• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Agritechnica 2015: Inovații în tehnică agricolă, premiate la cea mai mare expoziție de profil din lume

    agrointeligenta.ro -

    Cea mai mare expoziție de tehnică agricolă din lume își deschide porțile marți, pe 10 noiembrie, la Hanovra, în Germania. La fel ca și la edițiile anterioare, Agritechnica vine cu o serie de inovații pentru fermieri, sisteme de lucru noi care ușurează munca agricultorilor și îi ajută să își reducă mult costurile de lucru din câmp.

    Expoziția va fi deschisă până pe 14 noiembrie, organizatorii așteptându-se la un număr record de vizitatori, peste cei aproape 490.000 care au călcat pragul ultimei ediții, cea din 2013.

    masina de facuti peleti direct in brazda

    Mașina de făcut peleți direct în câmp
    Cea mai așteptată inovație la Agritechnica 2015 este Krone Premos 5000, mașina care reușește să proceseze paiele de pe câmp în peleți cu diametrul de 16 milimetri. Cu o viteză de lucru de 5.000 de kilograme pe oră, peleții sunt apoi stocați într-un buncăr de 5 tone. De precizat că presiunea de lucru a echipamentului de la Krone este de 2.000 de bari, iar pentru a putea lucra cu el, fermierul are nevoie de un tractor care dezvoltă circa 400 de cai putere. Mașinăria a fost premiată cu aur la această ediție a Agritechnica și va fi disponibilă pe piața echipamentelor agricole din 2017.

    Sistemul Procut de la John Deere
    Premiat tot cu medalia de aur, sistemul Procut de la John Deere este important mai ales pe perioada încinsă și aglomerată a secerișului. Cu un sistem nou de senzori, echipamentul monitorizează și măsoară eficiența cuțitelor de pe tamburi, ceea ce face ca eficiența de lucru să crească și, implicit, să scadă consumul de carburant folosit la lucrări. Procut ajută fermierul să știe exact care este starea cuțitelor și, astfel, ele să poată fi ascuțite sau înlocuite la momentul oportun.

    csm_JohnDeere-proCut01_01_c565103eb2

    Aplicație pentru flota de combine Claas
    Este foarte dificil pentru un fermier care operează în câmp cu mai multe combine să știe exact care dintre acestea are buncărul plin. Claas a venit anul acesta cu o aplicație pentru telefonul mobil care ajută agricultorul să țină în mână toate datele necesare, de la poziția fiecărei combine, până la nivelul de umplere al buncărelor. Denumită Fleet View și premiată cu 44 de medalii de argint, aplicația aduce o economie de timp și de carburant pentru că fermierul se va putea duce exact către combina care are buncărul plin. Deocamdată, sistemul poate fi folosit doar pentru combinele Lexion și Tucano, iar descărcarea aplicației este gratuită.

    flota de combine claas

    Aripile de pescăruș de la Peecon
    Olandezii de la Peecon au reușit să ia argintul la ediția din acest an a expoziției de la Hanovra cu o tehnică nouă de pliere a roților duble de la tractoare, făcând astfel mai ușoară deplasarea acestora pe șosea. Sistemul a primit numele de ”Aripi de pescăruș” și este ușor de folosit prin comenzi din cabină, compania precizând că Gull Wing poate fi utilă atât pe tractoare, cât și pe combine.

    Render-tractor-medal-Custom-1030x687

    ”Ochii extinși” de la Deutz-Fahr
    Constructorul Deutz-Fahr a inventat un sistem de lumini și camere mult îmbunătățit să nu lase nici un unghi ”orb” în fața tractorului. A fost ”botezat” Driver Extended Eyes (Ochii Extinși ai Operatorului – trad.) și a primit medalia de argint pentru sistemul cu trei camere – una în față, și câte una e fiecare parte. Imaginile captate pot fi vizualizate din cabină pe un monitor special, operatorul beneficiind și de avertizări audio la apropieri prea mari de obiecte ce pot lovi tractorul. Driver Extended Eyes va fi inițial disponibil pentru seriile 7 și 9 de la Deutz-Fahr, începând de anul viitor.

