• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Au fost lansate trei noi măsuri de finanțare din PNDR 2014-2020. Află ce proiecte poți depune la AFIR începând de astăzi!

    Gabriela Gimbășanu -

    După ce în cursul săptămânii trecute au fost lansate alte patru măsuri de finanțare: SubMăsura 4.1a — Investiții în exploatațiile pomicole, SubMăsura 4.2 — Investiții pentru procesarea/marketingul produselor agricole, SubMăsura 4.2a — Investiții în procesarea/marketingul produselor din sectorul pomicol și SubMăsura 6.3 — Sprijin pentru dezvoltarea fermelor mici, astăzi (14 iulie n.r.) a venit rândul altor 3 măsuri care îi așteaptă pe fermieri șă-și depună proiectele începând de astăzi.

    “Am lansat încă din 25 martie primele măsuri de finanțare din PNDR 2014-2020, săptămâna trecută am continuat cu deschiderea a patru măsuri, iar astăzi (14 iulie – n.r.) lansăm alte trei măsuri. Prima este SubMăsura 6.2- Sprijin pentru înființarea de activități neagricole în zonele rurale, cu o alocarea de 44 milioane de euro, o măsură care se referă la investițiile noi care se pot face în mediul rural și care pot aduce celor interesați de investițile în activitățile non-agricole o sumă de până la 70.000 euro, 100% nerambursabili. În cadrul acestei măsuri se pune accent, printr-un punctaj suplimentar acordat celor care au deja o activitatea agricolă și care doresc să investească și în componenta neagricolă a mediului rural. A două subMăsură este 6.4-Investiții în crearea și dezvoltarea de activități neagricole. Măsură care poate fi accesată de întreprinderile existente în mediul rural cu o finanțare care poate ajunge până la 200.000 euro, iar valoarea nerambursabilă putând ajunge de la 70%, până la 90% nerambursabil”, a declarat Daniel Constantin, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

    Bani pentru infrastructura secundară de irigații

    Cea mai importantă măsură care a fost lansată astăzi este SubMăsura 4.3-Investiții pentru dezvoltarea, modernizarea și adaptarea infrastructurii agricole și silvice, litera a) irigațiile.

    “Este o măsură la care am ținut foarte mult și mă bucur că am reușit să convingem Uniunea Europeană de necesitatea realizării investițiilor în sectorul de irigații. Practic alocarea totală pe care o avem pe PNDR 2014-2020 este de 435 milioane de euro, cu o contribuție europeană de 370 milioane de euro, la care se adaugă contribuția de la bugetul de stat. Aceste sume se adaugă la un program de irigații pe care l-am început acum mai bine de doi ani și prin care am reușit să semnăm contracte de finanțare de 119,5 milioane de euro. Odată ce vom reuși să facem implementarea acestor sume vom avea o infrastructură secundară de irigații modernizată pentru 314.000 hectare la nivel național. Deschiderea fondurilor pe perioada 2014-2020 vizează reabilitatrea a încă 430.000 hectare ajungând în felul aceasta să acoperim toată infrastructura secundară de irigații pe care o avem”, a explicat șeful de la MADR.

    Ministrul Agriculturii a subliniat faptul că, odată rezolvată problema infrastructurii secundare de irigații mai rămâne problema infrastructurii principale de irigații care ar putea fi rezolvată prin proiectul depus la planul Junker, unde vom primi un răspuns, cel mai probabil, în luna septembrie-octombrie.

    Ghidurile aferente celor trei SubMăsuri sunt disponibile deja pe site-ul AFIR, fiind aprobate prin acte normative de rigoare, dar aplicațiile efective se pot depune, începând de astăzi pe site-ul Agenției de Finanțare a Investițiilor Rurale.



     


    Te-ar mai putea interesa

    Ordonanță de Urgență: Fermierii care nu-și mai pot amâna creditele la bănci Ministrul Florin Barbu: Creditul Fermierului și Creditul Agricol vor fi disponibile din 15 februarie LANDE: finanțare fără bătăi de cap pentru fermieri!

    Ultimele știri

    Porumbul de talie mică de la STINE a fost desemnat produsul anului în SUA România ar putea avea un laborator care să efectueze analizele pentru mierea din afara UE UCPR: Produsele avicole obținut în fermele din România sunt sigure din punct de vedere al sănătăţii