• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • 18 decembrie – ziua în care se închid sesiunile de primire a proiectelor prin PNDR în 2015

    agrointeligenta.ro -

    Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale reamintește tuturor celor interesați că pe data de 18 decembrie 2015, ora 16.00 se vor închide sesiunile anuale continue deschise în anul 2015 pentru depunerea proiectelor de investiții în vederea accesării fondurilor europene nerambursabile prin Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2014 – 2020.

    Astfel, se mai pot depune cereri de finanțare până la termenul limită pentru Submăsura 4.2 „Sprijin pentru investiții în procesarea/ marketingul produselor agricole”. Prin sM 4.2, AFIR a primit până la acest moment 51 cereri de finanțare, cu o valoare totală de 46,6 milioane de euro. Disponibilul rămas până la închiderea sesiunii este de aproximativ 67 milioane de euro.

    Solicitanții care intenționează să depună proiecte prin Submăsura 4.2a „Investiții în procesarea/ marketingul produselor din sectorul pomicol” mai au la dispoziție 9,2 milioane de euro până finalul sesiunii. Pentru sM 4.2a s-au depus 4 proiecte, însumând 1,14 milioane de euro. Cererile de finanțare pentru proiectele din sectorul pomicol necesită un timp mai îndelungat de pregătire având în vedere necesitatea eliberării unor avize și documente suplimentare (autorizația de plantare, proiect tehnic de plantare etc).

    Proiectele primite pentru investiții finanțate prin Submăsura 6.3 „Sprijin pentru dezvoltarea fermelor mici” sunt în număr de 947, valorând 13,9 milioane de euro. Până la închiderea sesiunii fondurile disponibile pentru depunerea proiectelor prin sM 6.3 sunt în valoare de peste 75 milioane de euro.

    Referitor la proiectele ce vizează infrastructura de irigații, menționăm că pentru Submăsura 4.3 „Investiții pentru dezvoltarea, modernizarea și adaptarea infrastructurii agricole și silvice” au fost depuse on-line 11 cereri de finanțare, în valoare totală nerambursabilă de aproximativ 12 milioane de euro. Totodată, reamintim celor interesați să depună proiecte de investiții pentru infrastructura de irigații că mai sunt disponibile circa 249 milioane de euro prin sM 4.3, componenta infrastructura de irigații. Menționăm că, și în acest sector, precum în cel pomicol, pregătirea proiectelor necesită un timp prelungit de elaborare deoarece sunt necesare avize și documentații suplimentare. Aceasta este explicația pentru numărul mic de proiecte depuse până acum, deși nevoia de finanțare pentru aceast domeniu este foarte mare.

    O importanță deosebită pentru dezvoltarea mediului rural o au submăsurile din PNDR care se adresează beneficiarilor publici (comune sau asociații ale acestora). Astfel, autoritățiile locale au depus până acum prin Submăsura 7.2 „Investiţii în crearea și modernizarea infrastructurii de bază la scară mică” 546 proiecte, cu o valoare totală nerambursabilă de 534,2 milioane de euro. Pentru sM 7.2 mai sunt disponibile fonduri europene nerambursabile în valoare de 303,5 milioane de euro pentru o parte din componentele aferente (infrastructura de apă/ apă uzată și infrastructura educațională).

    În cadrul Submăsurii 7.6 „Investiţii asociate cu protejarea patrimoniului cultural” au fost depuse la AFIR până în prezent 53 cereri de finanțare, cu o valoare totală nerambursabilă de 17,7 milioane de euro. Sumele care mai pot fi solicitate în cadrul sM 7.6 sunt de aproximativ 99 milioane de euro.

    Depunerea cererilor de finanțare este on-line pe pagina oficială de internet a Agenției (www.afir.info). Proiectele pentru sM 6.3 se depun în format tipărit la sediile Oficilor Județene din teritoriu.


    Te-ar mai putea interesa

    A apărut în supermarketuri carnea de miel adusă din Australia Abatorul familiei Gagea exportă carne de oaie în 13 țări: ”Vrem să producem Nuggets de miel” Furtuna Renata ajunge în România – sunt așteptate ploi, vijelii și temperaturi scăzute

    Ultimele știri

    Raport EFSA: Carnea de pasăre și ouăle produse în România sunt sigure pentru consum! John Enoiu, Naturevo – La ce să fie atenți fermierii după valul de ploi și temperaturi scăzute Adrian Pintea, MADR, anunț despre plata subvențiilor APIA