    csm_SameDeutzFahr-DriverExtendedEyes1_01_b8ff18c911

    Grebla electrică de la Fendt
    Fendt vine la Agritechnica 2015 cu o greblă electrică de adunat cu patru rotoare și o lățime de lucru de 12,5 metri. Este vorba despre Former 12555 X, despre care Fendt spune că oferă o serie de avantaje față de sistemele hidraulice și mecanice folosite frecvent la greblele de adunat. Varianta electrică permite ajustarea vitezei de lucru pentru fiecare rotor în parte, în mod independent față de motorul sau de viteza la sol a tractorului. Grebla electrică este și mai silențioasă, iar economiile în carburant se cifrează la 10%. Premiată tot cu argint, grebla de la Fendt va fi pusă în vânzare la finele lui 2016.

    grebla de adunat Fendt

    Sistemul i-Flow de la Zurn pentru combine
    Până în prezent, în afară de tamburi, posibilitățile de a controla independent setările din hederul unei combine au fost limitate. Anul acesta, Zurn a câștigat o medalie de argint tocmai pentru că a reușit să dezvolte un sistem de control electric al hederului – i-Flow, care poate reduce viteza curelelor sau a burghielor în cazul recoltelor sau a parcelelor cu producție mai mică. Hederul controlat electric oferă și un sistem de protecție pentru buna funcționare a echipamentului.

    csm_Zuerb-iFlow1_01_da88f87dae

    Sistem de testare a fertilizării de la Amazone
    Compania Amazone vine cu o aplicație asistată de telefonul mobil pentru a verifica rapid și eficient distribuția fertilizanților pe părțile laterale. Sistemul Easycheck dispune de 16 covorașe de cauciuc care se așează pe patru rânduri, la distanțe bine determinare, după care se fotografiază tipul de fertilizant folosit. După împrăștierea pe zona testată, se fac poze și covorașelor pe care s-au strâns îngrășămintele. Aplicația apoi compară și stabilește exact cantitatea distribuită pe covorașe, fixând un procent foarte important pentru gestionarea substanțelor aplicate la culturile agricole.

    agritechnica 2015

    Fendt Variogrip – sistem de modificarea presiunii din anvelope
    Una dintre inovațiile răsplătite cu medalia de aur la Agritechnica 2015 este și Variogrip, o inovația dezvoltată de Fendt care ajută fermierul să schimbe presiunea anvelopelor de tractor în timp record, din interiorul cabinei. Dispozitivul este foarte util la transferul mașinii agricole din câmp pe șosea pentru că în doar 30 de secunde se poate crește presiunea din anvelopele din spate de la 0,8 la 1,8 bari. Inovația a fost implementată de Fendt împreună cu producătorul de anvelope Fendt pentru a crea un sistem complet nou reprezentat de o anvelopă intermediară fixată pe janta standard și umflată la 6-8 bari. De aici se va face transferul către anvelopa principală, care poate fi umflată de aproximativ două ori și jumătate.

    variogrip fendtx914-a10a-v05_557801980237fb900c4d0fd8_web_de-DE

     

    Pentru lista completă a inovațiilor premiate la Agritechnica 2015, vă invităm să vizitați site-ul www.agritechnica.com/innovations


    Te-ar mai putea interesa

    Când se plantează roșiile în grădină – calendar Vremea de Florii, 1 Mai și Paște 2024. Meteorologii au anunțat prognoza meteo de sărbători Abatorul familiei Gagea exportă carne de oaie în 13 țări: ”Vrem să producem Nuggets de miel”

    Ultimele știri

    Adrian Pintea, MADR, anunț despre plata subvențiilor APIA Fermierul Gheorghe Holom: Semănăm porumbul a doua oară. Prima dată ni l-au distrus mistreții Făinarea la măr. Semnele atacului, combatere