• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Consiliul Consultativ al AIPROM – o punte între industrie și fermieri. Cine sunt membrii noii structuri

    Gabriela Gimbășanu -

    Întâlnirea anuală organizată de către Asociația Industrie de Protecția Plantelor din România (AIPROM) a fost prilejul pentru a anunța, săptămâna aceasta, cea mai nouă structură care își începe în forță activitatea: Consiliul Consultativ, un organism independent cu rolul de a forma o punte de legătură între fermieri, furnizorii de inputuri, instituțiile statului și cercetarea din domeniul protecției plantelor.

    Consiliul Consultativ al AIPROM va avea un statut independent, tocmai pentru a oferi credibilitatea de care este nevoie, atât în amonte, cât și în aval.

    ”Discuțiile și propunerile pe care noi le avem trebuie să fie în favoarea fermierului pentru că majoritatea membrilor acestui Consiliul reprezintă interesele fermierilor, întrucât și ei, la rândul lor, sunt fermieri. Ne dorim ca oficialitățile din România să implementeze în totalitate legislația europeană în domeniul protecției plantelor pentru că suntem europeni și ne desfășurăm activitatea în Europa”, ne-au explicat umai mulți membri ai Consiliului Consultativ, care va fi menirea acestei structuri.

    Membri propuși de conducerea AIPROM pentru a face parte din Consiliul Consultativ sunt: Lucian Buzdugan, Arnaud Perrin, Valeriu Tabără, Mihai Berca, Alexandru Alexandri, Sorin Dogaru, Nicolae Sitaru și Gheorghe Boțoman.

    Obiectivele Consiliului Consultativ AIPROM sunt:

    – Implicarea activă a membrilor săi, activitate de care depinde succesul acestei noi structuri;
    – Contribuie la întelegerea corectă a conducerii AIPROM a tendințelor, factorilor stimulatori și priorităților care guvernează agricultura românească;
    – Validează oferta specifică a AIPROM-ului și direcțiile strategice pe care le abordează;
    – Revizuiește și evaluează direcțiile către care se îndreaptă industria de protecție a plantelor și identifică noi oportunități;
    – Asigură o colaborare activă împreună cu conducerea AIPROM pe probleme de interes comun.

    AIPROM trebuie să ofere produse sigure și performante

    Gheorghe Boțoman, președintele Federației Naționale Cartoful din România (FNC), este unul dintre membrii Consiliului Consultativ al AIPROM, și a explicat pentru Agrointeligența că unul dintre scopul structurii este și acela de a populariza în rândul fermierilor cele mai bune soluții de protecție a plantelor.

    ”Normele europene în domeniul protecției plantelor sunt foarte riguroase în ceea ce privește substanțele noi care apar pe piață. Știm foarte bine că în urmă cu câțiva ani erau aproximativ 1.000 de substanțe active omologate în Europa, acum au mai rămas în jur de 320 de substanțe active omologate pentru utilizare. Trebuie să fim foarte atenți la tendințele în ceea ce privește dăunătorii și bolile pentru că noi avem menirea de a oferi fermierului soluții la provocările viitorului”, a declarat Gheorghe Boțoman, președintele Federației Naționale Cartoful din România.

    Gheorghe Botoman

    Boțoman a fost ales să facă parte din acest Consiliu Consultativ tocmai pentru că experiența în domeniul protecției plantelor îl recomandă.

    ”În urmă cu 25 de ani, când am intrat efectiv în marea familie a protecției plantelor, reprezentând interesele unor multinaționale, am învățat foarte mult de la profesioniștii de la acea vreme. Înainte de orice, este important că AIPROM reunește în aceeași sală cercetători, multinaționale furnizoare de inputuri, fermieri, oficialități. Suntem toți sub aceeași cupolă și servim interesele fermierului român. Menirea noastră este să oferim produse sigure și performante. Evoluția pieței de pesticide din România s-a datorat în mare parte faptului că fermierul a simțit pe pielea lui care este randamentul și eficența utilizării acestor substanțe, pe care eu le numesc medicamente pentru plante”, a vorbit Boțoman despre importanța acestei asociații.

    Furnizorii de inputuri oferă ”medicamente” pentru plante

    În cadrul întâlnirii anuale organizată de AIPROM, specialiștii au dorit să sublinieze, încă o dată, că produsele de protecție a plantelor care folosesc substanțe active omologate pentru utilizare sunt inofensive solului, omului și animalelor dacă sunt respectate niște principii de bază ale utilizării acestor substanțe.

    ”Produsele de protecție a plantelor sunt medicamente pentru culturi dacă sunt utilizate corect, dacă se respectă intervalul dintre tratamente, dacă se respectă alternarea substanțelor active și în final dacă se respectă intervalul de la ultimul tratament până la recoltare. Aceste substanțe sunt inofensive omului și animalelor dacă toate aceste reguli sunt respectate. Bolile și dăunătorii dacă nu sunt combătuți la timp devin otravă pentru om, animale și pământ”, a precizat și Gheorghe Boțoman în calitatea sa de membru al Consiliului Consultativ al AIPROM.


    Te-ar mai putea interesa

    Ministrul Agriculturii încearcă să îi convingă pe fermieri să se fiscalizeze: Veți plăti impozite mai mici! Timac Agro România anunță schimbări în structura managerială a companiei La 10 ani de la lansarea brandului ADAMA, compania omologhează 5 produse noi în România

    Ultimele știri

    De ce merită să fie semănat hibridul de porumb Jumbo 48, de la Rodbun Marcel Ciolacu tranșează problema închiderii supermarketurilor în weekend: „Nu este oportun” George Cățean, fermier: Cea mai vândută telemea din România este produsă în Germania