Ştiri agricole

Producătorii britanici de carne de pasăre susţin viziunea euro-sceptică a premierului Cameron

Recentul discurs al premierului britanic David Cameron privind reformele de care ar avea nevoie Uniunea Europeană pentru a face faţă provocărilor secolului XXI, a fost primit cu ostilitate de numeroşi lideri europeni dar salutat de reprezentanţii a numeroase sectoare economice din ţara sa, printre care şi de producătorii de carne de pasăre. 

Confruntaţi cu o concurenţă din ce în ce mai puternică din partea producătorilor proveniţi din afara Uniunii producătorii europeni se plâng că prin noile prevederi ale PAC cadrul european devine prea constrângător şi neadecvat pentru a le permite să se adapteze la noile provocări.

La nivelul sectorului de producţie de carne şi ouă de pasăre din Marea Britanie nemulţumirile privind cadrul politic european s-au făcut de nenumărate ori auzite, reprezentnaţii acestuia cerând o schimbare.

“Sectorul britanic al producţiei de carne si ouă de pasăre susţine propunerile Primului Ministru (n.r David Cameron) privind o nouă înţelegere cu Uniunea Europeană care să apere interesele Regatului Unit – accentul pus pe competitivitate, crearea de locuri de muncă şi creştere economică. Deşi producătorii britanici nu primesc niciun fel de subvenţii deciziile luate la Bruxelles îi afectează foarte mult. Efectele standardelor comune, tarifelor, regulilor privind schimbul şi altor reglemetări, inclusiv ale PAC asupra sectorului nostru trebuie neapărat luate în considerare în orice evaluare a relaţiei UE-Marea Britanie” a declarat, citat de World Poultry, John Reed, chairman al British Poultry, asociaţia britanică a sectorului de producţie a cărnii şi ouălor de pasăre.

În recentul său discurs privind relaţia dintre Marea Britanie şi Uniunea Europeană, premirul David Cameron a acuzat “centralizarea” deciziei privind politica comună europeană la nivelul Comisiei şi faptul că prin armonizare aceasta creează un cadru care nu mai răspunde cerinţelor fiecărei ţări membre blocând dezvoltarea.

“Ţările sînt diferite. Ele fac alegeri diferite. Nu putem armoniza totul” a spus premierul britanic cerând ca decizia finală în politica europeană să cadă în sarcina parlamentelor naţionale.

2 comentarii

    1. Normal ca David Cameron are simt practic pentru ca este ales in circumscriptiile electorale nu impus prin listele de partid ca in Romania…

Scrie un comentariu