• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Tractorul Anului 2016: Fendt 1050 Vario. Vezi ce alte tractoare au fost premiate!

    agrointeligenta.ro -

    Tractor Of the Year 2016 – în traducere Tractorul Anului 2016 este unul dintre cele mai râvnite premii în rândul companiilor producătoare de mașini agricole. Câștigătorii celor patru categorii de jurizare de anul acesta– Tractorul anului, Utilitar (Best Utility), Specializat (Best of Specialized) și Design (Golden Tractor For The Design) au fost anunțați și premiați duminică, 8 noiembrie, în cadrul unei festivități organizate la Agritechnica, eveniment ce mâine își deschide oficial porțile.

    Titlul de ”Tractor al anului 2016” a fost adjudecat de către compania Fendt pentru puternicul 1050 Vario, apreciat ca fiind cel mai puternic tractor compact din lume.

    ”Monstrul” agricol cu 500 de CP, este vârful gamei 1000 a celor de la Fendt și a impresionat juriul format din 23 de jurnaliști independenți prin exploatarea facilă şi manevrabilitate. Are înălţimea maximă de 3,60 metri şi o greutate (fără încărcătură) de 14 tone, ceea ce, prin comparaţie cu alte tractoare din clasa sa de putere, înseamnă că este considerabil mai uşor.

    Pentru a se putea adapta diverselor lucrări şi condiţii, tractorul are integrat sistemul de umflare a roţilor, VarioGrip, care permite utilizatorului să regleze presiunea anvelopelor din cabină, în mişcare. Graţie colaborării cu producătorul suedez Trelleborg, tractorul are cea mai mare anvelopă pentru agricultură din lume, cu diametrul de 2,35 m.

    FENDT_1050_Vario Fendt Vario 1050

    Premiul pentru Best Utility din concursul ”Tractor Of The Year” a fost acordat tractorului Massey Ferguson 5713 SL. Acest model a fost apreciat mai ales prin dimensiunile sale compacte și prin sistemul ”All in One” (Totul într-unul singur) implementat de contructorul de mașini agricole. Modelul 5713 SL vine cu un motor AGCO Power de 4,4 litri, în patru cilindri și îndeplinește cele mai riguroase standarde de emisie de noxe. A fost punctat totodată și ”botul” foarte îngust, care oferă un grad ridicat de manevrabilitate și o vizibilitate perfectă în operare.

    MF 5713 SL

    Premiul pentru cel mai bun tractor ”specializat” a fost decernat unui model special creat pentru muncile în podgorie sau în livadă – Same Frutteto 90.3 Active Drive.

    Same Frutteto 3 90.3S

    Premiul pentru tractorul cu cel mai bun design a fost adjudecat de către Valtra N174 V, un model lansat de curând și care poate dezvolta până la 185 de cai putere. Jurnaliștii de specialitate au considerat că facelift-ul adus tractoarelor Valtra merită toată atenția, cu atât mai mult cu cât noul N 174 a intrat pe piață detronând locul 1 la cel mai puternic tractor cu patru cilindri. Din punct de vedere al design-ului, ajustările făcute s-au remarcat prin mai multă sticlă, stâlpi curbați și, deci, o vizibilitate mai bună. În plus, s-a lucrat la nivelul de zgomot din cabină și s-a simplificat board-ul de comandă al mașinii. Totul pentru ca operațiunile cu noul tractor Valtra, în special cele de încărcare, să fie o adevărată plăcere.

    ValtraN174_TractorOftheYear_900x600

    Selectarea tractoarelor premiate s-a făcut anul acesta din 17 modele incluse în concursul ”Tractor Of The Year”, iar juriul a fost format din 23 de jurnaliști independenți, care activează în mass-media de profil, majoritatea la reviste de tehnică agricolă. 

    Foto: Valtra.com, www.machinisme-actualites.com

     


    Te-ar mai putea interesa

    ANM a emis o alertă meteo de vijelii și averse torențiale în 18 județe până joi dimineață Fertilizarea castraveților cu îngrășăminte bio – 6 rețete simple Furtuna Renata ajunge în România – sunt așteptate ploi, vijelii și temperaturi scăzute

    Ultimele știri

    Comerțul agroalimentar al UE – creștere pozitivă. Excedent comercial de 5 miliarde de euro Polițiștii au prins trei hoți de vaci. Animalele furate au fost returnate fermierului Subvenții APIA 2024. Terenurile care primesc bani la hectar și cele care sunt scoase de la plată