Primește revista gratuită Promovează afacerea ta Despre noi și contact
ȘTIRI AGRICOLE CATEGORII PRODUSE AUTORI ARHIVĂ

AZI 10:11 Culturile, sufocate de arșiță: La nivelul lanului de grâu se ajunge și la 50 de grade Celsius!

AZI 09:41 APIA anunță: A început procesarea dosarelor pentru subvențiile fermierilor din eșantionul de control

IERI 19:24 Fermierii au fost MINȚIȚI: APIA nu poate debloca dosarele agricultorilor care au fost în control!

Majorarea impozitului pe teren cu până la 500%. De când se aplică măsura și ce agricultori pot fi penalizați

teren

Începând cu 2016, odată cu adoptarea noului Cod Fiscal a intrat în vigoare și o prevedere care vrea să taxeze agricultorii care nu își lucrează pământul timp de doi ani de zile consecutiv. ”Pentru terenul agricol nelucrat timp de 2 ani consecutiv, consiliul local poate majora impozitul pe teren cu până la 500%, începând cu al treilea an, în condiţiile stabilite prin hotărâre a consiliului local ”, se arată în art. 489 din noul Cod Fiscal.

Atenție însă, supraimpozitarea se aplică doar pentru terenurile neîngrijite situate în intravilan iar măsura poate fi pusă în aplicare efectiv de abia în ianuarie 2018 când poate exista un istoric al terenurilor de acest gen.

Și proprietarii de imobile degradate pot plăti bani în plus. Consiliile locale îi pot scuti

Autorităţile locale pot decice să îi sancționeze sau nu și pe proprietarii de clădiri degradate. Criteriile de încadrare în categoria clădirilor se adoptă prin hotărâre a consiliului local. Un prim semnal privind scutirea unor astfel de clădiri a fost dat de primarul interimar al Sibiului, Astrid Fodor care spune că multe dintre imobilele neîngrijite sunt în zona istorică, unde reabilitarea este costisitoare, potrivit Digi24.ro. Pentru recondiționarea lor este nevoie de avize si aprobări care costă mult. Din acest motiv s-a păstrat regula neimpozitării clădirilor declarate monument istoric, pentru 2016 și 2017. Nu toate Consiliile Locale pot lua însă o decizie atât de blândă.

De astăzi se plătesc impozitele pe 2016

Proprietarii de teren agricol sau utilaje agricole pot începe de astăzi să își plătească impozitele pentru 2016. Cine achită până la 31 martie beneficiază de o bonificație (reducere) de 10%, conform normelor fiscale în vigoare.

Pentru mai multe detalii, vă recomandăm să citiți și:

Impozitul pe teren agricol în 2016: cum se calculează și ce trebuie să știi pentru a evita penalizările!

Cum se calculează impozitul la tractoare și combine agricole în 2016

EXITCARD EXITCARD
taierea-la-vita-de-vie

Tăieri de primăvară la vița de vie: reguli de aur pentru a obține o recoltă bogată în toamnă

apa calda din compost

Cea mai ieftină sursă de încălzire pe timp de iarnă: Centrala verde pe care și-o poate construi singur orice gospodar

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Idei de afaceri pe suprafețe mici: 10 culturi profitabile care se pot înființa toamna

nuca

Plantația de nuci forestieri – afacerea cu care îți faci copiii milionari în euro. Ai nevoie de doar două hectare de teren și 6.000 de euro!

Cum să-ți deschizi un cont IBAN în euro fără comisioane Cum să cumperi din SUA, mai ieftin Cel mai ieftin transfer de bani internațional
  1. Pai asta e cel mai bun cod fiscal ce la avut vreodata Romania multumita lui PINOCHIO(cel mai bun prim ministru al Romaniei). Are tupeul sa scoata capul sa mai candideze iar. Oarba dupa el si neamul lui ! praful sa se aleaga de el ! Deabia acum are sa vada romanii ce a facut cel mai bun prim ministru al Romaniei. Aducetil iar la guvernare dragi romani ! A avut grija sa distruga romanii din strainatate ca au votat contra lui la prezidentiale si astfel vrea sa le ia banii din conturi sa acopere furaciunile lui facute cu Ghita si Sova plus sorasa,masa,cumnatasu.Lui si celorlalti parteneri de furaciune le doresc ,,La Multi Ani”,la Jilava sau Rahova si de ce nu Poarta Alba sau Ramnicu Sarat.

    RĂSPUNDE
NUME (necesar)
E-MAIL (nu va fi publicat)
WEBSITE (opţional)
ABONAMENTE CONTACT PUBLICITATE TERMENI ȘI CONDIȚII COOKIES