• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Eduard Grama este noul ministru al agriculturii din Republica Moldova

    agrointeligenta.ro -

    Parlamentul de la Chișinău a acordat astăzi votul de învestitură pentru un nou guvern condus de către Pavel Filip. Din echipa acestuia de miniștri face parte și Eduard Grama, cel care a fost desemnat să preia portofoliul agriculturii și industriei alimentare.

    În ministerul pe care îl va conduce, Grama a ocupat anterior funcția de viceministru – echivalentul secretarilor de stat la București, dar a demisionat din motive personale la mijlocul lunii decembrie anul trecut. Îninate de a veni la MAIA, Eduard Grama a activat în calitate de șef adjunct al Vămii Chișinău. Acesta a fost și fostul director general al Companiei „Chateau Vartely”.

    În CV-ul postat pe site-ul Ministerului Agriculturii se spune că Eduard Grama a studiat la Facultatea de Drept a Institutului Nistrean din Bălți timp de 7 ani, în perioada 2003-2010. În prezent, potrivit agrobiznes.md durata studiilor acolo la frecvență redusă este de 5 ani.

    Potrivit publicației Unimedia, Eduard Grama a fost numit în funcția de viceministru al Agriculturii pe 20 mai 2015, în componența Guvernului Chiril Gaburici. Ulterior, acesta a fost reconfirmat în funcție și în Cabinetul condus de Valeriu Streleț.

    Guvernul lui Pavel Filip a adunat 57 de voturi

    Pavel Filip este noul premier al Republicii Moldova. Cabinetul de miniștri a primit azi votul de încredere al deputaților. Filip nu a reușit să prezinte Programul de Guvernare până la urmă, din cauza scandalului provocat de deputații PSRM, dar nici să răspundă la întrebări. Astfel, potrivit realitatea.md, s-a trecut direct la procedura de vot și 57 de deputați au votat pentru Guvernul Filip.

    ”Am venit pentru a ne asuma o responsabilitate mult mai complexă. Știm de unde plecăm, formând acest guvern pe fundalul unei lipse de credibilitate. Nu vom veni cu promisiuni și angajamente. Nu ar fi corect să mai cerem încredere în avans de la cetățeni. Vă propun să acceptați un guvern cu o abordare tehnică. Suntem gata să lucrăm activ cu majoritatea parlamentară, dar și cu partidele de opoziție și să găsim soluțiile cele mai bune. Deciziile le vom lua la Guvern și nu la partid.

    Moldova nu are nevoie de un guvern care să spună vorbe frumoase. Prin acțiuni organizate, prin rezultate pozitive este strategia cea mai eficienta de a câștiga încrederea oamenilor.

    Primele 100 de zile vor fi destinate stabilizării economice și financiare. Acum e timpul să readucm liniștea în țară și stabilitatea

    Mulțumesc de sprijin. Mă bazez pe sprijinul colegilor din echipă. Le mulțumesc PL și grupurilor din majoritatea parlamentară. Voi depunde toate eforturile ca să mențin un dialog cu prtidele din opoziție. Să fie într-un ceas bun!”, a declarat Pavel Filip în Parlament.

    Iată noua componență a Guvernului Republicii Moldova

    Premier – Pavel Filip

    Viceprim-ministru pe probleme sociale – Gheorghe Brega

    Viceprim-ministru pentru reintegrare – Gheorge Balan

    Ministru al Economiei – Octavian Calmâc (vicepremier)

    Ministru al Finanţelor – Octavian Armașu

    Ministru al Justiţiei – Vladimir Cebotari

    Ministru al Afacerilor Interne – Alexandru Jizdan

    Ministru al Afacerilor Externe şi Integrării Europene – Andrei Galbur (vicepremier)

    Ministru al Apărării – Anatolie Șalaru

    Ministru al Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor – Vasile Bâtcă

    Ministru al Agriculturii şi Industriei Alimentare – Eduard Grama

    Ministru al Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor – Iurie Chirinciuc

    Ministru al Mediului – Valeriu Munteanu

    Ministru al Educaţiei – Corina Fusu

    Ministru al Culturii – Monica Babuc

    Ministru al Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei – Stela Grigoraș

    Ministru al Sănătăţii – Ruxanda Glavan

    Ministru al Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor – Vasile Botnari

    Ministru al Tineretului şi Sportului – Victor Zubcu

    Foto: jurnal.md


    Te-ar mai putea interesa

    APIA vă poate cere acte ce dovedesc activitățile agricole pe terenurile trecute la subvenție Fermierul Gabi Corodeanu a înlocuit culturile de cereale cu cele de cartofi și ceapă Familia Moraru a investit în prima fermă pentru creșterea tradițională a puilor în aer liber

    Ultimele știri

    Ajutor de stat pentru fermierii care au pierderi din cauza prețului mic la cereale Alertă meteo de ploi, rafale de vânt și precipitații mixte până joi seara Rasa de găini Rhode Island: caracteristici, producție de ouă, îngrijire