar fi fost posibilă fără sprijinul unui laborator de analize propriu, astfel că acum Agrosel este singura companie privată din Romania care deține și folosește un laborator acreditat RENAR.

    10530487_686053068143567_5899750531726395998_o

    Simpozioane în bazinele legumicole

    Începând cu luna iulie 2015, Agrosel a dat startul unei serii de simpozioane de vara organizate pe întreg teritoriul României, în cele mai importante bazine legumicole. Scopul declarat al acestor simpozioane este acela de a prezenta si promova in rândul cultivatorilor cei mai noi hibrizi de ardei ai companiei. Totodată, sunt prezentați si hibrizii de pepeni, tomate, dovlecei, ceapa, varza, toți fiind adaptați condițiilor pedoclimatice și cerințelor pieței românești.

    În acest sens, în data de 24.06.2015, în renumitul bazin Dăbuleni, din județul Dolj, acolo unde se obțin primii pepeni copți, Agrosel a organizat o prezentare a noutăților sale la pepenii verzi și galbeni. În fața a circa 30 de cultivatori reprezentativi din zonă reprezentanții firmei Agrosel au prezentat ”pe viu” noutățile în materie de pepeni, participanții având posibilitatea să aprecieze atât starea culturilor dar și interiorul pepenilor(miezul), prin degustare. La final, aceștia au și stabilit ce se potrivește pentru piață, de ce ar avea nevoie pe viitor pentru a avea succes in munca de legumicultor(pepenar), propunând echipei Agrosel ca pentru anul următor să le pună la dispoziție semințe din hibrizii solicitați.

    În perioada următoare urmează sa se organizeze simpozioane în următoarele locații: Galșa – Arad, Coșereni si Gheorghe Doja – Ialomița, Grădinari – Olt, Peretu – Teleorman, Castelu – Constanta, Galați, Dorohoi – Botoșani, Jirlău si Albina – Brăila, Lungulețu si Băleni – Dâmbovița, Viișoara – Cluj, Tg. Secuiesc – Covasna si Belinț – Timiș.

    Pentru a vedea oferta pentru semințe de legume românești Agrosel, intrați pe shop.agrosel.ro



     


    Te-ar mai putea interesa

    Comunele din România unde fermierii primesc subvenții APIA în plus la hectar A apărut în supermarketuri carnea de miel adusă din Australia Fertilizarea castraveților cu îngrășăminte bio – 6 rețete simple

    Ultimele știri

    UE intenţionează să îşi majoreze exporturile de alimente în China, în pofida tensiunilor comerciale Micii fermieri – subvenție APIA de 98,80 euro/ha. Banii se virează acum în conturi Lista produselor agricole din Ucraina pentru care se pot introduce taxe vamale