• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Căldura din bazinul Mediteranei a tăiat consumul de carne de vită

    agrointeligenta.ro -

    Vremea extrem de călduroasă care a cuprins întregul bazin al Mării Mediterane în prima jumătate a acestei veri a tăiat apetitul locuitorilor din ţările regiunii pentru carnea de vită şi a tras în jos preţul cărnii de viţel.‭

    Cei mai afectaţi de acestă situaţie sînt fermierii din Italia şi Franţa,‭ ‬cele mai mari‭ ‬crescătoare de bovine şi cele mai mari exportatoare de carne de vită din regiune.‭

    Un motiv de nemulţumire pentru fermieri pe lângă scăderea consumului este şi acela că din pricina căldurii animalele au luat mai puţin în greutate în această perioadă.

    Preţurile s-au stabilizat la finele lunii iunie la bursa agricolă din Mondena‭ (‬Italia‭) ‬la‭ ‬2,51‭ ‬de euro per kilogram viu pentru un viţel de‭ ‬700‭ ‬-‭ ‬750‭ ‬de kilograme,‭ ‬cu‭ ‬36%‭ ‬mai mult ca în iunie‭ ‬2011‭ ‬şi cu‭ ‬50%‭ ‬mai mult ca în iunie‭ ‬2010.

    Păstrarea preţului la acest nivel ridicat în ciuda scăderii consumului este explicată de reducerea ofertei comparativ cu anii precedenţi.‭ ‬În primele patru luni ale anului au fost sacrificate‭ ‬684‭ ‬de mii de capate de tineret bovin,‭ ‬mai puţin cu‭ ‬8%‭ ‬ca în perioada similară a lui‭ ‬2011‭ ‬şi cu‭ ‬10‭ ‬%‭ ‬ca în perioada similară a lui‭ ‬2010.‭

    Aprobarea unor noi‭ ‬achiziţii‭ ‬de către autorităţile din Libia,‭ ‬ţară spre care la mijlocul lui iulie urma să plece un important transport,‭ ‬va modifica întru-câtva datele privind consumul.

    În nordul continentului,‭ ‬în Germania,‭ ‬consumul de carne de vită a cunoscut o creştere de‭ ‬2%,‭ ‬în condiţiile în care cel de carne pasăre a scăzut cu‭ ‬3%,‭ ‬la fel ca şi cel de porc,‭ ‬iar cel de carne de curcan cu‭ ‬6%.‭


    Te-ar mai putea interesa

    A apărut în supermarketuri carnea de miel adusă din Australia Abatorul familiei Gagea exportă carne de oaie în 13 țări: ”Vrem să producem Nuggets de miel” Ouăle maronii vor fi înlocuite în magazine de ouăle albe. Fenomenul, explicat de fermieri

    Ultimele știri

    MARSAT vine în sprijinul micilor fermieri care vor să își cumpere utilaje cu fonduri europene! Parlamentul European a votat simplificarea PAC cu flexibilitate pentru condițiile de mediu Stațiunea Dancu, ”pepinieră” de vaci campioane. Producția medie de lapte în ferma ”de stat”