• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Un cunoscut avocat din România face și agricultură: Cultivă lucernă pe 140 de hectare cumpărate în satul natal

    agrointeligenta.ro -

    Nu puțini sunt avocații care cochetează și cu politica, în schimb sunt puțini aceia care investesc și în domenii mai puțin ”strălucitoare”, așa cum este agricultura. Iar când, totuși, găsim un astfel de caz, este interesant de văzut ce perspective are o astfel de afacere și pe ce se bazează ea.

    Miercea Andrei conduce una dintre cele mai mari case de avocatură din Bucureşti, „Mircea Andrei şi Asociaţii”, este frecvent invitat la dezbtaerile televizate și, în plus, este și preşedintele Partidului pentru Argeş şi Muscel (PAM), primul partid regional din România. Puțină lume știe, însă, că Micea Andrei deține și 140 de hectare de teren agricol, proprietate personală, la graniţa cu Argeşul, în comuna Sârbii – Măgura din judeţul Olt, iar investiţiile în agricultură nu se vor opri aici. Mircea Andrei dorește să-şi mărească suprafaţa de teren cu alte câteva sute de hectare şi, într-un viitor apropiat, să-şi deschidă şi o fermă zootehnică.

    Potrviti publicației locale Fermierul Argeșean, în urmă cu trei ani, Mircea Andrei a început să achiziţioneze teren agricol în comuna sa natală, ajungând la 140 de hectare, pe care la acest moment cultivă lucernă. Aceasta este tocată şi apoi vândută ca furaj, mulţi dintre fermierii argeşeni achiziţionând lucernă de la Sârbii – Măgura. În viitorul apropiat însă, după ce ferma sa va ajunge la circa 1000 de hectare de teren, lucerna nu va mai fi vândută, ci folosită în propria fermă zootehnică în care va creşte viţei de rasă. „Părerea mea este că în ultimele decenii, în România, s-a încurajat sectorul vegetal şi a fost lăsat la o parte sectorul zootehnic. În aceste condiţii, România a devenit al cincilea exportator de cereale, când mai degrabă ar fi trebuit să dezvolte sectorul zootehnic care are o valoare adăugată mult mai mare. România nu va câştiga niciodată vânzând materie primă, ci doar din sectoarele cu valoare adăugată deosebită”, a afirmat politicianul – fermier.

    Va investi și într-o fermă de vaci de carne

    „Am în plan să îmi fac aici, la Sârbii – Măgura, pentru că am şi hrana necesară, o fermă zootehnică, cu 500 de capete de viţei de rasă, care vor fi importaţi din Austria. Posibil, la anul să realizez acest lucru. Bineînţeles, o să continui să cumpăr teren agricol, deoarece am nevoie de cantităţi mari de furaje. Pentru doi – trei viţei este nevoie de furajul recoltat de pe un hectar, iar eu îmi doresc să ajung la 2.000 de capete. Viţeii vor fi crescuţi aici, la fermă, până la 10 – 11 luni, când vor ajunge la o greutate de 500 de kilograme şi apoi exportaţi tot în Austria, de unde îi achiziţionez”, a mai precizat Mircea Andrei.

    Și-a propus să aibă și o livadă de nuci

    Nu doar sectorul zootehnic îl preocupă pe preşedintele PAM, ci şi cel pomicol. Anul viitor vrea să-şi dezvolte o livadă de peste 400 de nuci, soi pe care îl va cumpăra, de unde din altă parte, decât de la Institutul Pomicol din Mărăcineni.

    Ca o concluzie, agricultura este un domeniu esențial în dezvoltarea României, poate cel mai important! Pământul înseamnă capital. E ceva ce păstrezi și nu vinzi niciodată!”, a declarat Mircea Andrei, care, după ce am terminat turul fermei sale, ne-a invitat în casa părintească, unde, pentru cine intră, mama sa are o regulă de aur: nimeni nu pleacă până nu degustă o omletă ţărănescă cu şuncă, zacuscă, murături şi carne afumată, toate produse tradiţionale, făcute în gospodărie.

    Sursa: Fermierulargesean.ro


    Te-ar mai putea interesa

    Andrei și Oana Nicola s-au întors din Anglia pentru a-și face fermă de Angus la Porumbacu de Jos Abatorul familiei Gagea exportă carne de oaie în 13 țări: ”Vrem să producem Nuggets de miel” ANM a emis o alertă meteo de vijelii și averse torențiale în 18 județe până joi dimineață

    Ultimele știri

    Fonduri europene pentru achiziția de utilaje – AFIR a publicat a doua versiune a Ghidului Polonia: Fermierii – subvenție de 250 euro/ha pentru grâul vândut până pe 10 martie Fermele și cooperativele pot accesa un nou ajutor pentru gunoiul de grajd