• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Ştiri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Adeverințele APIA pentru crescătorii de animale se eliberează de mâine, 2 decembrie

    agrointeligenta.ro -

    APIA Central a anunțat de săptămâna trecută că demarează eliberarea adeverințelor cu care crescătorii pot accesa credite de lucru pentru fermele de vaci, de oi sau de capre. În realitate, în majoritatea județelor, emiterea acestor documente către fermieri va începe efectiv de mâine, miercuri – 2 decembrie.

    Fermierii au fost înștiințați de pe 26 noiembrie că APIA eliberează adeverințele pentru crescătorii de animale, dar abia de mâine, 2 decembrie, această procedură va fi demarată efectiv de toate centrele județene ale agenției de plăți.

    Vă reamintim că pe baza documentului eliberat de APIA, crescătorii de bovine, ovine sau caprine pot accesa credite garantate la mai multe bănci cu care agenția de plăți are încheiate protocoale.

    Potrivit convenţiilor, la solicitarea scrisă a fermierului, APIA eliberează o adeverinţă de înregistrare a fermierului prin care confirmă ca acesta a depus cererea unică de plată pentru anul 2015 și a solicitat ANT – sector zootehnic, schema decuplată de producţie, specia bovine, în sectorul carne și/sau ANT – sectorul zootehnic, schema cuplată de producţie, speciile ovine/caprine, precum și numărul de animale pentru care se solicită sprijin financiar. De asemenea, prin adeverință se confirmă faptul că beneficiarul a atașat cererii toate documentele prevazute de legislația în vigoare.

    Banca Creditoare acorda beneficiarilor, conform reglementarilor sale interne, credite/facilități de finanțare in lei, pentru finanțarea capitalului de lucru pentru desfășurarea activităților curente în procentul stabilit prin regulile proprii din suma prevăzuta în adeverința eliberată de APIA.

    Cuantumul per cap de animal pentru schema decuplata de producţie, specia bovine, în sectorul carne este de 300 lei/cap de bovina, iar cuantumul per cap de animal pentru schema cuplata de producţie, speciile ovine/caprine  este de 20 lei/cap de animal.

    Fermierii care au accesat credite în baza adeverințelor emise de APIA pentru schemele de sprijin pe suprafaţă pentru anul 2015 vor putea accesa credite pentru ANT în sectorul zootehnic de la aceeași bancă de la care au obținut creditul anterior.

    Credite cu dobândă și comisioane preferențiale

    În conformitate cu prevederile Ordinului ministrului agriculturii şi dezvoltării rurale nr. 703/ 23.07.2013 privind aprobarea condițiilor în care se vor încheia Convențiile dintre instituțiile financiare bancare și nebancare și Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, în vederea finanțării de către acestea a activităților curente ale beneficiarilor plăților derulate prin Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, Banca trebuie sa respecte nivelurile costurilor aferente acordării creditelor pentru beneficiarii plăților directe, astfel încât dobânda finală aplicată beneficiarului nu poate depăși ROBOR 6M + 4%, iar comisioanele aferente creditului să fie în limita de 1%.

    Iată băncile care acordă credite pe baza adeverințelor APIA pentru sectorul zootehnic

    CEC Bank SA

    Agenţia de Plăţi și Intervenţie pentru Agricultură – CEC BANK SA – Fondul de Garantare a Creditului Rural IFN – SA

    UniCredit Ţiriac

    Agenţia de Plăţi și Intervenţie pentru Agricultură – UNICREDIT ŢIRIAC BANK SA – Fondul de Garantare a Creditului Rural IFN – SA

    Creditcoop

    Agenţia de Plăţi și Intervenţie pentru Agricultură – BANCA CENTRALĂ COOPERATISTĂ CREDITCOOP – Fondul de Garantare a Creditului Rural IFN – SA

    Veneto Banca

    Agenţia de Plăţi și Intervenţie pentru Agricultură – VENETO BANCA SCPA – Fondul de Garantare a Creditului Rural IFN – SA

    EximBank

    Agenţia de Plăţi și Intervenţie pentru Agricultură – BANCA DE EXPORT-IMPORT A ROMÂNIEI – EXIMBANK SA – Fondul de Garantare a Creditului Rural IFN – SA


    Te-ar mai putea interesa

    Ordonanță de Urgență: Fermierii care nu-și mai pot amâna creditele la bănci Ministrul Florin Barbu: Creditul Fermierului și Creditul Agricol vor fi disponibile din 15 februarie LANDE: finanțare fără bătăi de cap pentru fermieri!

    Ultimele știri

    Primar acuzat că a luat ilegal subvenții APIA: ”Dau banii înapoi!” Crescătorii de vaci și-au construit propria fabrică de lapte cu ajutorul fondurilor europene Sătenii din mai multe comune au interzis să își mai taie porcii timp de 7 zile