• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Marius Mihai Micu (ANTPAR) îi solicită ministrului Irimescu să nu uite de tinerii fermieri

    Gabriela Gimbășanu -

    Achim Irimescu, ministrul desemnat să se ocupe de portofoliul agriculturii a primit ieri aviz favorabil în Parlament și astăzi, alături de restul Cabinetului Dacian Cioloș, un vot pentru învestitură. În cadrul audierilor și la discuțiile cu presa, Irimescu a susținut măsurile pe care urmează să le aplice pentru dezvoltarea agriculturii românești.

    Tinerii fermieri, membri ai Asociației Naționale a Tinerilor Producători Agricoli din România (ANTPAR) apreciază numirea în funcția de ministru, al unui tehnocrat, un profesionist, cu o amplă experiență în domeniul agricol și își doresc să găsească în acesta, un adevărat susținător al perfomanței în agricultură și un sprijin pentru cei care sunt la început de drum, în acest domeniu.

    Tinerii fermieri trebuie sprijiniți

    Din pespectiva președintelui Asociației Naționale a Tinerilor Producători Agricoli din România, Marius Mihai Micu, tinerii care doresc să-și dezvolte o afacere în agricultură, ar trebui sprijiniți și prin alte măsuri de finanțare, care să-i determine să rămână în mediul rural.

    ”În viziunea pe care ministrul Achim Irimescu o are asupra dezvoltării agriculturii românești, este foarte important să nu uite de tinerii fermieri. Trebuie să sprijinim tinerii fermieri, pentru că ei reprezintă viitorul agriculturii românești. Așa cum s-a văzut, tinerii fermierii sunt primii care epuizează fondurile care li se pun la dispoziție prin PNDR, ceea ce înseamnă că această unică măsură de sprijin a tinerilor, trebuie să fie susținută și de alte politici și strategii, bine puse la punct, care să-i determine să se mute în mediul rural și să se ocupe de agricultură. Avem nevoie de susținere pentru a face agricultură performantă”, a declarat pentru Agrointeligența Marius Mihai Micu, președintele ANTPAR.

    Desemnarea profesioniștilor la conducerea structurilor executive

    În viziunea liderului tinerilor fermieri, pentru o comunicare eficientă și pentru rezolvarea rapidă a problemelor din agricultură, nu doar conducerea Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale trebuie să fie asigurată de un tehnocrat, ci toate structurile din subordinea ministerului trebuie să fie conduse de oameni profesioniști, numiți în acele funcții, tocmai pentru a-i ajuta pe fermieri.

    ”Numirea unui tehnocrat, în funcția de ministru al agriculturii, nu poate decât să ne ofere un plus de încredere, că, în sfârșit vom reuși să ducem agricultura românească acolo unde îi este locul. Trebuie totuși să ne asigurăm că nu doar organul de conducere central este tehnocrat, ci și structurile executive trebuie să fie conduse de profesioniști. În acest fel poate că și reducerea birocrației se poate realiza, prin eliminarea acelor persoane care sunt puse în structurile executive parcă special pentru a îngrădi accesul fermierilor la subvenții și fonduri europene”, a adăugat reprezentantul tinerilor fermieri.

    Este nevoie de reorganizarea sistemului

    În cadrul Comisiilor de specialitate din Parlament, Achim Irimescu a anunța, că printre primele decizi pe care le va lua, în calitatea sa de ministru al agriculturii, este un audit intern la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură pentru a vedea care sunt problemele specifice ale agenției și cum pot fi ele rezolvate.

    ”În afara auditului de la APIA, cred că ar trebui reorganizat și sistemul în sine, în așa fel încât să vedem câți oameni ne trebuie, unde avem nevoie de ei, dacă sunt pregătiți și competenți să ocupe pozițiile respective. Nu este rentabil să plătim oameni care nu fac altceva decât să plimbe o hârtie de la un ghișeu la altul, ne trebuie oameni competenți care să lucreze în interesul fermierilor”, ne-a explicat liderul fermierilor, cum vede reorganizarea sistemului, din perspectiva tinerilor care fac agricultură în România.

    Ministrul Achim Irimescu trebuie să fie deschis dialogului cu fermierii, pentru că nimeni nu cunoaște mai bine realitatea din teritoriu, decât cineva care efectiv lucrează în agricultură. Este important să avem un dialog direct cu ministrul pentru a rezolva eventualele derapaje ce pot apărea pe parcurs. ANTPAR a fost și va fi mereu deschis dialogului și îl asigurăm pe ministrul desemnat de tot sprijinul nostru”- Marius Mihai Micu, președintele Asociației Naționale a Tinerilor Producători Agricoli din România


    Te-ar mai putea interesa

    Lege nouă: Obligație pentru toți conducătorii de tractoare Prima fermă de lalele din România și-a deschis porțile pentru vizitatori Furtuna Renata ajunge în România – sunt așteptate ploi, vijelii și temperaturi scăzute

    Ultimele știri

    Tunsul oilor îi ”arde” la buzunar pe oieri. Prețuri pe județe Egiptul a cumpărat încă 120.000 de tone de grâu din Ucraina Șarpe de doi metri, găsit în cotețul găinilor – jandarmii au intervenit de urgență